Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

TVS APACHE Tekerleri dubleks mi yaptırmalıyım ?

REKLAM ALANI
    latif_argok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar teker patladı tvs apache m var iç teker sibop tarafından koptu resmen dubleks olsa iyi olur mu kullanan var mı ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    DUBLEKSİ Mİ?

emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6
    Hazır patlamışken tripleks yaptır daha sağlam olur

zerzura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6N
    Selam,

Dubleks yanlış bir tabir. Demek istediğiniz şeyin doğrusu "Tubless" dir. Tam Türkçesi "iç lastiksiz" olabilir.
    Ben Apache'de IRC tubeless lastikler kullanıyorum. Şu ana kadar gözlemlediğim tek sorun günde yaklaşık 1 PSI'a yaklaşan değerlerde hava kaçırması. Artçılı kullanımda bu daha da hızlanıyor.
    Malum, jant yanakları orjinalinde tubeless lastiğe tam uygun değil ve bu da hava kaçımına sebep oluyor.
    İhmal edilecek durum değil. Lastik atıverir janttan.
    Tubless yapılacaksa sık sık hava basıncının gözlemlenmesi gerekir.
    absolit ve tahsins bunu beğendiler.

utkan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    Alıntı zerzura adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam,

Dubleks yanlış bir tabir. Demek istediğiniz şeyin doğrusu "Tubless" dir. Tam Türkçesi "iç lastiksiz" olabilir.
    Ben Apache'de IRC tubeless lastikler kullanıyorum. Şu ana kadar gözlemlediğim tek sorun günde yaklaşık 1 PSI'a yaklaşan değerlerde hava kaçırması. Artçılı kullanımda bu daha da hızlanıyor.
    Malum, jant yanakları orjinalinde tubeless lastiğe tam uygun değil ve bu da hava kaçımına sebep oluyor.
    İhmal edilecek durum değil. Lastik atıverir janttan.
    Tubless yapılacaksa sık sık hava basıncının gözlemlenmesi gerekir.

peki genel olarak irc lastikten memnunmusunuz yol tutuşu ıslak zeminde kuru zeminde filan ?

zerzura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6N
    Alıntı utkan35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki genel olarak irc lastikten memnunmusunuz yol tutuşu ıslak zeminde kuru zeminde filan ?
    Kışın motora binmiyorsanız, satış fiyatını dikkate alacak olursak, alınabilir bir lastik.
    Ben kışın da IRC kullandım ve ıslak - hafif buzlu zeminlerde nelere sebep olabileceğini tecrübe ettim.

Islak olmayan zeminde ve 10 derecenin üstü, nispeten sıcak diyebileceğimiz havalarda güven veren bir yapısı var.
    Ama nasıl başarmışlar bilmiyorum, ıslak zeminde tam tersine dönüyor durum.

Fabrika çıkışı, stock lastiklerden iyidir.
    100 lirayı hakeden bir lastiktir.
    Kışın ve yağmurda kullanılmamalı.
    Aşınma hızı düşük.

300 lirayı Bridgestone'a verdiysem, başımın gözümün sadakası olarak vermişimdir bir açıdan da. Kışın kafam rahat eder.
    (Yaz sonunda Bridgestone takacağım, aldım bir köşede duruyor.)

agilty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı emrb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hazır patlamışken tripleks yaptır daha sağlam olur
    Bahceyede bi havuz yaptir :d dubleks ne la tubeless olmasin o :d

latif_argok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Anladınız ışte beni tubeles mi ne ala ala yardım edeceğinize eleştiri yapiyorsunuz arkadaşım teşekkür ederim
    sbr bunu beğendi.

sbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Alıntı latif_argok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladınız ışte beni tubeles mi ne ala ala yardım edeceğinize eleştiri yapiyorsunuz arkadaşım teşekkür ederim
    burası maalesef ki böyle arkadaşım. dalga geçip espri yapmak önceliklidir burda. kendileri herşeyi çok iyi bilir ya.. açıklama yapacaklarına villadan havuzdan bahsederler işte. şimdi de soruna cevap vereyim. 10000km civarlarında benimde arka lastiğim patlamıştı. o kilometreye kadar orjinal lastiklerini kullandım. lastik patlayınca değiştirmek için bahanem olmuş oldu. pirelli dura tractıon tubeless taktırdım. bi arkadaş hava kaçırıyor demiş. ama benimki kaçırmadı, demek ki lastikle jantın uyumuna göre değişebiliyor. lastiktende memnunum ayrıca onuda belirteyim.
    TRANSALP XL700

FatihC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2018 MH 150 Drift
    jantların uyumsuz olmasından dolayı bir arkadaşımız seyir halinde iken lastiğin top atması sonucu kaza yapmıştır forumda da konusu var.
    "Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."

Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Alıntı FatihC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    jantların uyumsuz olmasından dolayı bir arkadaşımız seyir halinde iken lastiğin top atması sonucu kaza yapmıştır forumda da konusu var.
    biraz daha detay alabilir miyim? benim haberim yok. öğrenmek isterim nasıl olduğunu. link falan atabilirsen sevinirim.
    TRANSALP XL700

FatihC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2018 MH 150 Drift
    Alıntı sbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biraz daha detay alabilir miyim? benim haberim yok. öğrenmek isterim nasıl olduğunu. link falan atabilirsen sevinirim.
    konu buydu

http://www.motosiklet.net/forum/kaza-raporu/109815-tubeless-dublex-lastiklere-dikkat-kaza-raporu.html
    "Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."

Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Alıntı FatihC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konu buydu

http://www.motosiklet.net/forum/kaza-raporu/109815-tubeless-dublex-lastiklere-dikkat-kaza-raporu.html
    konuyu inceledim. öncelikle arkadaşa geçmiş olsun demek isterim. kötü bir kaza geçirmiş. yalnız kendisi tubeless lastikle düşük hava basıncıyla ve yüksek hızda kullanmış. bu durumun sonu maalesef kaçınılmaz olur. kaldı ki jantta yamukluk varmış.
    TRANSALP XL700

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    Merhaba, bende apache me metzeler me22 lastik taktırdım tabiki iç lastik taktırmadan çelik sibop ile birlikte tubeless oldu ve çoook memnunum ve asla lastikte hava kaçırma yok bu durum lastiğin kalitesi ilede alakalı ben ırc denilen lastiği tavsiye etmem ben gördüm beğenmedim iyi bir lastik tak metzeler harika bu konuda suda kuruda hiç kaymıyor çok güvenli şiddetle tavsiye ederim.
    sbr bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)