Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motora Yurt Dışından Alıcı Çıkarsa

REKLAM ALANI
    melihuzbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI W 650
    Pay Pal ile yapılan ödemelere kesinlikle güvenmeyin. Kardeşimin yurt dışından gönderdiği parayı 2 ayda zor aldım. Bir sürü telefon ve tartışmadan sonra. Üstelik de bir mal karşılığı da değildi. Sadece resmine bakarak motosiklet almak da biraz garip bir iş. Çok meraklısı olan gelir motoru görür parasını verir malı alır gider. Kullanılmış araçların gümrük işlemleri de pek kolay ve ucuz değildir. Deneyen akrabalarım var. Alıcının sizden aracı alması için burada bir vekil tayin etmesi gerekli ki satış işlemi yapılabilsin. Yurt dışından buraya vekalet vermek bile başlı başına bir iş ve masraf. Yani işin ''astarı yüzünden pahalı'' oluyor sonunda. Bulaşmayın derim. Çok meraklısı ise pay pal ile değil hesabınıza doğrudan havale ile yapsın. Yada vekalet verdiği kişi size parayı ödesin satış işlemini yapsın. Yani para size değil vekile gönderilsin. Siz de satışı yaparken nakit alın. Bu iş pay pal üzerinden dolandırıcılık gibi gözüküyor, dikkatli olun.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Parayı nakit iste, paypal hesabı çalıntı olabilir. Hakkındaki takibat zorlaşsın diye AB ülkeleri dışında kendisine av arıyor olabilir.
    Ayrıca "nakliyeciye verdim bitti diyemezsin". Gümrük beyannamesi açman gerekli, sana gelen para transferi belgesini ve kapanmış beyannameyi daha sonra trafiğe götürüp motoru üzerinden düşürmen gerekecek. En temizi kendisinin gelip motoru noterden üzerine alması ve kargoya veya nakliye firmasına kendisi vermesi. O zaman beyanname de gerekmez, bir dilekçe ile gümrükten zati eşya olarak gönderir. Motor alacak adam gelir bakar , bir tur atar inceler vs vs. Bu işler öyle uzaktan kumanda ile olmaz. İş baştan sona pis kokuyor.
    Ben olsam şöyle derdim " Buraya gel, motoru gör, parasını nakit öde, satışını noterden al, evine kendin gönder ".
    mehmettayfur bunu beğendi.

shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Yaw bazen bu sitede açılan başlıklara hakikaten inanamıyorum. Arkadaşım, olay tabi ki dolandırıcılık. Dünyadaki tüm GS500'ler bitti de senin ki mi kaldı alınacak ? Bu söylediğimin, senin motosikletinin satın alınmaya değer olmadığı anlamına gelmediğini anladığını umarak yazıyorum. İstersen adamla yazışmaya devam et bak bakalım neler olacak ? Önce sana PayPal'den para yatırmaya çalıştığını ama yapamadığını söyleyecek. Sonra hesabına direkt yatırayım diyecek, hesap numaranı gönder diyecek. Sonra benim bankam adresin olmadan transfer yapmıyo diyecek, sen adresini vereceksin. Sonra bir ID numarası isteyecek, TC kimlik numaranı yollayacaksın. Daha da ileri giderek nüfus cüzdanını scan et gönder diyebilir. Sen de ne olabilir ki deyip göndereceksin. Falan filan.....Bir nevi kimlik hırsızlığı....veya phishing......

Uzak durun böyle şeylerden....

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    isveçte nasıl bi yokluk bu ?

AMAN! DİKKAT! bu olayı bende yaşadım! adamlar yok senin motoru alacaz da işte ben herşeyi halledecem aracı acente ile falan filan diyorlar. Peki dedim aracı acente kimdir nedir diye sorunca isim veremedi tabii. Yok ben ne masraf olursa gönderecem işte sen paypal adını ver falan ayağından sonra.... Yok ben gemidey miş miş te para gönderememişte aracı acenteye eeee ben uluslar arası para gönderme ile (Western Union) adamın aracı kuruluşuna para yollayacakmışım adam da o parayı paypal e ekleyecekmiş :D TAMAMEN DOLANDIRICILIK.
    Üstelik yurtdışında 2. el motor fiyatları neredeyse buranın 3te1 fiyatına !!!
    SAKIN DÜŞMEYİN!

sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 100
    usta bi düşün tee isveçten adam arıyor seni motosiklet almak için ?
    koskoca avrupa dururken senin motoru mu alacak alınama ama. AB sayesinde onlarca ülkesi pasaportsuz vizesiz elinin altındayken gidip alabilecekken, gelip de Türkiye'den almaz. Alıyorsa da ya Avrupa da bi türktür o da türkçe yazardı zaten. Otomobil forumlarda bahsediyorlardı bu tür yurtdışı konularından dolandırıcı diyorlardı hocam dikkatli ol.

muhittinKaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer900
    Herkese Teşekkür ederim.
    Zaten Mesajlarımın Başında da yazdım Pek Konuya Yanaşmadığımı, Çünki Mesafe Kısa Ödül Büyük, kesin bir iş var.
    Paypal vs yi yıllardır kullanırım dispute gibi olayların farkındayım. Herhangi bir bilgi vermeden, almadan, satmadan merhaba bile demeden araştırır sorar soruştururum. Mesleğin getirdiği bir şüphecilik sanırım.

FAREYE demişler ki;
    Bulunduğun deliğin 30 santimetre ilerisinde, tabağın içinde bir kalıp beyaz peynir var. Deliğinden çıkıp alabilirsin.

Fare yanıtlamış:
    Mesafe kısa, ödül büyük, var bunda bir hinlik!..

http://www.hondamc.com/

o vatandaşa bu siteden bakmasını öner

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)