Merhaba arkadaşlar ben lens almaya düşünüyorum fakat bu lens ile motor kulanımı nasıl olur lens ile motor kulanılır mı bana zararı olursa neler gibi soruları merak ediyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Merhaba arkadaşlar ben lens almaya düşünüyorum fakat bu lens ile motor kulanımı nasıl olur lens ile motor kulanılır mı bana zararı olursa neler gibi soruları merak ediyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
Gözlük ile kask kullanma sorunu için mi lens düşünüyorsun?
Öyleyse iyi edersin ve sıkıntı yaşamazsın.
Eğer motosikleti kasksız kullanacaksan ve rüzgar nedeniyle lens sorunları yaşayıp yaşamayacağını düşünüyorsan, o konuda fikrim yok.
Kaliteli bir lens alırsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. 2 yıldır kullanıyorum kasklı kasksız sıkıntı yaşamadım.(Uzun süre klimalı ortamda bulunmadığınız sürece ve rüzgarda gözleri kurutmadığınız sürece sıkıntı olmaz.)
Lense alışana kadar lens kabını yanınızda taşıyın ve kesinlikle kaliteli lens alın.
bazen vizör açık seyahat edince toz kaçabiliyor ona dikkat ettikten sonra sıkıntı yok yıllardır hem lens hem motosiklet kullanıyorum
tam kast + gözlük...
Lens zor be hacım. hergün hergün tak çıkar tak çıkar.
Allah kolaylık versin.
Kaskla kullanıp kask camını kapalı tuttuğunuz sürece sorun olmayacaktır ben de lens takıyorum. Ama kask camı açık kalırsa kuruma ve batma yapabiliyor veya sinek vs kaçabiliyor biliyorsunuz. kaskın ön camını açık kullanıyorsanız güneş gözlüğü kullanırsanız direkt gelen rüzgarı engelleyecektir
ben de lens ile motosiklet kullanıyorum, kaskta vizörü açıkken kullanmak oldukça zor, rüzgar gözü çok çabuk kurutuyor ve en ufak toz parçası dahi gözde uzun süre rahatsızlık yaratıyor. Bunu iki şekilde çözmek mümkün, birincisi vizör kapalı gitmek; ikincisi ise bir bisiklet gözlüğü alıp vizör açıkken bu gözlüğü kullanmak.
Bu arada kaliteli bir marka lens ile (mesela focus night & day) ile çok rahat edersiniz.
birde hava aldıran su geçirebilen mi ne böyle kalitesi yüksek lenslerde var kışın televizyonda reklamını görmüştüm acaba hava aldıran bir lens kullanmak vizör açık gitme sorununu çözer mi ki ?
Yükek oksijen geçirgen lenslerin olayı gece de gözünüzde kalabilmesi ve gece göze yapışma yapmaması. Haftada bir çıkarılan var, bi ay gözde kalabilen var çıkar tak yapmıyorsunuz. Bi önceki mesajda belirttiğim focus'un night & day lensi bu kategoride çok başarılı bir yumuşak lens. tavsiye ederim.
Aptallık En Büyük Günahtır !
5 senedir lens kullanıyorum ve hertürlü lensi denedim şuan oasys jhonsan&jhonsan kullanıyorum normal şartlarda çok yüksek oksijen geçiren bir lens,ama motorda herşey değişiyor uzun yolda kesinlikle sıkıntı çıkarıyor ama şehir içinde tam kapalı kask ile rüzgar almadan sorun olmuyor...
uzun süre lens kullanımında bi süre sonra rahatsız ediyor arada gözleri dinlendirmek lazım,mesela 2 aydır gözlük takıyorum bugun lens kullandım havuza gittiğim için şimdi bu lensleri atıcam çünkü havuza veya denize gittikten sonra lensler bir işe yaramıyor artık
astigmat lenslerin (torik) hava geçirgenliği az ve neme olan ihtiyaçları daha fazla. lensleri rüzgara maruz bırakırsan çabuk kuruma yapabilir.
lens kullanırken en büyük dez avantajın gözüne yabancı cisim kaçması olacaktır. bu konuda lensli göz çıplak haline göre çok daha duyarlı oluyor. ikisine birden kaçarsa büyük sıkıntı yaşayabilirsin.
Orta okuldan beri lens kullanıyorum.
1.oksijen hava alabilen lens alacaksın.
2.optikciler çok pahalı satıyor araştırıp öyle alacaksın. 3 aylık için 50 liradan fazla verme :-)
3.vizor kapalı kullanacaksin. Oksijenli alırsan açıkta kullansan pek rahatsız olmazsın.
Lens gözlüğe göre çok daha kullanışlı tavsiye ederim :-)
Lensi kesinlikle internetten alın.Optikçiler fahiş kar payları ile satıyorlar.75 liralık lense 120 lira fiyat çekenini gördüm
Lensmarket.com güvenilirdir bu arada.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)