Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

uzun yol için tecrübeleriniz gerekli acilen . . .

REKLAM ALANI

faruma yeni katıldım arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle. yamaha xt125r motosikletim var kayseride öğrenciyim uzun yol tecrübem pek yok motosikletle gözümü kararttım 600 km uzaklıktaki memleketime antakyaya gidecegim haftaya bana önerileriniz nedir ? bu motorla bu kilometre yapılır mı ? ne kadar zamanda bi dinlendirmeliyim ? vs ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Tahmini 7-10 saat arası varırsın . Yola çıkmadan ve yolda makarna yiyin insanı dinç tutar yüklü bir kamyonun arkasına takılın 20-50m uzaktan takip edin diğer geçen araçlara karşı fazla risk almamış olursunuz.Kamyonlar yüklüde olsa 80 ila 120 km hızla gidiyorlar.Aynayı duruma göre 5 ila 20 sn arasında sık sık mutlaka kontrol edin .yolda kamyon seçerkende mutlaka yük düşme ihtimalinide düşünün ve takip edeceğiniz kamyonu ona göre seçin.
    fz6_fazer bunu beğendi.

motoru hangi zaman aralığında dinlendirmeliyim ?

Motosikleti
    Triumph Street Triple 675
    Alıntı ahmetantakya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    faruma yeni katıldım arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle. yamaha xt125r motosikletim var kayseride öğrenciyim uzun yol tecrübem pek yok motosikletle gözümü kararttım 600 km uzaklıktaki memleketime antakyaya gidecegim haftaya bana önerileriniz nedir ? bu motorla bu kilometre yapılır mı ? ne kadar zamanda bi dinlendirmeliyim ? vs ?
    Gel ahmedim seni ben karsilarim burda :D isin sakasi... Zaten benzin almak icin duracaksin kac km yapiyo bilmiyorum bi depo yani kendini yorgun hissedersen dur ve dinlen asla yorgunken yola cikma. Ekipmanlarini iyi sec hava durumuna bak. 125 cc seni yorar ama

eyvallah ardacım bındık bı alamete gıdıyoz kıyamete ılk uzun yol tecrubem olacak o yuzden bılgı toplama ıhtıyacı duyuyorum. bu motorla bı ay ıcınde 1.000 km den fazla yaptım cok sukur tık demedı sadece ekran gostergesı arızalı o kadar umarım yolda bı sıkıntı cıkarmaz bana .

Rüzgarlı havada benzin deposunu baldırınızla iyice sıkıştırın. motorun rüzgarı insanı enerjisini alır molalar size bağlı dikkat ve yorgunluk hissettiğinizde mutlaka mola verin.Motorunuzun 600 km lik yolda yağsız kalabilir .Zinciri ve motor yağını 300-400 km yağlayın.örneğin bende 2011 cbf 150 var 300 km de 200 -250 gr yağ eksiltiyor. yanınıza mutlaka yağ alın kontrol edin eksilme durumunda yağ takviyesi yapın küçük bir huni ile.huni dememin sebebi yine bir uzun yolda yağı fazla koymuşum max çizgisinin çok üstünde yağı nasıl boşaltıyım bir şırıgada yok keçeler patlamasın diye düşündüm ve yağ seviyesini motoru 5- 10sn çalıştırdım rölantide motorun yağ boşaltma tapası açık olarak ve doldurma deliğinden yağ fışkırdı tabii motor ve üzerindeki eşyalar yağın sıçraması ile battı sildim .sonra 4-5 dakkika bekledim.yağ çubuğu ile ölçtüm motor yağı yağçubuğunda ölçtüm orta seviyedeydi . zinciride siprey yağ ile yağladıktan sonra yola devam ettim.

Alıntı KARSAK_36 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tahmini 7-10 saat arası varırsın . Yola çıkmadan ve yolda makarna yiyin insanı dinç tutar yüklü bir kamyonun arkasına takılın 20-50m uzaktan takip edin diğer geçen araçlara karşı fazla risk almamış olursunuz.Kamyonlar yüklüde olsa 80 ila 120 km hızla gidiyorlar.Aynayı duruma göre 5 ila 20 sn arasında sık sık mutlaka kontrol edin .yolda kamyon seçerkende mutlaka yük düşme ihtimalinide düşünün ve takip edeceğiniz kamyonu ona göre seçin.
    karsak bilgiler ve ilgin için öncelikle teşekkürler. motorumun kross olması çok etkiler mi beni ?

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Yorulduğun zamanlarda mola ver yani her 90-120km mesafede mola ver. Lastiklerin dişli ise asvaltta biraz tutuş kaybı olduğunu biliyosundur. O sebeple dikkatli ol.
    600km çok uzun yol değil gözün korkmasın ;)

Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorulduğun zamanlarda mola ver yani her 90-120km mesafede mola ver. Lastiklerin dişli ise asvaltta biraz tutuş kaybı olduğunu biliyosundur. O sebeple dikkatli ol.
    600km çok uzun yol değil gözün korkmasın ;)
    tesekkurler. abartısız 3-4 gundur dusnuyorum nasıl olacak ne yapsam dıye. motordan anlayanlar gıdersın dıyor dısardan bakanlar akıllı ol dıyor (= arka lastıgım dişli fakat hızım ortalama 70 olacak zaten cok etkı eder mı bılemıyorum .

Aman dikkat, dişli teker, hele sakın kamyon arkası takılayım demeyesin, hülasa otobüsle dönüver hemşehrim.

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    Hacı motoruna güveniyorsan çık , ne olur ne olmaz gıda al el feneri (ormanda yalnız kalmamak için) , olabilecek küçük kazalar ve lastik vs için lastik onarma spreyi ve ufak bi takım çantası , su , yedek benzin (1 litre vs) , huni , yağ , vizörünü sil , varsa öne kamera tak git.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Bir günde yapmayı planlıyorsan vazgeç.
    uzun yol kullanımı fiziksel ve ruhi kondusyon gerektiriyor.
    uzun yol olarak günlük daha önce 300 ve üzeri km leri yapmadığnı bir motorla 600 km lik o yolu yapmaya çalışmak büyük hatadır.
    En iyi şartlarda yolu iki güne böl.
    hayatla,yolla ve motorla inatlaşma..
    her 1 saatte bir mola ver,en az yarım saat olsun,her molada en az yarım litre su iç ayrıca.
    Garip, ahmetantakya, RuzgarSA ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

dişli dediğim bu kadar pek belli olmuyor ama
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1653587/detay/

serdar1547 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    600 km abartılacak yol değil kardeşim bende kayserideyim...dikkatinin dağıldığını hissettiğin anda mola ver yeter.motordan anlayanlar gidersin der,motorla alakası olmayanlar zaten motorla 10 km yol dahi yapmadıklarından onu bisiklet gibi görürler.sen yeterki gitmek iste o makinanın gidemeyeceği yer yok
    ahmetantakya bunu beğendi.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    600 km dediğin nedir yav...sabah çıkar akşam varırsın dinlene dinlene...100 km de 20-25 dakka kenarda mola verirsin...

Hemşehrim mesele bende'de seninkine benzer cross/enduro tarzı yerden yüksekçe bir motor var ve Sm tekerli olduğu halde Reyhanlı /Kırıkhan yolunda kamyon vb büyük araçların geçişi esnasında benim diyecek usta motor kullanıcılarını dahi etkileyecek rüzgar sorunu olmakta kamyon geçişi sırasında rahatta olsa, taaa karşı şeritten geçen büyük vasıtanın rüzgarıkesip tekrar vermesi dahi fena etkiliyor, hele sendeki nispeten daha dişli lastik(bunları 70-90km ile yaptığım tecrübelere binaen yazıyorum), sonuç olarak senin tercihin, bana/foruma/bize sorarsan, 70 kmh pek geçmeden nispeten menzile ulaşırsın, daha önünde İskederun rampası ve inişide var, senin tercihin.

abilerim kardeşlerim herkese çok teşekkürler vakit ayırdınız bana söylediklerinizin hepsi aklımda olacak inşallah haftaya sabah 4.oo gıbı havanın aydınlanması ıle yola cıkıp saat 15:00 gıbı varmayı hedeflıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:29 ----------

Alıntı amaninmb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hacı motoruna güveniyorsan çık , ne olur ne olmaz gıda al el feneri (ormanda yalnız kalmamak için) , olabilecek küçük kazalar ve lastik vs için lastik onarma spreyi ve ufak bi takım çantası , su , yedek benzin (1 litre vs) , huni , yağ , vizörünü sil , varsa öne kamera tak git.
    kamera neden ?

alisoylu38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 1000 RR 07
    Ben de geçen hafta gitmiştim Kayseri'den Hatay'a, otobanda benzinlik mesafeleri biraz uzun sanki, ne olur ne olmaz yedek benzin bulunsun yanında. Yolun açık olsun.

ÖMER FARUK İ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Retired Rider
    Kardeşim rahat ol hiçbir sıkıntı olmaz. Geçen haftalarda Kilis'ten Maraş'a bir gezi düzenledik ve yanımızda 125'lik bir kuba vardı. Toplamda 540 km yol yaptık ve
    hiçbir sıkıntı yaşamadık. Tavsiyem Maraş üzeri gelmen. Manzaranın tadına varırsın. Ben de bu yaz bir ara aynı güzergahı düşünüyorum. Ama yola çıkmadan
    motorunun bakımlarını iyi yaptır. Yolun açık olsun. Ayrıca yolun bu güzergahtan 424 km.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    600 km dediğin nedir yav...sabah çıkar akşam varırsın dinlene dinlene...100 km de 20-25 dakka kenarda mola verirsin...
    nesli tükenesi panda
    genc kardeşimi ölüme mi yollayacaksın?
    o senin gibi koca gün motor üzerinde gezmiş profesyonel istanbul çocugu mu ?
    yılda 30.000 km yaparsan 600 ne ki dersin?
    kardeşimizin uzun yol tecrübesi yok ki..ziyan mı olsun?
    Ha o yol bitmez mi ,biter,ama acemi adamı perişan eder,

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)