Yeni Motor ve Birsürü Soru Size
Reklamlar
-
Merhaba Pazartesi günü er6n imi teslim aldım ve daha kullanamadan grip belasından yataga dustum. Kılavuzu okurken bircok soru belirdi kafamda. Bunları sizinle paylaşıp yardımlarınızı bekliyorum.
1- Marşın üzerinde bulunan kırmızı renkli, devreyi kesen "engine stop switch" acil durumlarda kullanılmalıdır diyor normal zamanda anahtar ile motoru durdurun diye yazıyor. Peki nedir bu acil durumlar ve buradan motoru stop etmekle anahtardan stop etmenin ne farkı var?
2- Motor yağ seviyesini, ayagı açtıktan sonra -malüm motor sola dogru yatmaktadır- kontrol edersek hataya düşermiyiz -gözle kontrolden bahsediyorum-
3- Kılavuzda motoru 5 dk fazla rölantide çalıştırmayın diye yazıyor. Sıvı sogutmalı olmasına ragmen motor sıcaklıgı yukselirmi
4-Yaz kış full antifreeze yani suyla karıştırmadan koyarsak sıkıntı olurmu?
5-Motorun altından sarkan tahliye hortumu hangi durumlarda benzini dışarı atar?
6- 1. vitese atarken sanki debriyajı tam çekmemişiz gibi bir vurma -vitese attıgımızda "Tak" diye bir ses geliyor bunun sebebi nedir? Bu vurma sesi motor giderken yavaşladıgımızda 1. vitese takarken gelmiyor.
Rodaj işini kılavuzdakine uygun yapacagım 0-800 km max 4000 rpm 800-1600 max 6000 rpm.
Ayrıca kılavuzdan bir alıntı: The fuel warning light in the tachometer goes on and "FUEL" flashes in the digital meter when only 3.5 L of fuel remains Dijital göstergede niye yakıt seviyesini göstermemişler yani 3.5 litre kalınca uyarı ışıgı yanıyor. 3.5 litreyle ne kadar gideriz.
Hepimize kazasız belasız sürüşler
G. OGUZ
* Yazmayı unutmuşum periyodik kontroller hakkında yardım edebilecek varmı mesela her 100 de zincir gerginliğini her 150 de falanı kontrol et gibi
Reklamlar
-
1-Motorun devrilme benzin akıtma gibi olayları acildir. Ama sen kullanabilirsin o düğmeyi.
2-Düşmezsin, belirli bir aralıkta olması lazım yağın, tam belirli bir nokta olsa dediğin doğru olabilir ama , bir aralık söz konusu olduğu için sorun değil.
3-Enteresan, 5dk rolantide çalışmakla hararet yapıcaksa işin var.
4-????
5-fazla benzin koyunca ve motoru devirince de akıyo, bizzat test ettim
6-normaldir. biçok motorda oluyor, benimki de dahil.
7- benzin olayı gıcık bişeymiş hakkaten , km hesabı yapabilirsin, yani şu kadar benzin alınca şu kadar km gidiyor diye. 3,5 litreyle 60 70 km gidebilirsin sanırım.
Hadi Hayırlı olsun motorun!
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
-
5-Şamandıra iğnesine pislik takılınca yada şamandıra mekanizması takılınca benzin akıtır.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
Güle güle kullan arkadaşım hayırlı olsun..
-
hayırlı uğurlu olsun ALLAH kaza bela vermesin
-
hayırlı olsun kazasız surusler dilerim.
1)benim bildigim kadarıyla motoru her zaman kırmızı dugme ile stop etmenın daha iyi oldugu. kitapta da busekılde yazıyordu yanlıs hatırlamıyorsam.(donald duck ın kitabinda)
2) yag seviyesine bakarken mantık olarak motoru dik tutman daha kesın sonuc verir bence. ornekle diiim benim 2 motorda da ayak acıkken yag seviyesini goremiyorum.
3)bunun sıvı sogutmalı olmasıyla bı alakası yok kı? sonucta sıvı sogutmalı olması motor duruyorsa radyator sıvının sogumasını saglamaz motor gıderse sıvı sogur radyator ıle. duruyorsa ve calısırsa eger;o sıvı sogutma yapmaya calısır ama kendı soguyamadıgı ıcın yeterınce sogutma gorevını yapamaz. o durumda da fan devreye gırer sanırım.
4)antifreeze bence dört mevsim suda olsun. zira soguk havalarda suyun donma sıcaklıgını dusurur sıcak havalarda da kaynama sıcklıgını yukseltır. ayrıca koruma yapar yanı korozyonu onleyıcı etkısı de var. benım motorumda var su ana kadar her hangı bır sorunla krsılasmadım. kullanırkende bır mıktar damıtılmıs su ıle karsıtırmak gerekıyor üretici firmaya gore degısır.
6) aynı ses benim motorda da oluyo. danger0 in dediğine gore onun motorda da varmıs demek sorun yok.(içim rahatladı )
7) ışık yanar yanmaz benzinci bulmaya çalış bence.
Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler