katlanır plakalığın cezası yokmu? Yoksa bende takayım bitane
katlanır plakalığın cezası yokmu? Yoksa bende takayım bitane
resmi var mı? bulursanız paylaşın arkadaşlar bizde alalım
arkadaşım 2.viteste 80.3. viteste 130 yapan motor bunlar.hele bide 600 lükleri 1000 likleri düşün.bu adamlar napsın.kaçla gittiklerini anlamıyolar bile.bu motorlar için hız sınırı yükseltilmeli bence.
Arkadaşım 6. viteste 50 ile de pek ala gidebiliyor motosikletler. SS ler biraz sürat istiyor evet ama 90 da soğumaları için yeterli bir sürat.
katlanır plakalar sadece köprülerde falan işe yarar diyecektim ama
radar arabasını görüp plakayı kapatıp ilerde çevirmede durmadan geçmek içinde yarayabilir
sırf bu yüzden yüksek cc li motorlara karşıyım. 1000 cc motor 300 yapıyor. 1000 cc mtooru olan herkes 300 yapsın o zaman. bu fikir mantıksızdır. almanya da şehirler arası 100 hadi git orada 130 da gör gününü adamı ne yapıyorlar burada cezalar hafif olduğu kanısındayım. trafik kuralları arabaya veya motora göre değil trafiğe göre yapılır.
En büyük suçlu o bozuk yol galiba. Böyle bozuk yollar ve şiddetli rüzgar uzun yolda insanı resmen perişan ediyor. Ama anlayamadığım nokta neden güzelim bursa ve sonra balıkesir istikameti otoyol gibi yollar varken bilinmedik bir yolu seçtiniz ki? Cezaya kafayı takmamak lazım. Polis isterse hergün ceza yazar bizlere. Şans talih meselesi sadece.
Şu kısmı bu şekilde buralarda yazmayın lütfen. Katılıyorum, polise hak veriyorum, ben de aynı düşüncedeyim. Başka bir arkadaşa da aynı şeyi söylemişler.
Uyarmamın sebebi bu tarz söylemlerin (polisler böyle böyle tavsiye veriyor gibi) yayılması halinde ileride radar kontrollerinde çok daha sıkı önlemler alınmasına sebep olması.
Doğruya doğru, polisin bu şekilde uyarması hiç hoş değil belki teoride. Ama onlar bile farkında kesilen cezaların nekadar kurnazca ve can yakıcı olduğunu. Ben de ne yazıkki plaka kapatmaktan yanayım
#sürenadam
aynı cezayı 2012'nin mart ayında ödemiş birisi olarak konuşuyorum,tüm kış kullanmadığım motoruma binmiş ve hız yapmamak için anayol değilde tali yolu kullanıyordum ki yol bitince anayola çıkmak zorunda kaldım neyse farkında olmadan 70km/h limitli yolda radardan 140 km/h ile geçmişim paşa paşa ödedim,haksızdım.kısacası sizin anlatımınızı doğru bulmadım hatamızı kabullenmeliyiz bu tatile giderken yada eve dönerken vb. diye ayrım yapılamaz.polis yakını olmamızda bize bir ayrımcılık sağlayamaz,sağlamamalı hemde polislerin bize yasal olmayan yol göstermelerini doğru bulmuyorum(belki istisna bir durum olmuştur).polis çevirmesinden kaçmak istiyorsanız kaçın bakalım başınıza daha kötü birşey gelmesine yol açmaktan başka birşeye yaramayacaktır.polemik yaratma amacında değilim ama trafiğe daha bi uyumlu kullansak bu herkes için iyi olacaktır.bende yeri gelince hız yaparım yada kırmızıda geçerim vs vs ama yol gerçekten boş ise trafıkte araç,insan yoksa.başkalarını riske atmak gibi bir lüksümüz yok.yanlış anlaşılmasın genel konuşmak istedim.katlanır plakalığa gelince cezası var ama estetik bir görüntü veriyor.neyse yolunuz açık olsun
biz de farkındayız bu konuları buraya açtığımızda daha caydırıcı önlemler alınabileceğini fakat onlarda zaten bu hayat şartlarında bu kadar cezaların fazla olduğunun farkına
varmalılar.duymuşsnuzdur belki son model bir jeep le,ferrairyle,bmw,mercedes vs... size polisin ceza kesmediğini,görmezden geldiğini.bu kurallar bu arabalar için yok mu
??????........
Sizinle aynı radardan geçen ve ceza kesilmeyen araç tespit ettiniz ve savcılığa suç duyurusunda buludunuz ve onlar da resmi kayıtları incelediler mi? Akrabanıza sorun bakalım böyle bir hareket yaptığınızda neler olacağını. O kurallar polislerin kendileri için dahi var. Uygulanmıyorsa hakkınızı arayabilirsiniz. Zira ben otomobilime kamera koydum. Olmadığı zaman da telefonum camdan video çekecek şekilde duruyor. Yakaladım mı şikayetimi yapıyorum. Sağolsun emniyet de ilgileniyor.
600luk ss sahıbıyım.adam akıllı devırlerde-vıteste stabıl 80-90la gıderken hıc hararet yapmadı motorum.
*hız sınırları ıle alakalı dusuncelerım bana kalsın.herkes cozumunu kendı uretıyor cunku guzel ulkemde.
bunu kim nasıl satıyorsa ben alıcam. bi bulsam bu mereti
bize bundan lazım. sonra yemişim radarı da polisi de.. bölünmüş yolda 80 90 la gideceksek motosikletle gerek yok sürekli ceza ödemeye radara girmeye
aynı tutarda cezayı ben de yedim. şehiriçi hız sınırı 70 yazıyordu ben de %10 toleransı kullanarak gidiyordum. meğer benim motorun (mondial 150 mc-x) şehiriçi hız sınırı 50 imiş. eve ceza kağıdı geldi, paşa paşa ödedim. 55'e kadar %10, 65'e kadar da %30. 66 ile yakalanırsan 343 tl.
o zaman şehiriçinde 55 ile gitmek lazım, çile bülbülüm çile. ya da kaçacaksın o da bize yakışmaz.
kaçmak bize yakışmaz ama zorda bırakıyolar adamı.
izmir girişinde 343 uşak çıkışında 17dk arayla 343tl ceza yıyebılen varsa beri gelsın.ben basardımda.....
KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)