Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Guvenliğiniz için Lütfen farınızı yakın !!!!

REKLAM ALANI
    Mayday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar neden cok basit bir güvenlik önlemi olan devamlı far yakmayı kimse uygulamıyor.

İşim gereği cok fazla araba kullanmak durumundayım. Motorda kullandığım için motorlara maksimum dikkat ediyorum trafikte ( korna çalmam, yaklaşmam, hep yol veririm vb,vb.) Ama bu kadar dikkate ragmen yinede aradan gidenleri, emniyet seridinden sagdan gecenleri göremiyorum. Önümde ani bir durum olsa refleksle 30 cm saga sola kırsam, gelen motoruda goremediğim için kaza kacınılmaz. (arabada aynaya baksanız bile, aradan gelen motor gri renkler içinde kamufle olmus oluyor, kesinlikle gozukmuyor - arkaya dogru uzayan iki seritte arabaları dusununun ne demek ıstedığımi anlarsınız.)

FAKAT FARLARINIZ ACIK OLSA KESINLIKLE ARADA BILE OLSANIZ FARKEDILIRSINIZ.

Birde kask ve ust bas renkli olursa oda cok fark ettiriyor.

(Kurye arkadaslar komple gri toz paz içinde hiç gozukmuyorlar ama onlar o kadar ustalarki neredeyse hiç risk yaratmıyorlar. Tebrik ediyorum onları, Allah kolaylık versin)

Kazasız Belasız Günler Hepinize,

Sevgiler
    Gece iyi uyumak için, gündüz uyanık durmak gerekir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    deamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 zat
    farlarım hep açık...3 aydır çakar da kullanıyorum... yasak aslında ama olsun...farkedilmek adına iyi bir şey.. hava karardığında çakarları göre arabalar "amanın motorlu polis var" diyerek hızlarını azaltıyorlar yada gittiğim şeridi sağa yada sola kaymak suretiyle boşaltıyorlar... kendilerini geçtikten sonra polis olmadığımı fark eden sürücüler korna çalarak tepkilerini belirttiler gerçi ama bu da 2-3 kere ile sınırlı
    Yeryüzünün sonuna gittim Suların sonuna gittim Gökyüzünün sonuna gittim Dağların sonuna gittim Arkadaşım olmayan birşey bulamadım Navajo Atasözü

crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDIAL MCT 250
    Daeman hocam çakar dediğin olay nedir_?Ben de polis sirenine benzer bi korna takıcam(abim alarm sitemlerinde olduğu için bulması kolay) yasal olarak belki yasak ama bu tarz şeyler gerekli arkadaşlar.Ben de gündüz gece farlarım hep açık giderim ama bazen bu da yeterli olmuyor.Adama korna çaldığında bile bön bön suratına bakıyor.Bu çakar dediğin şey polis lambası gibi bişimi hocam.(Bu arada daemon hocam epeydir ortalıklarda yoktun_?).

maviş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki bandit 1200 s (2004)
    crazy çakar dediği o olay..yanıp sönen lamba..ah be mayday bu farlar hep açıkta sor bakalım kim tırışlıyo adam gözüne baka baka çıkıyo önüne..tam levyelik olaylarr..adam yerine koymuyolar trafikte bizi....

BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kesinlikle açık kalmalı hatta arabalarda bile ama motorlarda kesinlikle açmalıyız. Yalnız şu çakar olayı serbest değilse yani yasadışı ise buradan önermeyelim diyorum. Farkedilmek uğruna başka arkadaşların ceza almasına sebep olmayalım.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Motosikleti
    150 zat
    maviş'in de dediği gibi çakar flaş gibi devamlı yanıp sönen bir lamba...aşağıda kontrol kutusunun ve park lambasına monte ettiğim çakarın resmi var

Yeryüzünün sonuna gittim Suların sonuna gittim Gökyüzünün sonuna gittim Dağların sonuna gittim Arkadaşım olmayan birşey bulamadım Navajo Atasözü

rider89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hussar125
    Bu çakarların fiyatı nedir????
    0 Rh (+)
    06 - 09

Motosikleti
    150 zat
    bostancı sanayiden 40 ytl'ye aldım ben kendim monte ettim...25-30'a da varmış ama hemen bozuluyormuş...satan bunu tavsiye etti...

bu arada bir kere polis durdurdu "sen polis misin artis, çıkar bunları bağlarım motorunu" şeklinde name yaptı...alıp takmayı düşünen varsa yasak olduğunu bilin polisi görünce kapatın...

ARMAGEDON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZAT 150
    farımda hep açık yolumda açın arkadaşlar farlarınızı herdaim yansın korkmayın elektrik faturaları benden

Bolu Beyi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yolunuzda açık olsun farınızda diye bi kampanya vardı zamanında. ne yazıkki motora pek saygı gösterilmiyor tyrafikte. hele o koca koca jipler yaygınlaştıktan sonra yol bizim der gibi oluyorlar artık insanlar.

çakar fikri güzel. kazasız sürüşler
    As technician As Possible

On7_li - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hep açık
    2006 YBR125
    [CENTER][B]Çarp tamponuma kır farımı, Bedenime zarar verebilirsin ama RUHUMA ASLA...[/B][/CENTER]
    [CENTER]:bounce:[/CENTER]

Motosikleti
    senator 150T & BMW 1200RT
    arkadaşlar sabırlı olun ve sonuna kadar izleyin.
    çakar lamba uygulaması

nasıl yanar merak ediyorsanız buyrun link

http://www.beatfiltering.com/index.p...bc003147517760

ayrıca az önce başka bir forumda bunları okudum o yüzden dikkatli olmakta fayda var derim. yazılanları aynen kopyalıyorum arkadaşlar bilginize..!!!

( Bunlara geçiş üstünlüğü sağlayan bir dayanak mutlaka olmalıdır.Sivil polis arabaları,eskort araçları vs.Olay yerine en yakın polis aracının sivil bir polis aracı olduğunu düşünün.Şahit de olmuşsunuzdur.Burada güleryüz,yol yordam beklemek de nafiledir.Ayrıca yaşama hakkıyla bağlantısını kuramadım,zira belki yol vermemeniz başka birinin yaşama hakkı için engel teşkil edecek.Bu tolerans değil bence bir yükümlülüktür.Ancak dayanağını bilmiyorum.Nasıl ki ambulansa yol veriliyorsa.

Dolayısıyla en mantıklısı yol vermek,plakasını almaktır.

Köprülerde bunu kötüniyetle yapan,polis de olmayan bir aracı gazeteye yazmıştı duyarlı bir vatandaş;sürekli tepede siren,geziyor.Gazete plakasını da yayınlamıştı.Polis aracı da değilmiş."Eğlence" maksatlı imiş.Kimbilir başlarına neler geldi...Muhakkak ceza aldılar,trafik cezası da değil...

Kesinlikle ciddiye alın.Ne kaybedersiniz?
    Yol verin,şüphelenirseniz ihbar edin. )

Motosikleti
    Satılık 2009 .. Mondial UKH 100..
    stardium süpermiş ben buna benzerini bi pejo 106 da görmüstüm aynısıda olabılır bılmıorum..

ama motosiklette kullanmak aklıma gelmemişti..

paylasım için tskkrler

JAKELOS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Activa
    Motor kullanan tüm arkadaşların en çekindiği şey, araba kullanırken motorlu bir arkadaşımızı üzmek....." Mayday" arkadaşımızın hassasiyetine katılıyorum ama motorcu herzaman kendi güvenliğini kendi sağlamak zorundadır....
    2 aracın arasından genelde hepimiz geçiyoruz. 2 araçdan biri çukur yada bişey yüzünden 10 cm yanaşca anında yusuf-yusuf durumu oluyor... adama el,kol,bacak,korna.... vs yapıyoruzda arkadaşım 2 aracın arasına girersen bu herzaman ama herzaman olabilir bişey...

farımız ve zihnimiz açık olsun

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    valla ben gece gündüz farlarımı kapatmam..

ama geçenlerde bir trafik memuruyla tartıştık adam kapat şu farını diye azarladı bende çektim yanına derdimi anlattım sonra olmaz dedi kapat farını git dedi kapattım bastım gaza 100 metre uzaklaştım farımı yeniden açtım..

Motosikleti
    Honda XL 185 s
    Uyarı için teşekkürler, farımız hep açık olsun..
    çakan far uygulaması da çok hoş duruyor ama beyaz (ya da sarı) ışıkla daha sorunsuz olur diye düşünüyorum(polislerde sorun çıkmaması açısından ).. paylaşım için teşekkürler..
    [COLOR="Silver"]Hayat bir motordan diğerine geçip gidiyor.. sonu yok mu yoksa?[/COLOR]

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Benim kısalar kapanmıyor zaten

Motosikleti
    YBR_125_'05_KIRMIZI BROADWAY '92_BEYAZ
    ybr'mde orjinalinde motor çalıştığında kısalar otomatik çalışıyor

Motosikleti
    Yamaha RX135
    Abiler benım motora cakar olmuyor onu nasıl hallederız ya?
    [B][I][U]Dünyada bir çok insan var.
    Kimi mutlu kimi mutsuz, Kimi ağlayıp kimi gülüyor ama güzelliklere ve mutluluğa layık bir insan var o da su an mesajımı okuyor...[/U][/I][/B]

Motosikleti
    xx 12999,9rr cadı süpürgesi :P
    farınızda yolunuzda hep açık olsun
    [B]durmak yok... yola devam.....
    [/B]
    [COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler