Merhabalar.
1 hafta önce honda cbr 250r aldım, mondial 150 mash ten bu motora geçtim . İlk bindiğimde dedim bune ya 250 lik bumuymuş, uçuyor resmen. Fakat şuan 200 km deyim ve sanki çekişinde azalma hissediyorum ilk günlere nazaran . Yani mesela 3. viteste 5.000 devirde 51 ile gidiyorudum yine 51 ile gidiyorum fakat , sanki 51 e çıkma sürem arttı. Devir artıyor ama sanki motor çok gitmiyor sonradan kendine geliyor gibi. Bunnun 2 sebebi olabileceğini düşündüm.
1- Tamamen psikolojik olabilir. İlk defa bindiğim için 250 lik güçlü gelmiş olabilir ama motora hakim olmaya ve kontrol etmeye başlayınca belki gücü azaldı gibi hissediyor olabilirim.
2- Tekniksel olabilir. Motorsikletin , motor kısmından anlamam fakat , motoru biraz zorladım aldığımın 2.ci günü , 12.000 devir çeviren motoru ara sıra 7.000 devirlere çıkarttım . Ve 1 kez de olsa 8.000 devir yaptırdım . Kesinlikle redline a falan sokmadım . Belki sorun bundanda kaynaklı olabilir. Sizce böyle birşey mümkün mü ? yani hafif zorlamayla çekiştebir kayıp oluşur mu hemen 200km de. ?
Son olarak belirtiyim , aynı olay ilk motorumda da olmuştu ilk binişimde uuyor gibiydi sonradan aynı şey onada oldu . Onuda aynı şekilde ara sıra zorlamıştım.
Teşekkürler.