Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Android tabanlı Motosiklet kaskı projesi

REKLAM ALANI
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS

Kickstater benzeri yapısı ile tanıdığımız Indiegogo, ilginç projelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Site üzerinde başlatılan güncel projelerden LiveMap, Android tabanlı yapısı ile motosiklet kasklarına navigasyon özelliği ekliyor.Moskova merkezli LiveMap motosiklet kask projesi, F-35 savaş uçakları üzerinde kullanılan benzer bir tam renkli saydam projeksiyon sistemi ile gerekli navigasyon bilgilerini kullanıcının direkt olarak karşısına getirebiliyor. Dahili G-Sensör, jiroskop ve dijital pusula gibi özellikleri sayesinde yol bilgilerini baş hareketlerine göre yönlendirebilen kask, iki adet 3000 mAh bataryası ile uzun bir kullanım sağlayabiliyor ve bağlı mikrofon sistemi sayesinde sesli olarak kontrol edilebiliyor.

http://www.indiegogo.com/projects/li...ith-navigation

cenkito bunu beğendi.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    EnesBeyter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SalcanoWolfS125 Memleketi:Mudurnu/Bolu
    fikir güzel

egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Çok iyi olur ama iyi olduğu kadarda pahalı olur

Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Maliyeti ve malzemesi gülünecek kadar ucuz olan kaskların 1000 liradan pahalıya satıldığı standart kaskları varsayarsak böyle birşey heralde prototip olmaktan öteye götürmez.Seri üretim olması gerçekten zor belki bir 5 10 sene sonra teknoloji ucuzlarsa olabillir.Kaç yıllık teknoloji absyi daha standart sunamayan bir sektörün böyle bir koruma aracının fiyatını hayal bile edemiyorum.

ormankebabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER-6n
    Sırf bataryası 1.5kg'dir onun. Maksat özgür olmaksa kaybolmakta bir sakınca görmüyorum ben

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    Fiyatı videoda göstermiş zaten 1500-2000$ diye

emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tamamen gereksiz birşey.

Motosikleti
    KTM 125 Duke
    2000 dolar bana verin hem navigasyon hem canli can yeleği olurum

Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ormankebabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sırf bataryası 1.5kg'dir onun. Maksat özgür olmaksa kaybolmakta bir sakınca görmüyorum ben

Lityum polimer pil kullanıldıysa çifti 300 gr civarıdır. Düşünce güzel ancak mevcut navigasyon sistemleri çok pil harcayan bir uygulama , uzun bir yolda o ki pilde yetmeyebilir. En kaliteli marka üretimi piller dahi 600 şarjdan sonra kapasitesi kadar akım tutamıyor. Ayrıca pil şarj etme yönergelerine uyulmadan yapılan şarj işlemi pilin ömrünü kısaltır. Yani üzerindeki pillerde daimi kullanımda ticari ömrünü kısa sürede tamamlar. mantık olarak güzel ama uygulamada çokta verimli gözükmüyor. Kaldı ki resimlerden anlayabildiğim kadarıyla birde görüntü projeksiyon olarak ön cama vurduruluyor. Power led bile kullanılsa bu sistem ciddi ısı üretir. Eğer az pil tüketen bir navigasyon sistemi uygulaması bu kaska dahil edilmemişse , gidona takılan ve aküden takviyeli sistemlere uzun süre ciddi alternatif olmaz.
    "“Kişinin namazına, niyazına değil; dinar ve dirhemle olan arkadaşlığına bakın”. Hz Muhammed ( S.A.V)
    "İnsanların en cahili, ahiretini başkasının dünyası için satandır." Hz.Ömer

BankerBilo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mash satıldı, yenisi daha sonra inşallah
    Bence google glass ile entegre bir çözüm daha iyi iş görebilir ama gençleri takdir ettim...

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Paylaşım için teşekkür ederim forumun böyle konulara daha çok ihtiyacı var.
    Bence bu tarz teknoloji çok uzağımızda değil,hele bir google glass ve onun rakibi appledan bir gözlük çıksın, bizlerin çok işine yarayacak bir gelişim olur.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)