Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

kaska kuş çarpması

REKLAM ALANI
    wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pani / 3colore
    bugun turgutreıs'ten donuste hayabusalı bı abımı gordum susurluk cıvarında.once maasallah demek ıcın yaklastım lakın basını tuttugunu gorunce yaklasıp hayırdır dedım. kaskı gorunce sok oldum. 250kmh ıle gıderken abımızın scorpıon kaskını delmıs kus. kuyruk kısmı tuy-kan olarak kaskta kalmıs.gerı kalanı vızorden ıcerı gırmıs. abımın sol kas ustu perttı.allah korumus gercekten. yardımcı olmak ıstedım hafıften sokta oldugu ıcın ama ıdare edecegını, yavasca en yakın yere gıdecegını soyledı. araba dolu-bebek olmasa eslık edecektım ama olmadı.

dıyecegım su kı.

bu gıbı olayları onlemek tabı kı %100 ımkansız lakın mesela kask one egık ılerledıgımızde muhtemelen kaskın ust kısmına carpacagı ıcın bu kadar etkı yaratmazdı dıye dusunuyorum.tabı hep bu sekılde de gıdılmez.gercekten korkuttu benı o durum.abım sokta olmasa foto cekecektım ama gonlum el vermedı.

allah hepımızı korusun valla.gorunmez kaza.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    çelikatlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hakkatten allah korumuş panikden düşebilirdide..

ercan41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500&Sym Wolf 250
    Gerçekten kuşlara bişeyler oldu 10 senedir motor kullanıyorum ilk defa başıma bu geldi bu akşam iftardan sonra az turlıyım diye çıktım 65 civarı giderken serçe tak diye kaskıma çarptı kuşada acıdım ölmüştür hayvancagız :(

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    250 km hızla giderken iyi başka birine vurmadı...

Geçmiş olsun diyelim.
    Arkadaşlar özellikle sıcak havalarda kuşlar etkileniyor.
    Su ve yem bulmak için kara yolunda alçaktan uçuyorlar.
    Arabaların çarptığı, sinek, böcek,
    kamyon veya traktörlerden yola dökülen buğday, tahıl, sebze meyve...
    veya sürücülerin yol kenarlarına attıkları yiyecek artıkları kuşların yol boyunda gezinmesinin en önemli sebebi...

Yol kenarlarında yemlenen kuşları gördüğünüzde bir korna ile uyarın, sesi değerlendirip, kaçarlar. Tabiiki trafik kurallarına uyalım ve hız sınırlarında hareket edelim... Kazasız belasız yolculuklar herkese...
    ercan41 ve Re!S*33 bunu beğendiler.

h2rx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyena 100 X / Spacy α
    Alıntı canerol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    250 km hızla giderken iyi başka birine vurmadı...
    motorcu olmadığını yorumdan belli etmek bu olsa gerek
    agilty bunu beğendi.

E_N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ercan41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gerçekten kuşlara bişeyler oldu 10 senedir motor kullanıyorum ilk defa başıma bu geldi bu akşam iftardan sonra az turlıyım diye çıktım 65 civarı giderken serçe tak diye kaskıma çarptı kuşada acıdım ölmüştür hayvancagız :(
    Geçen gün serçe bir motorcuya çarpmış motorcu bakmış serçeye can çekişiyor dayanamamış almış yanına evinde bulunan kafesin içine koymuş, her neyse bir süre sonra kuş kendine gelmiş etrafa bakınmış su, ekmek var parmaklıklar falan "ulan öldürmüşüz motorcuyu"demiş.
    bu hikayeyi geçen sene gene böyle bir başlıkta okumuştum çok hoşuma gitmişti ama buradaki vaka çok ciddi naciddi bir yorum oldu ama.
    teocan94 ve swath bunu beğendiler.

lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250
    250'yle gitmeyip de doğru dürüst hızlarda kullanmak motoru çözüm olur belki, kaskın tepesi filan diye uğraşılacağına?

250 km/h hızda dik mi gidiyormuş anlamadım ki . Sağlam boyun kası varmış o halde.

Motosikleti
    pani / 3colore
    arkadaslar 250kmh olayı tem dısında elbette bıraz abartı olmus.temde de 600cc ve ustu herkez en az bı kere ne kaaqr yapıo bu demıstır heralde ıye dusunuyorum...

bu arada o kadar buyuk kus 100kmh ıle de benzer bı etkı yaratır kanısındayım zıra kaskın bı kere onu acıkken sınek carptı deldı resmen yanı...

Motosikleti
    KTM 125 Duke
    250 ile ne işi var beynini delip gecmedigine sukretsin

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Dikkat etmek lazım..
    Kuş neyse de..

Yol kenarından bıldırcın, tavuk, kaz... gelirse fena..

Ben baykuşa çarptım, tüyünü bile göremedim. Yarasa, serçe, köprü ayaklarından çıkıyorlar!.. Neyse ki hafif oluyorlar ve kemikleri de hafif..

Sizin kask DELİNDİĞİNE göre..
    Kuş da ters istikametten 250 kmh hızla geliyormuş demek ki..
    500 kmh hızla çarpmış..
    Başka türlü delemez..
    Delebiliyorsa, biz boşuna takıyoruz o meretleri..

Ufuk İnkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Repsol 2006 / Cbr 125 R ( 2011 ) Hyosung Gt 250 R.
    Barış nefes tüketme boş konuşanlara, kedi ciğer ilişkisi(motor hız ilişkisi)

Araçla ve yakınların yanındayken bile durup halini sorman iyi olmuş herkes yapmaz tebrikler

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Ciğer, kedi bulamadım ama tavuk var.. Donmuş tavuk.. Saatte 140 mil hızıyla fırlatılıyor.. 225 km/h yani..

http://www.youtube.com/watch?v=sCQ2oZtVNpg

Motosikleti
    pani / 3colore
    Alıntı ilkerabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dikkat etmek lazım..
    Kuş neyse de..

Yol kenarından bıldırcın, tavuk, kaz... gelirse fena..

Ben baykuşa çarptım, tüyünü bile göremedim. Yarasa, serçe, köprü ayaklarından çıkıyorlar!.. Neyse ki hafif oluyorlar ve kemikleri de hafif..

Sizin kask DELİNDİĞİNE göre..
    Kuş da ters istikametten 250 kmh hızla geliyormuş demek ki..
    500 kmh hızla çarpmış..
    Başka türlü delemez..
    Delebiliyorsa, biz boşuna takıyoruz o meretleri..
    1.si olayın kahramanı hayabusalı 50yaslarında bı abım.
    2.si kaskın plastık kısmı catlamıstı vızorle bırlestıgı yerler.vızor paramparca ıdı.kask tek parca hala yanı.sanırım ynalıs anladın.

---------- Post added at 13:23 ---------- Previous post was at 13:19 ----------

Alıntı Ufuk İnkaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Barış nefes tüketme boş konuşanlara, kedi ciğer ilişkisi(motor hız ilişkisi)
    Araçla ve yakınların yanındayken bile durup halini sorman iyi olmuş herkes yapmaz tebrikler
    yok o tur yaklasımlara grek yok ama konu zaten nerede ne kadar hız yapılacagından,bunun onune gecebılır mıyız ya da nasıl en az zarar alırızdı
    tesekkurler.bı tane de bodrumda yere dusen domınoscu kardesımıze yardımcı oldum evvelsı gun.resmen cınayet ya domınos olayı...
    durmamız grek zıra ben kafamı kaldırıma carptıgımda en az 10tane kurye yardımcı oldu ana yolda olsak bıle.bu bana cok sey ogrettı...
    RuzgarSA bunu beğendi.

Ufuk İnkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Repsol 2006 / Cbr 125 R ( 2011 ) Hyosung Gt 250 R.
    Alıntı wolrath adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2.si kaskın plastık kısmı catlamıstı vızorle bırlestıgı yerler.vızor paramparca ıdı.kask tek parca hala yanı.sanırım ynalıs anladın.

---------- Post added at 13:23 ---------- Previous post was at 13:19 ----------

yok o tur yaklasımlara grek yok ama konu zaten nerede ne kadar hız yapılacagından,bunun onune gecebılır mıyız ya da nasıl en az zarar alırızdı
    tesekkurler.bı tane de bodrumda yere dusen domınoscu kardesımıze yardımcı oldum evvelsı gun.resmen cınayet ya domınos olayı...
    durmamız grek zıra ben kafamı kaldırıma carptıgımda en az 10tane kurye yardımcı oldu ana yolda olsak bıle.bu bana cok sey ogrettı...
    Ne güzel yazmışsın Barış'ım :D Ben düzgünce okumadan yorum yapmalarına ayar oluyorum ondan yoksa kimseyi küçümsediğimden değil. Adam hayabusayı gazlamak için almış sağ şeritte durmak için değil. Yok gitmeseymiş o kadar hızlı felan. Kurtulamadı gitti site bunlardan ya.

Sanırım o düşme mevzuğunu da yazmıştın foruma. Ya da Soner'le Cem' de söylemiş olabilir neyse ki ucuz yırttın onu.
    wolrath bunu beğendi.
    4 Teker bedenimi, 2 Teker ruhumu taşır
    Yanlamak biz de ata sporu!

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda

bu gıbı olayları onlemek tabı kı %100 ımkansız lakın mesela kask one egık ılerledıgımızde muhtemelen kaskın ust kısmına carpacagı ıcın bu kadar etkı yaratmazdı dıye dusunuyorum.
    Kask öne egik bir vaziyette gitmek bence de mantikli.
    Saatte 250 km/h hizla bir kusa çarparsak basimizi korur.
    Bir çocuga çarparsak da en azindan darbeyi emer ve çocugun parçalanmis bedeninden kaska yapisan parçalarda rûzgarin etkisiyle kaygan olan üst yüzeyde tutunamaz.
    Parçalanan çocugun bedeninden akan kanlar basimizi egik tuttugumuz için vizöre degmeden depoya damlayacak ve görüs açimizi da bozmayacaktir.

Yine ayni sebepten, 250 km/h hizla yolda giderken aniden yola firlayan bir kamyona çarparken de basimizin öne egik olmasi kamyoncunun hakkimizda,
    efendi adammis helal olsun
    seklinde düsünmesini saglayacaktir.
    Bu nedenle 250 km/h hizla yollarda seyreden arkadaslarimiz baslarini egik tutsunlar.
    teocan94 ve barodi bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250
    Yaş ilerler, apaçilik baki kalır...
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Vizörden arı girdi gözleri yumuverdim yoksa göz gidiyordu

Motosikleti
    pani / 3colore
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kask öne egik bir vaziyette gitmek bence de mantikli.
    Saatte 250 km/h hizla bir kusa çarparsak basimizi korur.
    Bir çocuga çarparsak da en azindan darbeyi emer ve çocugun parçalanmis bedeninden kaska yapisan parçalarda rûzgarin etkisiyle kaygan olan üst yüzeyde tutunamaz.
    Parçalanan çocugun bedeninden akan kanlar basimizi egik tuttugumuz için vizöre degmeden depoya damlayacak ve görüs açimizi da bozmayacaktir.

Yine ayni sebepten, 250 km/h hizla yolda giderken aniden yola firlayan bir kamyona çarparken de basimizin öne egik olmasi kamyoncunun hakkimizda,
    efendi adammis helal olsun
    seklinde düsünmesini saglayacaktir.
    Bu nedenle 250 km/h hizla yollarda seyreden arkadaslarimiz baslarini egik tutsunlar.
    valla sımdıye kadar bendekı ıtıbarına bu mesaj yakısmadı zıra yanlıs duvara tosladın.
    ben rr ı aldıgımdan berı bır kere o suratı gormusumdur.aramızdakı neredeyse tum arkadaslardan daha dıkkatlı kullanırım.bu konuda alcak gonullu degılım,cok ozur dıleyerek soylemek ıstedım...
    burada 250kmh ı tasvıp etmedıgımı zaten goruyoruz.100kmh ıle de benzer seyler yasayabılecegımızı bu yuzden kaskın one egık gıdılmesını daha dogru buldugumu yazdım.
    ne gerek var sımdı ust uste sosyal mesaj vermeye? reklam yapmana gerek yok dıye dusunuyorum zıra senı tanıyan ıskelet bı yapı var halıhazırda gordugum kadarıyla.

---------- Post added at 20:20 ---------- Previous post was at 20:16 ----------

Alıntı lycantrophic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaş ilerler, apaçilik baki kalır...
    soyledıgın sey hayabusa sahıbı olmak ıse agır bır sport tourıng.bence 50yasında bı abıme bıle yakısıyor.
    he 250kmh yapmak ıste o da duzgun bır bos yolda yıne 50yasında bı abıme bıle yakısıyor.
    he gereksız actıon yapmak ıse o buradakı hıcbırımıze yakısmıyor ama su varkı bu hareketlerı genelde daha dusuk yaslardakı yeterlı olgunluga erısmemıs-colugu cocugu olmayan ve öldugunde nasıl ızler bırakacagını ıdrak edememıs kardeslerımız ıcra edıyor...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)