Megelli 250r vs Bu-moto Calibre 250 cc
Reklamlar
-
22 Haziran 2013, 22:21
Megelli markasimi daha kaliteli yoksa bu-moto Calibremi?
Bu-moto nun kronik sorunu hararet ama 500 tllik radyator ve fan takniyesi ile bu sorun cozuluyor. 7.500 tl fiyatı var
megelli 250r ise hiç bir bilgi bulamadim uzun sureli kullanan birini bulamadigimdan dolayı. Forumlardada bulamiyorum. 8.500 tl Megelli 250r kullanicisi yada kronik sorun hakkında bılgısı olan varsa benle paylasabilirmi ?
Reklamlar
-
22 Haziran 2013, 22:30
İkisini yan yana görürsen bence megelli dersin fuardaki bu-motonun boyasının gözenekleri gözüküyordu,kasanın belirli yerlerinde orantısız kabartı ve ezilme gibi şeyler vardı.Megelli bu-moto aksine avrupa dizaynlı ve avrupa markası üretimi uzakdoguda yapılıyor.Motorun daha piyasaya gireli 1 ay bile olmamasından dolayı bulman zor birsürü başlık var alan kişinin başlıkları var araştırırsan bulursun...
-
23 Haziran 2013, 00:44
hiç düşünmem ikisi arasında kaldıysan megelli derim daha motor gelmeden bir sitede motorun bütün parçaları stokta hazır halde satışa başlandı bile ve özelliklerine şekline yapısına baktığın zaman gerçekten çok kaliteli makine...
-
Bende bundan kısa bi süre önce megellı ve bu moto arasında kalmıstım ıkısınıde kullanmadım bastan soylıyım fakat ıkısınıde gıttım gordum ınceledım ben sıfır alıcam ve bu yaz alıp dıger yaz satıcam megellının boyutları kucuk ufak bı motor lastıklerı keza oyle ince bu moto gorunus olarak daha guzel ve heybetlı teknık ozellıklerındede pek fark yok megellıyı gormeye gıttıgımde baktım kı deposu bıle plastık dıyebılırsınız bır suru 600 luk 100 lık motorun deposuda plastık ama benım hosuma gıtmıyo sogutuyo kendınden ama megellının gostergelerı cok guzeldı orda herkesı gecer ama bu motonun gostergesı o kadar şaşalı degıldı fakat gereklı hersey var megellıyı satan yerde 1 tane kalmıstı 8550 fıyat verdıler fakat doların artması onuda etkıleyecekmıs bı dahakı gelen partıdekı megellıyı bu fıyata veremem dedı ama bu moto yu palaka ruhsat dahıl 7500 cıvarı alabılırsın ıyı bı pazarlık yaparsan , dıger arkadasların soyledıklerı gıbı kotu bı ıscılıgı yok kalıtelı duruyo ben gorunusune onem verırım motor olarakda uzcegını sanmıyorum radyator sorunu harıc baska sorunda yok alanlar memnun fıyatıda cok uygun goruntu olarakda cok ıyı eger zaten ıstanbulda oturuyosan yedek parca sıkıntısı servıs sıkıntısı cekmezsın baska bı ılde oturuyosan servısı olmasına dıkkat et varsa al derım yedek parcayıda kargoyla yolluyolar o bakımdan dıstrıbıtor fırma ılgılıdır uzmezler ve yedek parca fıyatlarıda cok uygun k çin menşeili diyede kötü gibi gelmesın orasına cok takılma bence ama tabı karar senın hakkında hayırlısı olsun.
-
İkisini de denemedim ama bir fikrim yok fakat _Kotto_'nun dediği gibi bumotonun deposu metal ise direk mengelli Bu tarz küçük ccli motorların hafif olması çok önemlidir..Yoksa ağır çekim seyahat yapılır.
Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)
-
Cehaletimi mazur görün dostlar. Metal olmayan, plastik benzin deposu da ne ola ki?
-
Çoğu race ss motosiklette depo plastiktir.Büyük markalarda da böyle ağırlıktan kazanç ve maliyet düşüklüğü sağlıyor.
-
Anladım teşekkürler. Peki en ufak bir kazada o plastik deponun kırılıp içindeki benzini dışarı akıtması gibi riskler yok mu? Adamın öleceği yoksa bile yanarak ölür sanki.
-
Mühendislik mesleği bunun için var.
Kullanılan plastik, metalden daha fazla esneme yapabiliyor.
Kırılmaz mı, kırılabilir ama aynı şekilde metalde delinebilir ve parçalanabilir.
Hatta zaten depoyu kırıp parçalayacak bir kazaya karıştıysan en son düşüneceğin şey depodan akan benzin olur.
-
04 Temmuz 2013, 10:26
valla arka lastik cok ince megellide. 26 hp makina var ustunde. ben olsam arka lastigi 150 lik takmak isterdim sonucta 250cc degilmi bu ve buna hakkim var dimi. eger o lastigi takarsam bu makina olacak 22-23 beygir. sonuc= ses var goruntu yok. al bumoto yu kardesim. kendini kanitlamis bir marka. elektirik aksani ve radyator gibi ufak tefek sorunlari haricinde sorunsuz biniyor insanlar. seri ve kaliteli cin markasi. megelli isi tamamen supriz suanda. bide servisinin mondial servisi gibi olacagini dusunuyorum. sirf o yuzden cin ve kore mallari bana itici geliyor.
-
04 Temmuz 2013, 10:36
-
04 Temmuz 2013, 11:07
agilty adlı üyeden alıntı
valla arka lastik cok ince megellide. 26 hp makina var ustunde. ben olsam arka lastigi 150 lik takmak isterdim sonucta 250cc degilmi bu ve buna hakkim var dimi. eger o lastigi takarsam bu makina olacak 22-23 beygir. sonuc= ses var goruntu yok. al bumoto yu kardesim. kendini kanitlamis bir marka. elektirik aksani ve radyator gibi ufak tefek sorunlari haricinde sorunsuz biniyor insanlar. seri ve kaliteli cin markasi. megelli isi tamamen supriz suanda. bide servisinin mondial servisi gibi olacagini dusunuyorum. sirf o yuzden cin ve kore mallari bana itici geliyor.
kendini kanıtlamış bir marka mı? daha geçen sene çıktılar piyasaya dur bakalım.
ikisinin arasında kalsam megelli alırdım.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
06 Temmuz 2013, 14:48
tesadüfen rastladım megelliye kasa cok tatlı üstüne oturdum sahibi sağ olsun marşa baştı , vites boşta gazı açtım motorda çok hissedilir bir şekilde titreşim vardı .?! normal mi bilemedim ?
-
06 Temmuz 2013, 16:02
reverse adlı üyeden alıntı
Anladım teşekkürler. Peki en ufak bir kazada o plastik deponun kırılıp içindeki benzini dışarı akıtması gibi riskler yok mu? Adamın öleceği yoksa bile yanarak ölür sanki.
Öyle riskler yok değil ama depoyu delebilmen için 10 15 takla atıp motorun ters düşmesi gerekir. Düşündüğünün aksine çok sağlamdırlar delinme ve kırılma açısından.
4 Teker bedenimi, 2 Teker ruhumu taşır
Yanlamak biz de ata sporu!
-
06 Temmuz 2013, 18:37
bayulken adlı üyeden alıntı
tesadüfen rastladım megelliye kasa cok tatlı üstüne oturdum sahibi sağ olsun marşa baştı , vites boşta gazı açtım motorda çok hissedilir bir şekilde titreşim vardı .?! normal mi bilemedim ?
Evet aynı şeyi ben de denedim, anormal titriyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:23 ----------
agilty adlı üyeden alıntı
O zaman Bumoto'dan da 3 BG düşelim, onun da lastiği 150'lik. Tabi böyle bir hesap varsa... Ayrıca Megelli 20 kg daha hafif.
-
06 Temmuz 2013, 19:39
Seko adlı üyeden alıntı
Evet aynı şeyi ben de denedim, anormal titriyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:23 ----------
O zaman Bumoto'dan da 3 BG düşelim, onun da lastiği 150'lik. Tabi böyle bir hesap varsa... Ayrıca Megelli 20 kg daha hafif.
bumoto 150 lik lastiğiyle beygir testine girdi yani 160 lik takacaksınki beygir düşsün. evet var öyle bir sistem. 130 çok küçük. 150 için jant da değişirse eğer gitmez o motor. zaten 125 liği için scooterlardan tokat yiyoruz muhabbeti dönmüştü bir ara bu sebepten ben 250 lik megelli asla tercih etmem. bumoto kendini kanıtladı derken 1 senedir kullanıyor insanlar. radyatör fan elektirik aksanı hariç yolda bırakmışlığı sıkıntısı yok kullananlara bakılırsa megellinin arka maşasına bakıyorum çok dandik görünüyor. alan alsın kardeşim laf yok. bunlar benim şahsi düşüncelerim ve benim doğrularım içinden katıldıklarınızı alın katılmadıklarınız bana kalsın.
-
06 Temmuz 2013, 20:20
-
06 Temmuz 2013, 20:31
BUMOTO: Yok efendim neymis kendini kanitlamismis, ufak tefek giderilebilir sorunlari varmismis, sikintisi bunatmasi yokmusmus, yolda birakmazmismis. Hadi insan bilmiyor olabilir ama bu insanlar neden kafasindan sallamayi seviyor anlamis degilim. Bir sey bilmiyorsun neysede fikir danisanlarida yablis yonlendirmeseniz. Hic yoktan elinizin altinda bilgisayar var, bulundugunuz ortamda bir nevi arastirma sitesi. Eh be kardes gir bi sayfasina bir bak, bilmiyorsan ogren. Yazik.
Fikrime gelince Bumoto yu ne oneririm, nede tavsiye ederim. O motor bence cop. Megelliyi bilmiyorum, arastir kullananlara sor, satisini yapan yerlerden birine git bi gor. Ama bumotoya bulasma derim.
-
10 Temmuz 2013, 04:33
Öncelıkle depo kısmına gelırsek benım sahsı fıkrım deposu plastık olan bana guven vermıyor ısınamıyorum sımdı dıceksınız şu şu markanın şu motorununda deposu plastık evet plastık ama o dıcegınız motorlar 600 luk 1000 lık motorlar onların segmentınde rakıplerıne ustunluk saglaması ıcın 10 20 ne kadar hızlıysa o kadar ıyı o yuzden yapıyolar fakıat 250 125 segmentınde kı bı motorun deposu plastıkse bana guven vermıyor tamamen sahsı fıkrım gıdıpte megellıyı sıfır almaya kalksan 9 bınden assagı alamıcaksın su anda ulkeye yenı gelen bı motor kalıtesı bılınmez o parayı verdıkten sonra cbr al derım cunku boyut goruntu olarak farkları yok fakat gosterıs kalıp ıstıyosan cok daha uygun fıyata calibreyı al en azından herseyı bılınıyo cıkabılcek sorunları bılerek alıcaksın ve cıkan sorunların arkasındada duran bı fırma var en azından bu motonun, megellıde onu bılemessın iyi dusun çinli motor alınmaz dıyenlerın gazına gelme.
-
10 Temmuz 2013, 08:36
mhmtesk adlı üyeden alıntı
BUMOTO: Yok efendim neymis kendini kanitlamismis, ufak tefek giderilebilir sorunlari varmismis, sikintisi bunatmasi yokmusmus, yolda birakmazmismis. Hadi insan bilmiyor olabilir ama bu insanlar neden kafasindan sallamayi seviyor anlamis degilim. Bir sey bilmiyorsun neysede fikir danisanlarida yablis yonlendirmeseniz. Hic yoktan elinizin altinda bilgisayar var, bulundugunuz ortamda bir nevi arastirma sitesi. Eh be kardes gir bi sayfasina bir bak, bilmiyorsan ogren. Yazik.
Fikrime gelince Bumoto yu ne oneririm, nede tavsiye ederim. O motor bence cop. Megelliyi bilmiyorum, arastir kullananlara sor, satisini yapan yerlerden birine git bi gor. Ama bumotoya bulasma derim.
Oncelikle insanlarla konusurken yuzune bak, yani alinti yapki kimle konustugunu anlayalim. Senin gibiler hep var zaten alisigiz. Gelip birilerine bilmiyor muamelesi muhakkak yaparlar. Sana iki motor arasindaki farki anlatirdim da anlamayacaksin biliyorum. Ha pardon onuda bilmiyorum. Kendi gorusunu yaz baskalarininkini kotuleme. Sonpol bumoto hakkinda o kadar yaziyi bosunami yazdi ? Hangi sorun giderilemedi ? Madem biliyorsun bumoto yu anlatsana bize. Klavyeden saga sola camur atmakla olmaz o isler bilader.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)