Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bıraksam mı devam mı etsem kadar veremedim

REKLAM ALANI
    catdog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Regal Raptor DADYW DD250E-9
    Merhaba arkadaşlar. Bazılarınız hatırlayabilir bundan 2.5 ay önce motorumu almıştıum ve 4. gününde talihsiz bir şekilde büyük bir çukura girip düştüm. Düşerken de sağ diz ön çapraz bağım koptu. Ameliyattı, fizik tedaviydi derken ancak kendime gelebildim. Tabi bu sırada motorum otoparkta yattı. Bu akşam bir arabadan aküye aktarma yaparak çalıştırdım ve ufak bir mahalle arası tur attım.

Açıkcası çok özlemişim ama kazadan sonra biraz korku oluştu. Ailem de artık mutlaka satmam için baskı yapıyorlar. Ben de kararsız kaldım. Acaba bıraksam mı devam mı etsem???

Bir de satsam da kullansam da motoruma yeni bir iyi akü alacağım bana fiyatları hakkında bilgili olan bilgi verebilir mi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Kazadan sonra daha temkinli olacağından eminim, bence koruma malzemelerine biraz daha önem vererek devam edebilirsin. Böylece ailene de , akıllandım artık koruma takıyorum imajı verebilirsin.

Kaza için tekrar geçmiş olsun.
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

karsberSky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok :D
    Büyük geçmiş oLsun abicim bu konuda yorum bize düşmez büyükLerimize saygıLarr..
    Zamanı geldiğinde bizimde bir 2 tekerimiz olur )

bach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R

hoşgeldin!

Oops! sanırım iki kez yazdık

bach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R

hoşgeldin!

Dostum öncelikle geçmiş olsun demek isterim.. ve aramıza tekrar hoşgeldin..
    soruna gelince;zaten cevabını kendin vermiş gibisin... yazdıklarınla daha dikkatli az mesafe kaydetmek ve pratik yapmak üzere bu işe devam edecek gibi bir izlenim bıraktın bende.. aile konusuna gelirsek; tabi ki onlarında en az senin kadar bu konu için terapiye ihtiyaçları olabilir.. bu bakımdan hem kendini hemde onları bu tip kazaların varolabileceği ama bunların bizlere daha dikkatli olmamız için sürekli bir imge teşkil edeceğini anlatmanı öneririm.. bu arada şayet yok ise koruma giysilerini temin etmen veya bunlara sahipsen güvenilirliğini tekrar gözden geçirmen gerektiğini de belirtmek isterim.. Tekrar geçmiş olsun ve HOŞGELDİN

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    4. günde çukura kaç km hızla girdinde kaza yaptın. Rodaj yok mu ?

artniyet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çook geçmiş olsun.umarım tamamen iyleşmişsindir.
    tabiki devam etmelisin ,
    ben motoru almadan 1 ay önce kaska dizlik sırtlık vs... herşeyi almıştım ve ilk bindiğimde hepsi takılıydı.sende lütfen korumaların olmadan binme.üzme.
    mersin,cruiser,avukat,27

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Tekrar geçmiş olsun diyeyim. Bence eğer mahallede tur atabilecek kadar bindiysen binmeye devam edebilirsin, ama eğer "bu riski tekrar almaya değmez" diyorsan kimse seni suçlayamaz. Sonuçta motor bir zevk işi, eğer zevk yerine korku duyuyorsan binmenin anlamı yok.

@mengu, http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=8372

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Arkadaşa yazık olmuş 40 la giderken nasıl kaçamamış çukurdan hayret
    Yola bakmıyormuydu ki ?
    Ben bisikletle 30-35 km hızla giderken 3-4 metre aralıklı kukaların arasından
    slalom yapabiliyorum O yüzden Şaşırdım !

kertenkela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    grand eagle
    geçmiş olsun öncelikle..
    Aslında karar sana ait , zira her türlü sonuca katlanacak olan sensin.
    ama motosiklet bir aşk sonuçta bakalım çıkarabilecek misin kalbinden.
    bu arada bu tür kazalara geçiren kişilerin fiziksel olarak uygun olduğunda , ruh sağlığı açısından motosiklete bindirildiğini okumuştum bir yerde.
    umarım bir an önce iyileşir ve sağlıklı bir şekilde devam edersin.
    hoşçakal
    if something sounds to good to be true , it probably is..

cenngiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AS 150 T
    Çok geçmiş olsun arkadaşım. Motosiklet olayı sevgili gibi, aşk gibidir. Temkinli olmazsan canını yakar. Ama biraz acıya katlanabilirsen tadından yenmez. Kaldı ki bu işi yapamayacağını düşünüyosan zaten yapamazsın. Bence tedirgin kullanacağına kendini hiç riske atma. Zira motor at gibidir. senin korktuğunu anlarsa o da korkar. anlayan anladı.

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı
    Ben bisikletle 30-35 km hızla giderken 3-4 metre aralıklı kukaların arasından
    slalom yapabiliyorum O yüzden Şaşırdım !
    arkadaşım kukalardan geçmek başka, yol şartlarında çukurdan kaçmak başka. zaten yoğun trafikte kaçmak bence çukura düşmekten daha sakıncalı. Unutmaki herzaman kaçacak yer olmuyo trafikte. Yandaki arabanın altına girmekte var işin ucunda.

benim de zamanında race dahil çok motor kullanmışlığım var. bu iş bilgi ve tecrübe kadar şansla da alakalı. iki ay önce 150 lik asyayla yağmurlu havada yol inşaatından kalan çukura düştüm. sabah çakıl doluydu çukur ama yağmur ne varsa almış götürmüş.

tecrübem olmasa makine atıyodu beni rodeo boğası gibi. arka cant karpuz gibi ikiye yarıldı. arkamdaki belediye otobüsünün altında kalıyodum düşseydim ama allah yüzüme baktı o anda. ha kaçamazmıydım? kaçamazdım çünkü o çukur yola dik şekilde boydan boya gidiyodu.

bence motor kullanan biri çukurdan kaçmak kadar çukurdan sorunsuz geçmeyi de bilmeli.
    [B]GÜÇ[/B] bir [B]ATEŞ[/B]tir, [B]ISINMAK[/B] ya da [B]YANMAK[/B] senin elinde...
    ZS200GY-A Mavi

saykoshey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-12R, Hayane?
    Gecmis olsun. Soyletiye gore iki tur motosiklet surucu var. Dusmus ve dusmemis.

Kendimde dusdum ve sag bacagim iki yerden kirildi, 8 ayda anca kendime geldim. Benim dusmem motosikletde teknik bir arizadan kaynaklandi, yani kendim yanlis birsey yapmadim ve yapacak birsey yoktu, anidan arka teker kilitlendi ve kendimi yolun kenarinda buldum. 130km/h gidiyordum ve allaha sukur yol bosdu. Sunu soylemem aslinda cok kotu birsey ama o an canimdan cok icim aciyordu, guzelim motosiklet gitti diye.

Ama sunu soyleye bilirim, bu olaydan sonra daha tecrubeli kullanmaya basladim ve motosiklete guvencim kalmadi. Surekli mekanik parcalarini kontrol ederim ve surekli teknik servise gotururum.

Nekadar kotu olsada dusupde canin yanmasi bir ders olarak aklina giriyor. Burda cok goruyorum, dusen ve belasiz atlatan arkadaslar genelde "bana birsey olmaz canavar gibiyim, dusdum hic birsey olmadi" diyerekten daha tehlikeli kullanmiya basliyor.

Birde sunu soylemem lazim, bir yandan ailende hakli. Nekadar goz yumsak bu isin citdi tehlikeli yanlarida var. Trafikde en hassas biziz ve allah korusun her an hersey olabilir.

Kafani daha cok karistirmak istemem ama ben hep sunu soylemisdim. Su an bekarim ve hic kimse bana bagimli degil, hic kimseye zararim veya faydam yok ama evlenip coluk cocuk sahibi oludugum an motosikleti birakirim. Birazda aileni dusunerek karar versen bence senin ve ailen icin daha iyi olur.
    HER TÜRK ASKER DOĞAR

BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun. Olacağı varmış olmuş üstüne konuşmaya gerek yok. Senin içinde motosiklet aşkı varsa zaten 'seni kimse tutamaz'. Kazasız, belasız sürüşler dilerim.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

catdog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Regal Raptor DADYW DD250E-9
    Arkadaşlar kaza anında üzerimde kask, mont, dizlik ve eldiven vardı. Dizlik dizimin sert darbe almasını engellemiş çünkü üzerinde epey bir sürtünme izi kalmış ama malesef dizlikler dizin dönmesini ve bağ kopmasını engellemiyor.

40 la nasıl kaçamadığımı sonran arkadaşa da şöyle söyleyeyim, kazalar bir değil birden çok aksilik peş peşe gelince oluşuyor. Kaza yaptığım sırada ben sağ şeritten, bir halk otobüsü de sol şeritten gidiyordu, yol ıslaktı, geceydi ayrıca karanlık bir alt geçitti. Ben çukuru farkettiğimde ne kaçabilecek yerim ne de zamanım vardı.
    Ben de çocukluğumda bisikletle çok akrobatik hareketler yaptım ama bununla kıyaslanabilecek birşey değil. Ya da şöyle birşey sorayım. Bisikletten hiç düşmedin mi?

Motosiklete hala binmek istiyorum ama işte sütten bir kez ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yemeye başlıyor. "saykoshey" sen iyileştikten ne kadar sonra korkmadan binebildin motora?

delitay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    artık yok.....
    dostum iyileştiğine ve problem kalmamasına çok sevindim. ama şunuda biliyorum ki o motoru sen de benim gibi ne hayallerle aldın... kaza gerçekten çok kötü bi olay ama düşünsene motorla kaza yapınca motora, arabayla kaza yapınca arabaya, otobüste giderken kaza yapınca otobüse binmeme gibi bi şansımız yok. onun için biraz daha tedbirli olarak bin derim.
    ilk kaza yaptığında satmayı düşünüyodun motoru satmadığına sevindim.
    yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
    ve bir orman gibi kardeşcesine...

sereye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '08 Burgman 400 Siyah
    catdog; Öncelikle geçmiş olsun.
    Ailen önemli. Onların sesini duy. Onlar seni anlamasalar da onların sesini duy.
    Sonra kararı kendin ver. Bizi de merakta bırakma, sonucu bu başlıkta bilmek istiyorum.
    Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    zor bi karar. ben olsam bırakmazdım diyemem çünkü yaşamak lazım başından geçenleri. büyük geçmiş olsun.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

aytskal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Öncelikle çok geçmiş olsun umarım hemen iyileşirsiniz sonuçta kararı verecek olan sizsiniz bende daha 40 km de kaza yaptım çok sert eleştiriler aldım ama vazgeçmeyi düşünmüyorum

musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Seyhan 125
    abicim ben yaptığım kaza sonucu
    ben beyin ameliyatı oldum
    1 sene sinir zedelenmesi sonucu uykusuz gezdim
    uykum gelince kaşınıyodum ne kadar gelirse o kadar kaşınıyorsun
    gene tepesindeyim
    bırakma eğer gerçekten seviyorsan zaten bırak desekte bırakmassın
    geçmiş olsun

cenngiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AS 150 T
    Alıntı musti81 adlı üyeden alıntı
    abicim ben yaptığım kaza sonucu
    ben beyin ameliyatı oldum
    1 sene sinir zedelenmesi sonucu uykusuz gezdim
    uykum gelince kaşınıyodum ne kadar gelirse o kadar kaşınıyorsun
    gene tepesindeyim
    bırakma eğer gerçekten seviyorsan zaten bırak desekte bırakmassın
    geçmiş olsun
    hocam sana da geçmiş olsun yaw. Allah yardımcın olsun valla
    [B]GÜÇ[/B] bir [B]ATEŞ[/B]tir, [B]ISINMAK[/B] ya da [B]YANMAK[/B] senin elinde...
    ZS200GY-A Mavi

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler