Kundaktaki Bebeği Motora Bindirmek Cinayettir !
Reklamlar
-
Selam sevgili dostlarım ve abilerim, annesinin kucağına 2 3 tane çocuğu verip motora 3 4 kişi ailecek binmek maalesef artık alıştığımız bir görüntü oldu ama böylesini ilk defa gördüm, cg tarzı çinli bi motosiklet akşam saat 23:00 civarı önde baba arkada anne gidiyorlar bir de baktım arada bir bebek var ciddi söylüyorum kundaktaydı ve ancak bir kedi yavrusu kadardı, gerçekten hem üzüldüm hem sinirlendim Allah yardım etsin belki o babanın cebinde dolmuş parası yoktu ama Motosiklet kazaları kırık, çıkık, yaralanma ve (dilim varmıyor söylemeye) ölümlerin en fazla olduğu kaza çeşididir, biz yetişkinler ve bilinçli sürücüler olarak motora binmeye korkarken, kundaktaki bebeği annesinin kucağına veripte motora bindirmek cinayettir arkadaş, Kaza bu, nasıl geleceği belli olmaz en ufak bir düşmede bile ben o bebeğin sağlam kalacağını sanmıyorum, arabam yoksa dolmuşa binerim, gece vakti dolmuş kalmadıysa taksiye binerim, param yoksa kucağıma alır kilometrelerce yürürüm ama kundaktaki bebeği motora bindirmenin riskini göze almam arkadaş yazıktır, günahtır... Lütfen yapan varsa yapmasın yapanları da uyarsın... Kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum hepinize...
Yolda olmak; Özgür olmaktır....
Reklamlar
-
ayak gücüyle çalışan 2tekere 5 yaşından beri binen gazlı 2tekere yeni başlamış biriyim.ve son olarak bir Beşiktaş taraftarı.
-
155 i arayıp ihbar etseydin. bende böylelerini son zamanlarda çok görüyorum ve ihbar ediyorum.
-
Hakikaten can sıkıcı bir durum
Benimde şikayetçi olduğum nokta , arabalarda ön tarafta annesinin kucağına oturtulan bebekler. Her gördüğüm vakit airbag patlamasında o bebeğe neler olabileceği konusunda anne ve babayı uyarırım. Şöför her zaman dikkatli gittiğini belirtir. mantıken yavaş sürünce kazaya karışma ihtimali düşüyor düşmesinede ya ben bu araca yandan veya arkadan çarparsam ??? O zaman açılmıyormu airbagler ? Bunu israrla belirtirim. Ancak nedense kimsenin umurunda değil. tamam deyip yollarına devam ederler.
Bir kez araba ile kaza yaptım. sağ ön tekerlek aksını kıracak kadar şiddetli bir çarpışmaydı.Ufak tefek bir adam değilim. Eski sporcuyum. Yüzüme darbe almaya alışığım. Ancak direksiyondaki Airbag suratımda öyle bir patladı ki 5 dakika kendime gelemedim.Emniyet kemerini bile çözemedim. Kazayı görenlerin yardımıyla dışarı çıkabildim. kaldıki airbag'İn etki alanı koltukta oturan yetişkinlere göre yapılır. Kucakta bir bebek olabileceği düşünülmez. Hatta ön emniyet kemerleri bile böyle tasarlanır
( 12 yaşından küçük olanlar aynı kemerle kazaya karışırsa , kemerin konumundan dolayıı özellikle boyunlarından yaralanıyorlar ) Bana bunu yapan airbag, Allah korsun kemikleri bile gelişmemiş ufacık bir bebeğe neler yapar.
Böyle bir durumla karşılaşırsanız, sürücüyü mutlaka uyarın arkadaşlar.
-
halil27 adlı üyeden alıntı
Selam sevgili dostlarım ve abilerim, annesinin kucağına 2 3 tane çocuğu verip motora 3 4 kişi ailecek binmek maalesef artık alıştığımız bir görüntü oldu ama böylesini ilk defa gördüm, cg tarzı çinli bi motosiklet akşam saat 23:00 civarı önde baba arkada anne gidiyorlar bir de baktım arada bir bebek var ciddi söylüyorum kundaktaydı ve ancak bir kedi yavrusu kadardı, gerçekten hem üzüldüm hem sinirlendim Allah yardım etsin belki o babanın cebinde dolmuş parası yoktu ama Motosiklet kazaları kırık, çıkık, yaralanma ve (dilim varmıyor söylemeye) ölümlerin en fazla olduğu kaza çeşididir, biz yetişkinler ve bilinçli sürücüler olarak motora binmeye korkarken, kundaktaki bebeği annesinin kucağına veripte motora bindirmek cinayettir arkadaş, Kaza bu, nasıl geleceği belli olmaz en ufak bir düşmede bile ben o bebeğin sağlam kalacağını sanmıyorum, arabam yoksa dolmuşa binerim, gece vakti dolmuş kalmadıysa taksiye binerim, param yoksa kucağıma alır kilometrelerce yürürüm ama kundaktaki bebeği motora bindirmenin riskini göze almam arkadaş yazıktır, günahtır... Lütfen yapan varsa yapmasın yapanları da uyarsın... Kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum hepinize...
Tahmin ediyorum o babada senın düşündüklerini düşündü.
Belkide "Dolmuş,otobus, taksi tutabilirim ama namussuzlar çok hızlı gidiyorlar trafikde bile ralli yapıyorlar cocuguma eşime birşey olmasın ben sağdan sağdan giderim" dedi kendi kendine. Eğer bu kişi büyükşehirlerden birindeyse otobusun dolmuşun yoldan çevrilip molotoflanma ailesinin içinde yanma ihtimalinide düşünmüş olabilir.
İnsanları yaptıklarından dolayı kınamamak gerekli.
En iyi çözüm elbetteki ailenin 4 tekerli aracı olması ve cocuklarını bu araçla seyahat ettirmeleri.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
-
avcılar e-5 uzerinde gunde 1-2 defa karşılaştığım manzara. aynı aile ile gün aşırı tekrarlanmakta. ben meselenin parasızlıktan değil beyinsizlikten kaynaklandığını düşünüyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)