Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

motorlu bisiklet yardım

REKLAM ALANI
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    eline kumpası al...piston ve silindir çapını hassas olarak ölç..piston ve perno çapına göre piston segman takımını al..bu iş öyle bişeydir ki...
    rektafiye aralıkları yaklaşık 0.25 mm dir..yani aldığın piston segman olması gerekenden milimetrenin 4te biri kadar büyük yada küçük olsa o iş olmaz...dikkatli ol...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    rambomert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Minsk 125/ zealsun ms 150-7
    dediğiniz gibi çaplarını ölçüp resmini atarım siz hesaplarsız ben bu kumpastan birşey anlamadım

Motosikleti
    nerede oturuyorsun??? bana yakınsan al parçalarını gel diyeceğim..uzaktan ölçüm olmaz...durumu görmeliyim,silindiri incelemeliyim.ölçümü yapmalıyım...fotoğrafla,inceleme, ölçüm olmaz...

Motosikleti
    ben sana çok uzağım sen ozaman ölçüm nasıl yapılır kumpasla söyle ben kendim ölçeyim internette bakıyorum bir türlü bir işlem yapıyor onu anlamadım[COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:28 ----------

http://custommotoredbicycles.com/par...n_ringsgaskets
    arkadaşlar şu yukarıdaki sitede piston çapının 47mm olduğunu söylüyor ve hassas ölçümleride yapmış bir inceleyip bana söylermisiniz bu bulduğum mobilet pistonuda 47 yazıyor
    http://www.motoperformans.com/urun/p...aspx?CatId=140

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:49 ----------

bide bunu buldum çapı 47mm bore x 38mm
    As per legal requirement we need to accurately disclose and label the correct engine size to the customer. The long standing factory branding of the 80cc bicycle engine isn’t accurate. The true displacement of the GT5 bicycle engine kit is actually 66cc. Volume is calculated by V= pi x Radius^2 x Stroke. In Canada the volume of the cylinder is only used when calculating the engine displacement. 47mm bore x 38mm stroke is a 66cc engine. This is the largest motorized engine that exists. There is no such thing as an 80cc bicycle engine kit (This is only used as a marketing gimmick).
    türkçesi
    Yasal şartının olarak, doğru ifşa ve müşteriye doğru motor büyüklüğü etiket gerekir.80cc bisiklet motorunun uzun süreli fabrika marka doğru değildir.GT5 bisiklet motor kiti gerçek deplasman aslında 66cc olduğunu. Cilt V = pi x yarıçapı ^ 2 x Stroke hesaplanır. Motor hacmi hesaplanırken Kanada'da silindir hacmi kullanılır. 47mm çap x 38mm inme bir 66cc motorudur. Bu mevcut olan büyük motorlu motorudur. Bir 80cc bisiklet motor kiti (Bu sadece bir pazarlama hile olarak kullanılır) diye bir şey yoktur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:25 ----------

herhalde benim motora uyacak pistonu buldum resme bakarsan pernosu aynı
    http://denizmotortr.com/u-pIston_rIa...nli)-3200.html

Motosikleti
    arkadaşlar bugün deniz ticareti aradım adamlara ölçüleri söylüyecektim bilmiyorlarmış kapattım motoperformansı aradık adam ilgiledi sağolsun ölçüleri söyledik herşey uyuyor ama pernosu 13mm miş bizimki 10mm dediki ancak biyel koluyla alırsanız olabilir ölçüsü tutarsa yarın biyel kolunu ölçüp arayacağım olursa alacağım adam 100tl dedi ama o büyük yuvarlakla ona gerek yok zaten olmaz tahminim 50tl filan tutar istetirim uyarsa sizce uyarmı biyek kolunun uzunluğu yada kalanlığı

Motosikleti
    kardeşim..heyecanını anlıyorum ama ...
    yine ve son kez söylüyorum..üzülmek istemiyorsan beni dinle...

bu parçalar telefonla görüntüye göre v.s alınmaz..piston çapı tutabilir,ama pernodan üst noktaya tutmazsa olmaz..uzunluğu tutmazsa olmaz..
    biyel kolu senin değiştirebileceğin bişey değil..
    yani gördüğüm kadarıyla çok heveslisin tamire..ama yeterli bilgin ve tecrüben yok..üzülmeni istemem açıkçası..gözünle görmeden yanyana tamamen aynı olduğuna emin olmadan parça alma sakın...

Motosikleti
    tamam ozaman zaten 140 tl verip piston ve silindir istettim yoksa olmuyacak artık bunuda kırarsa bu mobilet parçaları ile uğraşçam ilk sekman kırdığında parçaları kalem mıknatıs ile çekip almıştım acaba krakın orda en altta bir çapak filanmı kaldı çünkü busefer sekman sağlam ve yolda 20km hızla giderken tam kasisten geçerken birden ses çıkıp durdu bana bundan sonra motor açılana kadar ne yapmamı tavsiye ediyorsunuz yağını fazla fazla 2t koyuyorum biraz bizim buralar yokuş bide bende ağırım motorun açıldığını nasıl anlarım acaba şu segman sürtünme sesi geçincemi motor açılmış oluyor

Motosikleti
    Arkadaşlar bugün pistonu ve gömleği taktım çalıştırdım fazla zorlamadım düz yolda yavaşça sürdüm bundan sonra açılana kadar ne yapmamı önerirsiniz ve motor nezaman açılır nasıl açılır

Motosikleti
    yardım edecek kimse yokmu 2 zamanlı motor nasıl açılır

utkan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    Alıntı rambomert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yardım edecek kimse yokmu 2 zamanlı motor nasıl açılır
    kardeş zorlamıcaksın yokuş filan cıkmamaya calısıcaksın akşam hava serinken bin sıcakta binme 2 zamanlı kitler sıcaklarda yağı biraz daha fazla koy

Motosikleti
    ama bizim buralar biraz yokuşlu ama öyle uzun yokuş değil birşey olurmu

Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    ama bizim buralar biraz yokuşlu ama öyle uzun yokuş değil birşey olurmu
    motoru zorlama yeter yokuşta otomatikmen motor zorlandıgı ıcın yokuş cıkmayın filan deniyor zorlamassan birşey olmaz

Motosikleti
    tamam dikkat ederim ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim

Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    önemli değil....

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    kardeşim iki zamanlı motor açmak dusundugunden daha basıttır,
    çünki sente olmaz subap olmaz tek sorunu var SEGMANI TAKARKEN SEGMAN KILIT KISMI OLAN MINIK TIRNAKLAR SEGMAN PIRLESIM YERINE GELECEK,,,

onun dışında yarın bakarım zaten parcacılara gıdıcem bws rektifiye işim var oraya sorarım,,,

Motoperformansın sahibi mustafa abi dükkanı bizim orada toker ticaret ıspartanın en bilinen parçacısı bende yabancıyım buraya sağolsun çok yardımcı olur yardımcı olur olamadığı yerde derelinin numarasını iste onlarla görüşürsün.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)