Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motorda ara gaz zararlı mıdır ?

REKLAM ALANI
    Merttutenkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125 R
    Merhabalar arkadaşlar. Malum bu motor işlerini yeni yeni öğreniyorum. Sizlere bir sorum daha olacak. Vites atarken vitesi attıktan sonra debriyajı bırakmadan ara gaz vermek (yani motoru bağırtmak) motora yakıt sarfiyatından başka bi sorun yaratır mı ? Yorumlarını ve görüşlerinizi beklemekteyim. Sağlıcakla kalın..
    Kask - Mont - Eldiven Her nereye gidersen git seninle olsun.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    senin dediğin şekilde aragazın zararı yok bildiğim kadarıyla hatta bazı zamanlar gerekli bile oluyor..

Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    arkadaşım bu konu ile teknik bilgim yok, benim düşüncem gereksiz bir şey olur

ama şunu belirtmek için yazdım, yüksek hızda giderken hızını çok çok düşürdüğün zaman vites küçültürken geçmiyordu. ama ara gazı vererek vitesi çok rahat istediğim vitese geçiriyordum. belki biliyorsundur
    birGarip..

Motosikleti
    Honda CBR 125 R
    Alıntı Garip1701 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım bu konu ile teknik bilgim yok, benim düşüncem gereksiz bir şey olur

ama şunu belirtmek için yazdım, yüksek hızda giderken hızını çok çok düşürdüğün zaman vites küçültürken geçmiyordu. ama ara gazı vererek vitesi çok rahat istediğim vitese geçiriyordum. belki biliyorsundur
    Onu tabiki yapıyoruz ama benim belirtmek istediğim vites yükseltirken vites aralarında tabiri caizse motoru bağırtmanın motora yakıttan başka bi sıkıntısı olur mu bunu öğrenmek

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Yaglamaya sebeb olur iyi birseydir, ayrica vites dusururken verdiginiz aragazi kivaminda oldugu surece dislilerin gecmesine yani daha etkin kavramaya yardimci olur.. Buda mekanik parcalarin daha az asinmasina nedendir.. B.ku cikarilmadiginsurece yakit sarfiyatindan baska bir zarari yoktur hatta faydalidir..

Motosikleti
    Honda CBR 125 R
    Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaglamaya sebeb olur iyi birseydir, ayrica vites dusururken verdiginiz aragazi kivaminda oldugu surece dislilerin gecmesine yani daha etkin kavramaya yardimci olur.. Buda mekanik parcalarin daha az asinmasina nedendir.. B.ku cikarilmadiginsurece yakit sarfiyatindan baska bir zarari yoktur hatta faydalidir..
    Bilgilendirmen için teşekkürler
    dreamkiller bunu beğendi.

Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    ara gazın sebebi, vites değiştirene kadar geçen sürede düşen motor devrini eski haline çıkarmak. Bu şekilde pürüzsüz vites geçişi olur. 5bin devirde vites yükseltirken ara gazla devri 12 bine çıkarıp vites geçirmenin bir anlamı yok tabi.
    dreamkiller bunu beğendi.

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Alıntı pistolpitt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ara gazın sebebi, vites değiştirene kadar geçen sürede düşen motor devrini eski haline çıkarmak. Bu şekilde pürüzsüz vites geçişi olur. 5bin devirde vites yükseltirken ara gazla devri 12 bine çıkarıp vites geçirmenin bir anlamı yok tabi.
    Iste b.kunu cikarmaktan kastim buydu :-)
    pistolpitt bunu beğendi.
    If you don't Ride, You don't know...

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

Motosikleti
    Honda CBR 125 R
    Ya işte ben 8 binde atıyosam vitesi 10-11 e ara gaz verip öyle geçişi sağlıyorum yani gazı çek bırak yaparak ara gaz olayını gerçekleştirmiş oluyorum. Bunda bi sakınca var mıdır sormak istediğim aslında tam anlamıyla bu

xismailaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge 525 DSX
    Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin dediğin şekilde aragazın zararı yok bildiğim kadarıyla hatta bazı zamanlar gerekli bile oluyor..
    Aynen, özellikle kırmızı ışıkta duruşta gerekli. Motosiklet rölantide bayılıp kalkarken sorun çıkarmasın diye ara gazı vermek gerekebiliyor.
    Bahsi Geçen Teori - Kırmızı Işıkta Duruş

Tabi ara gazı vereceğim diye boş boş abanmak ve bunu sürekli yapmak da yanlış. Geçenlerde bir video görmüştüm, durduğu yerde motosiklete ara gazı verip yakmıştı.
    Yeni değil bu yalnızlık . . .

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)