Ya şimdi motor alıcam ben ama motorun gücü falan bi bilgim yok. Normalde cc olarak tanımlardık motorun gücünü ama sahibinden.coımda hp falan yazıyo. bende merak ettim. 25hp kaç ccye tekabul ediyor? yardımcı olursanız sevınırım
Ya şimdi motor alıcam ben ama motorun gücü falan bi bilgim yok. Normalde cc olarak tanımlardık motorun gücünü ama sahibinden.coımda hp falan yazıyo. bende merak ettim. 25hp kaç ccye tekabul ediyor? yardımcı olursanız sevınırım
hp horse power yani beygir gücü demek cc ye göre belirlenmez 250 cc motorda 40 beygir üreten motorda var 20 beygir üreten motorda var. CC ise motorun hacmidir santilitre veya santimetre küp değeri olarak verilir. bu değer tüm silindirlerin toplam hacmidir mesela 650 cc bir motor 2 silindir ise 325cc lik iki silindiri vardır.
"Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."
ben yeni başlıcam kullanmaya şu motorla başlamak istiyorum http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yuan-bedavaa-canavar-128526525/detay veya bunla http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kanuni-kanuni-racer-200-acil-satilik-masrafsiz-128204833/detay iyimi yeni başlayanlar için?
birincisi 150cc ikincisi 200cc eğitimini aldıktan sonra bu motorları sürmen sıkıntı olmaz diye düşünüyorum her zaman koruma ekipmanlarını giy ve eğitimini al.
"Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."
250 cc lik sınıfı oluyor bildiğim kadar yanlışım varsa düzeltir arkadaşlar
Fatih seni spot tutarak aydınlatmış, cc lerin iyi ve birde kötü yanı vardır. Bazen vergiden itekliyorlar
Motorlar genelde cc üzerine kategori halinde satılır. 100-150-250-600 vs Marka ve model göre 180 ve 390 gibi durumlarda olabilir.
Önemli olan senin ne istediğin. beygirler sonraki iş. kafan kw, hp, bg takıldığı zaman burdan çevirir öğrenirsin.
http://locost7.info/converter.php
modelınde yazan yuan 150-23 150 kısmı ccyimi temsil ediyo? kaskımı alıcam zatende eğitimden tam olarak kastın nedir? arkadaşım motor alıcak yavaş yavaş kullanmayı tamamen ogrenebılıcegımı dusunuyorum. zaten ben hız ıstemıyorum motorda. bılıyorum kendımı kesın kaza yaparım. o yuzden goruntusu olan hız olmayan ve sesı tatmın edıcı motorlar arıyorum ama oyle bı motor bulamadım oyuzden sımdılık sadece goruntu olanlara yoneldım. onerebılcegın varmı bı kaç motor? bu arada teşekkur ederım ılgılendıgın ıcın
illaki motorun adında cc belirtilmesi gerek diye bir şey yok ama bu yuan marka olanda öyle yapmışlar. bende 125cc ile başladım motor işine ilk motorumu aldığımda 1500 tlde koruma ekipmanlarına harcadım, her ne kadar düşük ccli motorlarda kask harici kalan ekipmanlar gereksiz görülsede bence alınması gerekmektedir.2 sene oldu başlayalı güvenli sürüş teknikleri eğitiminide aldım. 3 motor değiştirdim yeri geldi arkadaşımın er-5ini kullandım yeri geldi f650gs kullandım toplamda 60.000 km den fazla yaptım halen 250cc üstü motorlar korkutuyor gözümü. sana tavsiyem eğer yeni başlayacaksan 2. eli çabuk olan bir motor al eğitimini tamanla ekipmanlarını diz ondan sonra uzun süreli kullanacağın motor seç çünkü 125 -150 cc sana ileride yetmeyecek 250 cc motor almak isteyeceksin.
Biliyorum o yuzden ucuz motorlara kacıyorum zarar yapıcaksamda en fazla 500 lıra yapıyım dıye. yaşımda daha genc o yuzden boyle bı motorla başlamak istedim. Aklında olan ekipmanları sayarmısın bana? Bilgilendirmeler içinde herkese teşekkurlerımı sunarım
önemli değil ben teşekkür ederim bu şekilde araştırdığın ve bilinçlendiğin için. ben bir mont iki kask bir eldiven bir dizlik ve bir bot almıştım toplamda 1500 tl tutmuştu.
ikisi de aynı dalın gülleriymiş gibi görünse de esasen kanuni olanı daha makbül bence o 3 kuruş ise diğeri beş kuruş etmez, yuan'ı alırsan pişman olursun, biraz daha araştır derim bu tip motorların temizlerini bulmak da ayrı bir mevzu.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)