motosiklet elektiriğinden anlayanlar lütfen baksın
Reklamlar
-
arkadaşlar şimdi bende birtane xenon lamba var bunu motora bağladım yakmadı çünkü motor akülü değil motor minsk 125 dinemolu olduğu için gücü yetmiyor benim sorum bu motora nasıl akü bağlarım sadece xenon lamba için motorun aküyü şarz etmesi için nasıl bağlantı yapmam lazım lütfen yardım edin
Reklamlar
-
rambomert adlı üyeden alıntı
arkadaşlar şimdi bende birtane xenon lamba var bunu motora bağladım yakmadı çünkü motor akülü değil motor minsk 125 dinemolu olduğu için gücü yetmiyor benim sorum bu motora nasıl akü bağlarım sadece xenon lamba için motorun aküyü şarz etmesi için nasıl bağlantı yapmam lazım lütfen yardım edin
Ilk once bir tane dogrultucu ac-dc dogrultucu alacaksin. motorcular konjektor diyorlar yanilmiyorsam. Statorden cikan kablolardan beyine giden haricindekileri konjektore baglayacaksin. konjektor cikisinida akuye baglayacaksin.
-
Aklıma vizontele geldi, Baba akü komple yok )
Yeni yine yeniden
-
brtvrdrl adlı üyeden alıntı
Ilk once bir tane dogrultucu ac-dc dogrultucu alacaksin. motorcular konjektor diyorlar yanilmiyorsam. Statorden cikan kablolardan beyine giden haricindekileri konjektore baglayacaksin. konjektor cikisinida akuye baglayacaksin.
konjektör nerden temin ederim bağlamanın bir görseli veya videosu yokmudur
-
xenon farın yanmamasının sebebi xenonun balansının dc akımla çalışıyor olmasıdır
konjektör hem elektriği doğru akıma çevirir hemde voltajı 13 14 volt seviyelerine çıkarırki akü şarj olabilsin 12 volt ile aküyü sarj edemessiniz
-
rambomert adlı üyeden alıntı
konjektör nerden temin ederim bağlamanın bir görseli veya videosu yokmudur
Konjoktör, motorun tesisat voltajına göre uyumlu bir model motosiklet parçacısından alacaksın.
Alternatörden konjoktöre, aküye kablo çekmen lazım. Aküden de kontak ve lambaya..
Biraz uğraştırır.
Bütün kabloların nereye bağlandığını tam ve eksiksiz bilmeniz gerekir.
Tabii motorunuzun tesisatı 6 VOLTluk ise o zaman işiniz ağır,
Eski, aküsüz motorlarda 6 VOLT oluyor genelde..
-
ilkerabi adlı üyeden alıntı
Konjoktör, motorun tesisat voltajına göre uyumlu bir model motosiklet parçacısından alacaksın.
Alternatörden konjoktöre, aküye kablo çekmen lazım. Aküden de kontak ve lambaya..
Biraz uğraştırır.
Bütün kabloların nereye bağlandığını tam ve eksiksiz bilmeniz gerekir.
Tabii motorunuzun tesisatı 6 VOLTluk ise o zaman işiniz ağır,
Eski, aküsüz motorlarda 6 VOLT oluyor genelde..
yok motor 12volt üretiyor katoloğunda yazıyor
-
arkadaşlar acaba direk aküyü xenon lambaya taksam kaç saat yanar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)