Radar cezası lütfen bakın
Reklamlar
-
10 Haziran 2013, 11:44
Öncelıkle merhaba sanırım askerı ucretlı bır arkadas bu makınaya bınemez bıınsede radara gırebılecek bır makınaya sahıp degıldır . madem yedın bır ceza kı hak etmıssındır hıc ole el kol hareketı yapmadan kı odemısındır eger radardan sıkayetın varsa ybr 125 tavsıye ederım radara gıremez o makına eger hakkını arıyosan bole el kol hareketı ıle degıl resmı yollardan araya bılırsın senın kısı muhabbbet olsun ıste ( ıyı muhabbbetler)
Reklamlar
-
10 Haziran 2013, 11:51
Az buz bi hız da değil. 158 diyorsun , senin fikrine göre motorsikletlerin hız sınırı kaç olmalı?
-
10 Haziran 2013, 12:15
eline sağlık,orta parmağına sağlık
-
10 Haziran 2013, 12:32
-
10 Haziran 2013, 12:41
Uğur Ak adlı üyeden alıntı
Ta kendisi...
Hatta commuter kullanıcılarını aşağılardı bu arkadaş....
ErknOzyurt adlı üyeden alıntı
Kuryeciler CBF / YBR / TVS / Scooter kullananlar motocu olmus haberimiz yok
İçten içten güldüm.Bende biri çıkıcak racingle 230 260 la iki araba arasından geçecek falan bekliyorum
özenti gençlik Bir de fake i vardı bunun sıkıştığı konularda girer destek çıkardı kendi profiline :D
-
10 Haziran 2013, 12:51
sezsizsakin arkadasim fazlasiyla gerekli aciklamayi yapmis ustune eklenecek bisey olmadigini dusunuyorum
fazla uzatmaninda bi anlami yok sanirim
-
10 Haziran 2013, 13:06
seyhan 150c al kardeş , o makbuzun ne kadar gurur verici bi kâğıt olduğunu anlarsın, seyhanla radara girdimdiye acayip havan olur
-
10 Haziran 2013, 13:26
blt_59 adlı üyeden alıntı
seyhan 150c al kardeş , o makbuzun ne kadar gurur verici bi kâğıt olduğunu anlarsın, seyhanla radara girdimdiye acayip havan olur
Ben seyhanla radara girmiştim. Dalgınlıkla şehir içinde 50 km'lik yerde 70'le geçmiştim. 270 tl ceza yazdı memur. Dedim motoru bırakıp gideyim, yani evet "havalı" oluyo bayağı
-
10 Haziran 2013, 13:26
Devlete o haraket
Sana şimdi yazardım birşeyler ama zamanım yok....!
-
10 Haziran 2013, 13:43
Gecmis olsun. Cezaların yüksek olması bence devletin insanları sömürmesinden başka birşey degil.
-
10 Haziran 2013, 14:13
Resim ve muhattabu harika dostum. Cezaya üzüldüm açıkcası
-
10 Haziran 2013, 14:20
Lütfen bakın diyorsun bakıyoruz, hareket çekiyorsun...
-
10 Haziran 2013, 14:58
turkmath adlı üyeden alıntı
Ben seyhanla radara girmiştim. Dalgınlıkla şehir içinde 50 km'lik yerde 70'le geçmiştim. 270 tl ceza yazdı memur. Dedim motoru bırakıp gideyim, yani evet "havalı" oluyo bayağı
dua et cbr250 yokmuş sende,300tl yi ü görünce hangi parmağını napacanı şaşırırdın bazı arkadaşlar gibi
eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir
-
10 Haziran 2013, 15:06
Devlet bu cezaları 'sen canını önemsemiyorsun' diye kesmiyor.
Zaten senin %100 kendi hatandan kaynaklanan bir kazada can vermen devletin umrunda bile olmaz.
Malum, senden sonra 75 milyon tane daha var. Ama her koyun kendi bacağından asılır. İntihar bir kural - dayatma değil; tercihtir.
Devlet o cezayı, 'bu şekilde kural ihlali yaparak başkalarının hayatını tehlikeye attığın' için kesiyor.
Yani sen o kuralı ihlal ederek (farkında ol yada olma) başkasının hayatı için bir risk haline geliyorsun.
Çok sert olacak belki ama bir anlamda potansiyel katil oluyorsun.
Devlette bunun önüne geçmek için kuralları koyuyor ve denetliyor.
Biraz düşünürsen çok kompleks birşey değil, gayet basit aslında
-
10 Haziran 2013, 18:23
ormankebabi adlı üyeden alıntı
O nedir arkadaş, kamyon 90 ile gidiyorsa sende 95 ile git. 158 nedir??? Asıl o hızda giderken taşlar canını yakar.
Bir de bu CBR 125R değil mi? Nasıl 158 yapıyor bu makine?
Performans filtresi / 97 oktan kafa sperliğin içinde ağırlık arka sele ile otra selenın ortasına gt biraz ağrıyor ama makina dehset hızlanıyor ağırlık ne seleye nede arkaya gidiyor.Faydası var deneyin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:15 ----------
MaMi_33 adlı üyeden alıntı
uzun yolda takarım diyosunda bursadan eskişehire gidiyosun bi tişört bi short o değil eldiveni takmıssın ne dirseklik var ne bişey kolların açıkta burda sadece eldiveni giymenin amacı ne
Kamyondan gelen küçük taşlar elimi acıttıgı iiçn ani refkles olarak elimi çekiyorum.Dengem bozuluyor.Eliminde rüzgarda çatlamasını önlüyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:17 ----------
sozerten adlı üyeden alıntı
Az buz bi hız da değil. 158 diyorsun , senin fikrine göre motorsikletlerin hız sınırı kaç olmalı?
4 Silindire bin kararını sen ver.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:20 ----------
busel adlı üyeden alıntı
Gecmis olsun. Cezaların yüksek olması bence devletin insanları sömürmesinden başka birşey degil.
Burda anlatmaya çalıştığım şey buydu konu saptı ama Haksızım tamam bu mudur bedeli yani ? Haksız değilimde insanlar alısmıs 100 e ondan öyle geliyor.Dümdüz yol 300 le gitsem yine sıkılırım ben.
-
10 Haziran 2013, 18:37
görevini hakkıyla yapan polislere diyecek bişey yok,ancak aralarında öyleleri varkı,insanı polisten soğutuyor.size daha 1 ay önceki olayı anlatayım.
ben petrol ofisinde vardiya amiriyim.devlet, PO larla anlaşmalıdır ve polisler otomatik olarak yakıt alıp giderler.bir gün bütün ekipmanlarımı giyip motorsikletimle istasyomdan çıkmıştımki , sürekli bizden yakıt alan bir polis çevirdi.az çok o beni tanır, bende onu.neyse, evraklarıma baktı hepsi tamam ama ehliyetim B. ehliyetin yok ceza yazacağım dedi.bende, abicim sürücü kursuna başvurdum ,sen sürekli buradasın bende buradayım.1 ay sonra getirip göstereyim.eğer göstermezsem ehliyetsizlikten artı polise yalan beyandan ceza yaz ,dedim. bana verdiği cevaba bakarmısınız. OLMAZ YAZACAĞIM.HİÇ ÇAY-ÇORBA ISMARLADIĞINIZ YOK. bana cezayı ehliyetsizlikten yazmıyorda,avanta vermediğim için yazıyor.ehliyetsizlikten yazsa,zaten mevzu edip buraya yazmam.çünkü haklıdır. hemen yan taraftaki restoranın kuryeleri vızır vızır kasksız geçiyor dönüp bakmıyor bile.çünkü öğlen yemeği orada beleş.
-
10 Haziran 2013, 18:49
Cezaların yüksek olması konusunda kesinlikle katılıyorum sana.
-
10 Haziran 2013, 19:01
Yapmayın arkadaşlar hız sınırları çok az derseniz katılırım ama cezalar az bile. Bende 2 hafta önce girdim radara 500 cc lik motorla 98 km hız için 160 TL erken yatırdım 124 TL eğer motorum 250 cc altında olsa bana da 360 TL yazacaklardı. Adam video ile radara girişimi izletti.Elimizi vicdanımıza koyalım ve yanlış yönlendirmeyelim bizden sonraki gencleride.Tekrar söylüyorum hız limitleri arttırıla bilir ama cezalar normal. Sadece kendiniz için düşünmeyim. Cezalar bu kadar yüksek olmasına rağmen hiç uymayan ne kadar çok sürücü var.
ÇARŞI OLDUĞUZ İÇİN HAKSIZLIKLARA KARŞI DURMUYORUZ
HAKSIZLAKLARA KARŞI DURDUĞUMUZ İÇİN ÇARŞIYIZ.....
K@R@ K@RT@L
-
10 Haziran 2013, 19:14
Sadece yorumları takip ediyordum birşey yazmak içimden gelmemişti ama 1-2 birşey karalamak istedim.
Sevgili arkadaşlar önce bir soru sorucam.
Cezalar bu seviyeye çıkmadan önce ve çıktıktan sonraki kaza durumları ve kural ihlalleri ne durumdadır?
Benim gözlemlerime göre çok uç noktalara ulaşamasada azalma var.
Önceden EDS ile kontrol edilen şeride uyarısı olduğu halde cezalar az diye dalan bir sürü kişi vardı.
Şimdi bakıyorum yollara o şeride girmek isteyipte para cezası arttığı için giremeyen bir sürü kişi görüyorum.
Önceden ışık mışık takmayıp zart diye yola dalan bir sürü sürücü vardı şimdi yok sebebi para cezasının artmasındandır.
Toplumun bilinçlendiği falan yok.
Zaten bizim toplumda eğer birine birşey öğreteceksen ya parasını alacaksın ya da para vereceksin başka yolu yok.
Güzellikle söyleyince kimse iplemiyor.
Haliyle işi yokuşa sürüyor devlet.
Ha bazen polis amcalarında haksız olup ben rüşvet derim sen avanta dersin başkası çıkar çorba parası der bilemem sonuç olarak isteyenleri de var.
Ama yapılacak birşey yok kural kuraldır.
Ha hız sınırları motosikletler için biraz daha arttırılamaz mı olabilir neden olmasın hatta olsa yararı olur görüşündeyim kamyon gibi büyük tonajlı araçlardan daha rahat kaçardık.
Ama yapılacak birşey yok.
Cezanı da kurallar çerçevesinde hak etmişsin zaten o yüzden hiç el kol bacak hareketi yapmaya gerek yok.
Mümkünse para cezalarının daha da artmasından yanayım.
-
10 Haziran 2013, 19:45
Polislerin radar pususunda iki ekip olur. İlk ekip önde ölçüm yapar ikincisi daha ilerde çevirip cezayı kitler.
Bir arkadaşım anlatmıştı:
Sağlam bir egzoz sesiyle uzaktan kopmuş geliyor ss ci abim. Öndeki ekip telsizle anons geçiyor "motorluyu durdur, motorluyu durdur" diye. Arkadaki ekip zaten yolu dubalarla ikiye bölmüş. Polis amcam yola çıkmış eliyle işaret ediyor sağa çek diye. Eleman yavaşlıyor duracak gibi yapıp polisin hizasında tekere kalkıyor. Vınnnn... Tabi plakada kuyruğun altında... Amcamlar ceza yazamıyorlar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)