uzun yol için tecrübeleriniz gerekli acilen . . .
Reklamlar
-
13 Haziran 2013, 17:09
faruma yeni katıldım arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle. yamaha xt125r motosikletim var kayseride öğrenciyim uzun yol tecrübem pek yok motosikletle gözümü kararttım 600 km uzaklıktaki memleketime antakyaya gidecegim haftaya bana önerileriniz nedir ? bu motorla bu kilometre yapılır mı ? ne kadar zamanda bi dinlendirmeliyim ? vs ?
Reklamlar
-
13 Haziran 2013, 17:20
Tahmini 7-10 saat arası varırsın . Yola çıkmadan ve yolda makarna yiyin insanı dinç tutar yüklü bir kamyonun arkasına takılın 20-50m uzaktan takip edin diğer geçen araçlara karşı fazla risk almamış olursunuz.Kamyonlar yüklüde olsa 80 ila 120 km hızla gidiyorlar.Aynayı duruma göre 5 ila 20 sn arasında sık sık mutlaka kontrol edin .yolda kamyon seçerkende mutlaka yük düşme ihtimalinide düşünün ve takip edeceğiniz kamyonu ona göre seçin.
-
13 Haziran 2013, 17:25
motoru hangi zaman aralığında dinlendirmeliyim ?
-
13 Haziran 2013, 17:28
ahmetantakya adlı üyeden alıntı
faruma yeni katıldım arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle. yamaha xt125r motosikletim var kayseride öğrenciyim uzun yol tecrübem pek yok motosikletle gözümü kararttım 600 km uzaklıktaki memleketime antakyaya gidecegim haftaya bana önerileriniz nedir ? bu motorla bu kilometre yapılır mı ? ne kadar zamanda bi dinlendirmeliyim ? vs ?
Gel ahmedim seni ben karsilarim burda :D isin sakasi... Zaten benzin almak icin duracaksin kac km yapiyo bilmiyorum bi depo yani kendini yorgun hissedersen dur ve dinlen asla yorgunken yola cikma. Ekipmanlarini iyi sec hava durumuna bak. 125 cc seni yorar ama
-
13 Haziran 2013, 17:37
eyvallah ardacım bındık bı alamete gıdıyoz kıyamete ılk uzun yol tecrubem olacak o yuzden bılgı toplama ıhtıyacı duyuyorum. bu motorla bı ay ıcınde 1.000 km den fazla yaptım cok sukur tık demedı sadece ekran gostergesı arızalı o kadar umarım yolda bı sıkıntı cıkarmaz bana .
-
13 Haziran 2013, 17:41
Rüzgarlı havada benzin deposunu baldırınızla iyice sıkıştırın. motorun rüzgarı insanı enerjisini alır molalar size bağlı dikkat ve yorgunluk hissettiğinizde mutlaka mola verin.Motorunuzun 600 km lik yolda yağsız kalabilir .Zinciri ve motor yağını 300-400 km yağlayın.örneğin bende 2011 cbf 150 var 300 km de 200 -250 gr yağ eksiltiyor. yanınıza mutlaka yağ alın kontrol edin eksilme durumunda yağ takviyesi yapın küçük bir huni ile.huni dememin sebebi yine bir uzun yolda yağı fazla koymuşum max çizgisinin çok üstünde yağı nasıl boşaltıyım bir şırıgada yok keçeler patlamasın diye düşündüm ve yağ seviyesini motoru 5- 10sn çalıştırdım rölantide motorun yağ boşaltma tapası açık olarak ve doldurma deliğinden yağ fışkırdı tabii motor ve üzerindeki eşyalar yağın sıçraması ile battı sildim .sonra 4-5 dakkika bekledim.yağ çubuğu ile ölçtüm motor yağı yağçubuğunda ölçtüm orta seviyedeydi . zinciride siprey yağ ile yağladıktan sonra yola devam ettim.
-
13 Haziran 2013, 17:44
KARSAK_36 adlı üyeden alıntı
Tahmini 7-10 saat arası varırsın . Yola çıkmadan ve yolda makarna yiyin insanı dinç tutar yüklü bir kamyonun arkasına takılın 20-50m uzaktan takip edin diğer geçen araçlara karşı fazla risk almamış olursunuz.Kamyonlar yüklüde olsa 80 ila 120 km hızla gidiyorlar.Aynayı duruma göre 5 ila 20 sn arasında sık sık mutlaka kontrol edin .yolda kamyon seçerkende mutlaka yük düşme ihtimalinide düşünün ve takip edeceğiniz kamyonu ona göre seçin.
karsak bilgiler ve ilgin için öncelikle teşekkürler. motorumun kross olması çok etkiler mi beni ?
-
13 Haziran 2013, 17:50
Yorulduğun zamanlarda mola ver yani her 90-120km mesafede mola ver. Lastiklerin dişli ise asvaltta biraz tutuş kaybı olduğunu biliyosundur. O sebeple dikkatli ol.
600km çok uzun yol değil gözün korkmasın ;)
-
13 Haziran 2013, 17:57
UNdocab adlı üyeden alıntı
Yorulduğun zamanlarda mola ver yani her 90-120km mesafede mola ver. Lastiklerin dişli ise asvaltta biraz tutuş kaybı olduğunu biliyosundur. O sebeple dikkatli ol.
600km çok uzun yol değil gözün korkmasın ;)
tesekkurler. abartısız 3-4 gundur dusnuyorum nasıl olacak ne yapsam dıye. motordan anlayanlar gıdersın dıyor dısardan bakanlar akıllı ol dıyor (= arka lastıgım dişli fakat hızım ortalama 70 olacak zaten cok etkı eder mı bılemıyorum .
-
13 Haziran 2013, 18:02
Aman dikkat, dişli teker, hele sakın kamyon arkası takılayım demeyesin, hülasa otobüsle dönüver hemşehrim.
-
13 Haziran 2013, 18:03
Hacı motoruna güveniyorsan çık , ne olur ne olmaz gıda al el feneri (ormanda yalnız kalmamak için) , olabilecek küçük kazalar ve lastik vs için lastik onarma spreyi ve ufak bi takım çantası , su , yedek benzin (1 litre vs) , huni , yağ , vizörünü sil , varsa öne kamera tak git.
-
13 Haziran 2013, 18:08
Bir günde yapmayı planlıyorsan vazgeç.
uzun yol kullanımı fiziksel ve ruhi kondusyon gerektiriyor.
uzun yol olarak günlük daha önce 300 ve üzeri km leri yapmadığnı bir motorla 600 km lik o yolu yapmaya çalışmak büyük hatadır.
En iyi şartlarda yolu iki güne böl.
hayatla,yolla ve motorla inatlaşma..
her 1 saatte bir mola ver,en az yarım saat olsun,her molada en az yarım litre su iç ayrıca.
-
13 Haziran 2013, 18:10
-
13 Haziran 2013, 18:14
600 km abartılacak yol değil kardeşim bende kayserideyim...dikkatinin dağıldığını hissettiğin anda mola ver yeter.motordan anlayanlar gidersin der,motorla alakası olmayanlar zaten motorla 10 km yol dahi yapmadıklarından onu bisiklet gibi görürler.sen yeterki gitmek iste o makinanın gidemeyeceği yer yok
-
13 Haziran 2013, 18:18
600 km dediğin nedir yav...sabah çıkar akşam varırsın dinlene dinlene...100 km de 20-25 dakka kenarda mola verirsin...
-
13 Haziran 2013, 18:21
Hemşehrim mesele bende'de seninkine benzer cross/enduro tarzı yerden yüksekçe bir motor var ve Sm tekerli olduğu halde Reyhanlı /Kırıkhan yolunda kamyon vb büyük araçların geçişi esnasında benim diyecek usta motor kullanıcılarını dahi etkileyecek rüzgar sorunu olmakta kamyon geçişi sırasında rahatta olsa, taaa karşı şeritten geçen büyük vasıtanın rüzgarıkesip tekrar vermesi dahi fena etkiliyor, hele sendeki nispeten daha dişli lastik(bunları 70-90km ile yaptığım tecrübelere binaen yazıyorum), sonuç olarak senin tercihin, bana/foruma/bize sorarsan, 70 kmh pek geçmeden nispeten menzile ulaşırsın, daha önünde İskederun rampası ve inişide var, senin tercihin.
-
13 Haziran 2013, 18:33
abilerim kardeşlerim herkese çok teşekkürler vakit ayırdınız bana söylediklerinizin hepsi aklımda olacak inşallah haftaya sabah 4.oo gıbı havanın aydınlanması ıle yola cıkıp saat 15:00 gıbı varmayı hedeflıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:29 ----------
amaninmb adlı üyeden alıntı
Hacı motoruna güveniyorsan çık , ne olur ne olmaz gıda al
el feneri (ormanda yalnız kalmamak için) , olabilecek küçük kazalar ve lastik vs için lastik onarma spreyi ve ufak bi takım çantası , su , yedek benzin (1 litre vs) , huni , yağ , vizörünü sil , varsa öne kamera tak git.
kamera neden ?
-
13 Haziran 2013, 20:10
Ben de geçen hafta gitmiştim Kayseri'den Hatay'a, otobanda benzinlik mesafeleri biraz uzun sanki, ne olur ne olmaz yedek benzin bulunsun yanında. Yolun açık olsun.
-
13 Haziran 2013, 21:03
Kardeşim rahat ol hiçbir sıkıntı olmaz. Geçen haftalarda Kilis'ten Maraş'a bir gezi düzenledik ve yanımızda 125'lik bir kuba vardı. Toplamda 540 km yol yaptık ve
hiçbir sıkıntı yaşamadık. Tavsiyem Maraş üzeri gelmen. Manzaranın tadına varırsın. Ben de bu yaz bir ara aynı güzergahı düşünüyorum. Ama yola çıkmadan
motorunun bakımlarını iyi yaptır. Yolun açık olsun. Ayrıca yolun bu güzergahtan 424 km.
-
13 Haziran 2013, 23:19
mete_han adlı üyeden alıntı
600 km dediğin nedir yav...sabah çıkar akşam varırsın dinlene dinlene...100 km de 20-25 dakka kenarda mola verirsin...
nesli tükenesi panda
genc kardeşimi ölüme mi yollayacaksın?
o senin gibi koca gün motor üzerinde gezmiş profesyonel istanbul çocugu mu ?
yılda 30.000 km yaparsan 600 ne ki dersin?
kardeşimizin uzun yol tecrübesi yok ki..ziyan mı olsun?
Ha o yol bitmez mi ,biter,ama acemi adamı perişan eder,
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)