Ben ki CBF150 ile kask, eldiven, mont giyerek geziyorum, adamlarda milyarlık makinalar var atmışlar hatunları arkalarına geziyorlar.
Ehliyetim olmadığı için mahalle aralarında, bime, şaypaya vs. giderken, rastgele gezerken bile kask takıyorum. Uzun yola ve şehir trafiğine babamla çıkıyoruz. İkimizde de kask var, uzun yola çıkarken genellikle montlarımızı alırız, polis olmadığı yerde yorulunca babam bana verir eldivenle devam ederim babam dinlenesiye kadar.
Takıldığım konu; biz CBF150'ye iki kişi, kask, mont, birimizde eldiven, süren kişide dirseklikler (kol-bacak) takıyoruz, giyiyoruz. Babam zevkli sürmeyi sevdiği için 85-100 le gidiyoruz.( Daha da fazla yapamıyoruz zaten bayır aşağı hariç
) Koskaca otobanda yanımızdan R1 geçiyor. Adam bize alaycı bir gülümsemele baktı geçti gitti. Adam kask, eldiven, mont hiç birşey yok. Kendimi aptal gibi hissettim sonra.
Malum havalarda ısındı yayan olarak giderkende görüyorum öyleleri. 600rrmı dersin zx6rmı dersin hiç birinde kask yok. Bende kendi kendime "Ulan millette 15 liralık makina var, biz 150likte kask takıyoz malmıyız la biz" falan diyorum fakat doğru olmadığını biliyorum.
Allah'ım nasip ederse 10-11 ay sonra ehliyet, sonra bir 600cc, sonra eğitim ve kullandığımız korumaları biraz daha geliştirmeyi düşünüyorum. Umarım yanlış düşünmüyorumdur.. (Ha bu arada bizde büyük bi makina olsa kasksız binmem lan ben ona !!
)