Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Calibre 250 CC inceleme

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Calibre 250RR
    Öncelikle merhaba değerli arkadaşlar. Bu moto Calibre 250'yi yeni almış biri olarak yaşamış olduğum deneyimleri aktarmak istedim. Gerçi bu konuyla ilgili detaylı bilgileri "TheSonpoL" vermişti ama bende kendi çapımda ufak bir yazı yazmak istedim

4 sene önce ilk bu foruma cbr 125 hakkında fikir danışmak için üye olup yazdığımda değerli abilerim bana "Ehliyetini al öyle gel" demişlerdi bende onların sözüne uyup ehliyetimi alma yaşımı bekledim. Ve beklerken bi yandan aileme yük olamamak açısından kendi paramı biriktirdim. 4 sene sonunda ehliyetimide aldım paramıda birikirdim. Bu senenin başında ise herşeyim tamamdı fakat motorum ne olmalıydı sorusu kafamı kurcalıyordu. Bir türlü karar veremiyordum. Sene içinde olan motorsiklet fuarında Calibre ile tanıştık. Ozaman kendime "Bu motor benim olmalı dedim" ve niyeti bozdum.Motoru almadan "TheSonPoL"a fikir danıştım. Kendisi bana sağolsun cidden çok yardımcı oldu. Bana SS başlama oturuş pozisyonu seni yorucaktır dedi dinlemedim aldıgım günden beri yer yer bel ve sırt ağrıları çekiyorum.

Şunuda söylemekte fayda görüyorum. Motorsikleti daha teslim almadan önce kendimi ölçtüm biçtim. Şöyle kii hızı aşırı seven birisiyim öyle böyle değil hemde küçükken bisiklet sürdüğümde eve geldiğim zaman hep üstüm başım kan için de dönerdim. Kaldı ki bu bisiklet değil. O yüzden kendime güvenmedim ve gaz koluna motordan yapılan bi işlem ile somun koydurdum. 1000 km kadar da dokunmadım. Niyetim içimdeki o hız sevgisini öldürmekti ve başardım o yüzden kendine bu konuda güvenmeyen arkadaşlara böyle bir önlem almalarını TAVSİYE ediyorum. Kendinizi düşünmeseniz bile ardınızdan üzülecek birileri vardır..

1 ay önce calibre 250'yi teslim aldım ve çeşitli şeyler gördüm yaşadım ve internette dönen çoğu bilginin kirlilikten ibaret olduğunu anladım. İlk motorsikleti sürmeye başladığımda zor bir motor olmadığını fark ettim. Çalışma prensibini bilen birisinin sürebileceği bir motor. İlk gün biraz gezintinin ardından 2 şey gözüme takıldı. 1.si hararet; İlk gün stop ettirmemek açısından yüksek devirlerde kaldırdım motoru hararetın o yuzden yuksek olabileceğini tahmin ettim ama motoru biraz daha iyi sürmeye başladıgımda da ufak bi sıkıştırmada hararet tavan yapmaya başladı. Hele sıkışık trafikte motor yolda kalmasın diye varacagım yere kadar içimden dua ediyorum. 2.si ise Ön freni kullandığımda gevşemiş bisiklet gidonu gibi sallanıyo olmasıydı. İnsana güvensizlik veriyor haliyle ama bunu 1000 km bakımına goturdugumde kolayca hallettirdim. Geçen gün gaz kolundan somun çıkartılınca motor daha bi aslan kesildi. Ama hızlandığında 110 kmden sonra sanki fren kendi kendine yavaşlatıyor gibi geldi motoru yarın onun için servise gidicem umarım derin bişey değildir de kolay halledilir. Ayarlana bilir ön amortisör fazla sert yada yumuşak ayarlandığında çamurluğa vurup yara yaptı buda haliyle beni üzdü.. Ve benim en çok önem verdiğim lastik konusu.. 1000'den öncesinde lastiklerin hiç abartılacak kadar kötü olmadığı konusunda iddaya bile girebilirdim ama gazı açıldıktan sonra motor çok kaymaya meyillendi dünden beri sayamadığım kadar bi saga sola salladı kendısını. En yakın zamanda lastiği değiştirmeyi düşünüyorum.

Bunların haricinde gerçekten dikkat çeken güzel ve tatlı bir motorsiklet. Size öyle kaçıyor böyle hızlanıyor demek isterdim ama gazı açıldıktan sonra bende daha tadına bakamadım. Bu halini tanıdıktan sonra sizlere daha geniş bir bilgi vermeye çalışıcam.

Saygılarımla..
    estelik bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Panter38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ******* 250r+bora '03 trendline
    İnceleme? Foto? Detaylı bilgi? Ben öyle bir şey bekliyordum

Motosikleti
    Calibre 250cc
    kardeşim milletin bu motoru satma sebebi '' HIZ TUTKUSU'' bu motor hız yapmaz cok şey bekleyerek alıyorlar bu motoru insanlar ve hemen satıyorlar.. ben hiç hararet sorunu yaşamadım allaha şukur bir tek civatalar titreşimden düşüyordu onada ilac sıkıp civataları sıktım artık onlarda düşmez :D motor güzel hoş bu paraya bukadar olur zaten..

Motosikleti
    Calibre 250RR
    Iş yerinde oldugum icin resim atamadim.eve gittigimde resimlerle destekleyecegim yazdigimi aslinda hiz yapmiyor falan degil gidiyor basinca gayet ama saniyorum ki ben boyle bi işlem yaptirdigim icin bi yerler zarar gordu o yuzden bişey motoru frenliyor sanki onu cozunce daha guzel olucagini dusunuyorum şimdiden artçı ayakliginin bi vidasi dustu uydurmasyon bisey yerlestirdim. Sanki her surusumde arkamda vida birakiyorum gibi geliyor )

Motosikleti
    Calibre 250cc
    :D genelde bırakıyosun zaten vidaları :D hız ben bugun 170 yaptım yokuş aşşa :D

agilty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Bumoto cin mali fakat saglam. O paraya alinacak en iyi motor bence. Ancak 1 sene sonra nolur bu cin malinin saglamligi ben ona takildim. Mondialde ilk sene
    sorunsuz calisiyor cunku.

Motosikleti
    Hornet 650
    Bu motor saglam maglam degil. Bir cok sorunu var. Alan arkadaslar genelde ilk zamanlar soyle iyi boyle guzel bir heves anlatiyolar ama, zaman gectikce, pisman oluyorlar ve bunu forumda paylasamiyorlar. Alan arkadaslara gercekten uzuluyorum. "Bu paraya alinabilecek en iyi motor" diyorlar. Birakin arkadaslar, kendinizi tatmin etmeyi. O parayi cope atiyorsunuz haberiniz yok. Daha senesi gelmeden motor dokulmeye basliyor. Yeni alan arkadaslar daha bir sey gormemis olabilir ama yakin zamanda ardi ar'kasi kesilmeyen kronik sorunlarinin baslamasi uzak degil.

Motosikleti
    Calibre 250cc
    honda alabilcek parası olan honda alsın buna kimsenin itirazı olcagını sanmıyorum zaten honda yamaha filan almıyorsun.. ilerde ne olcagını tabiki bilemeyiz ama şuan için genel olarak güzel zaten bazılarında ciddi problemler cıkarıyor bu motor ben yaşamadım problem servisiyle problem yaşadım bir tek

Motosikleti
    Hornet 650
    Alıntı okanoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    honda alabilcek paras1 olan honda als1n buna kimsenin itiraz1 olcag1n1 sanm1yorum zaten honda yamaha filan alm1yorsun.. ilerde ne olcag1n1 tabiki bilemeyiz ama _uan için genel olarak güzel zaten baz1lar1nda ciddi problemler c1kar1yor bu motor ben ya_amad1m problem servisiyle problem ya_ad1m bir tek
    Insallah yasamazsin diyecem ama bu isin sansla alakasi yok. Hayirlisi olsun diyeyim

Motosikleti
    Calibre 250cc
    Alıntı mhmtesk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Insallah yasamazsin diyecem ama bu isin sansla alakasi yok. Hayirlisi olsun diyeyim
    Aynen hayırlısı olsun diyelim ama bakarsan bağ bakmazsan dağ olur bu motora sanırım biraz daha bakmak lazım

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)