Benimkiler beni ucakla gidiyor diye biliyor banada vize yok sorarsam :D
Benimkiler beni ucakla gidiyor diye biliyor banada vize yok sorarsam :D
öncelikle hayırlı yolculuklar...
yanına almayı ihmal etmemen gereken şeylerden bir kaçı;
motorun yedek anahtarı
kulak tıkacı
zincir yağı, her300-400 km de bir yağla
aslında bu güzergahı bir güne sığdırmadan balıkesirden ederemit e geçerek ayvalık, çeşme, kuşadası gibi yerlere kalmalı uğrayabilir böylece dinlenerek gitmiş olursun..orada 2 ay kalacağına göre zaman problemin yok, 2 gün geç gidersin geze geze gidersin...ilk uzun yolunsa o kadar kasma minimum 2 günde git derim...
buji yanında muhakkak yedek olsun buji anahtarı da, plakalık olayı dediğin gibi daha mantıklı. yalova bursa susurluk arası cok fazla radar var bunu da unutma.
cantayıda sırtına alma sakın. bagaj lastiğiyle arkaya sabitle. başka eksik yok kanımca.
Kazasız Belasız Sürüşler.
# motosikletle.blogspot
depoyu fulledim...motorun son kontrollerini iki farklı tamırcıde test sürüşüde yaptırtarak tamamladım...ön arka michelin pilot powerlarımda gıcır...geriye sadece beklemek kalıyor :=)
Eğer lastiklerinizi yeni taktırdıysanız lastiklerin de 500 km kadar rodaj dönemi var unutmayın.
Kulak tıkacı mutlaka temin edin. Hem konstrasyonunuz artar hem de kafanız şişmez sesden.
Bir de Ulubatın oralarda ki düz açıklık yollarda aşırı rüzgarlar olabiliyor dikkat edin.
Susurluğa gelmeden Köfteci Yusuf var orada da kahvaltı veya öğle yemeği yiyebilirsiniz. Fiyat/Kalite oranı gayet iyi.
Ortalama 100 km de bir mola verin ve enerji veren çikolata, fındık fıstık barları gibi şeyler atıştırıp bol bol su için.
Radarlara da dikkat edin kitlemesinler cezayı
Yolunuz açık olsun.
Bu sıcakta,uzun yolda ayran ve hamurlu/şekerli şeyler,meyva dahil uyku verir;aman dikkat !
Arada,kahve ve kola gibi uyarıcılar zinde tutar.Hayırlı yolculuklar.
Tum yorumlariniz icin tesekkurler bol bol resim cekip sonrasinda konumu duzenleyecegim insallah yarin sabah çıkıyorum yola sabredemedim erken gidecegim
Arkadaslar bu arada acil bi sorum olacak en son tamircide motor yagimi degistirttim bi hafta yani yuz km once sonrasinda egxantirik v degisirken sanirim yagimda azalma olmus yag ilave etmem gerek onceki usta ne ekledi bilmiyorum 10-40 ama markasini bilmiyirum simdi uzerine ilave yapsak herhangibir marka alip sorun olurmu yoksa iki lt yag icin 50 lira vermelimi ?
motora çakmaklık taktır. Telefonu şarj edersin. Gps navigasyon veya benzeri cep telefonu. Hurma, su, püskevit açlığı bastırır. Ayak pompası. 1 litrelik boş kola şişesine yedek benzin. El feneri. Yağmurluk. Zincir spreyi. Her ihtimale karşı çekme halatı.
Iki saat sonra yola cikiyorum
Hic resim cekmedim :D sorunsix kazasiz belasiz 8 saatte geldim lakin motorum bende hayal kirikligi yasatmadi desem yalan olur100-120 arasi duzenli hizda gittim yakit 16 kuruş bunlar iyi guzel ancak 130 u ancak gorebildim duz yolda ruzgar vardi ancak ondan mi bilemiyorum tecrubesizim hani... ve motora dip gaz yaptigimdada devir hic 9-10 binlere cikamadi...90 kg benim 15 kiloda cantam vardir hani motoru racing olanlar ile degissemmi diye dusunuyorum uc yıl once gt250r vardi bende onunla kadikoy kartal arasi e5 ten 9 dakikada gelmistim 170km kizi gormustuk iki kisi 180 kilo civariydik
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)