Motosiklet kullananların diz sağlığı sorunu ?
Reklamlar
-
09 Haziran 2013, 02:26
Arkadaşlar Dealim Roadwin 250 Race motorum var ve bugün motora binerken bir abi ileride dizlerinden çok sorun yaşıyacaksın tarzı konuştu .. Forumda araştırdım kimisi dizliklerin faydası yok falan demiş .. Bu konuda ben çok bilgiliyim sizi de bilgilendireyim diyen bir forumdaşımız varsa çok memnun olurum .. Saygılar ..
Reklamlar
-
09 Haziran 2013, 02:33
dizlerden çok rüzgar yendiği için ilerde romatizma yapıyormuş öyle deniyor..
farkedermi söylesenize motor tutkusunu engellemeye ?
-
09 Haziran 2013, 02:49
Dızlık cok faydalı , ruzgarı engellıyor , sıcak tutuyor , ama en saglamı pantolon , oda yazın bunaltavılıyor .
Ben dızlıklerI cıkardımmı kendımı cıplak gıbı hıSsedıyorum , dızlerım cok cabuk usuyor
-
09 Haziran 2013, 02:51
Motosiklet Eğitmeni
Motosikletle 30 küsür yilimizi dolduruyoruz.
Bir sürü sikayetimiz var ama dizler yerinde duruyor.
En ufak bir sorun yasamis degilim.
-
09 Haziran 2013, 02:57
bende dizlik takıyorum takmadığım zaman sanki dizlerim üşüyor
-
09 Haziran 2013, 11:21
Simdi sunu anlamadım .. Dizliği motoru kullanırken takmadığınızda mı üşüyor gibi hissediyorsunuz ? Yoksa normal otururken bile takmadığınızda üşüyor gibi hissediyor musunuz ?
-
09 Haziran 2013, 11:53
dizlik olmazsa olmazı. heleki uzun yol yapıyor veya kışında kullanıyorsanız. hem düşme anında dizi korur hemde soğuğa karşı faydalıdır.
-
09 Haziran 2013, 11:54
Valla kışın da kullanıyorum .. Alayım bir dizlik .. Sağolun ..
-
09 Haziran 2013, 12:57
merdiven cikarken benim dizlerden bir cikirdama sesi geliyor.
Onun haricinde hic sıkınti yok.
-
09 Haziran 2013, 13:06
dizleri bilmem de apaçi arkadaşların ileri de böbrek sorunları yaşama olasılığı çok yüksek !
-
09 Haziran 2013, 13:11
Dizden sorun yaşayan motorcu gider maxiscooter alır , diz sorunu kalmaz.Motorculuğa engel değil.
-
09 Haziran 2013, 13:40
ben yaz kış don giyiyorum termal olanlarından bir de yazın bile 3 km üzeri yolculuklarda kışlık pantolonu giymeden yola çıkmıyorum.yaz kış kot pantolonla motora binersen illaki ilerde sorun olur ama kendini korursan sorun olmaz.
-
09 Haziran 2013, 14:26
Vejeteryan adlı üyeden alıntı
Valla kışın da kullanıyorum .. Alayım bir dizlik .. Sağolun ..
ne ettin sen yaw he biz bu kadar kişi sadece kışın takmak için dizlik kullanıyoruz le ilahe
arkadaşım dizliği hergün kullanırsan onun rahatlığına alışıp bacağına dizine soğuk direk vurmadığı için üşüme olmuyor ama sen 1 ay dizlik kullanıp 1 gün kulanmadığında o gün sıcak banyodan çıkıpta dışarıda karın içine çıkmış gibi üşüyor dizlerin
-
10 Haziran 2013, 01:06
Vejeteryan adlı üyeden alıntı
Simdi sunu anlamadım .. Dizliği motoru kullanırken takmadığınızda mı üşüyor gibi hissediyorsunuz ? Yoksa normal otururken bile takmadığınızda üşüyor gibi hissediyor musunuz ?
Motor kullanırken dizlik yoksa rüzgar üşütüyor. Motorsuz sıkıntı yok. Bugün dizlik olmadan kullandım ve yine dizlerim üşüdü
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
10 Haziran 2013, 01:17
Yazın uzun yolda kışın ise devamlı dizlik takarım -ama sadece 2 yıldır- 24 yıldır motor kullanırım henüz dizlerden bi alarm gelmedi
-
10 Haziran 2013, 01:40
Dizlik uzun yolda hakket çok faydalı, Ben 300 km yola cıktığım da yolda öndeki kamyondan dizime taş geldi acısından 20 dakika yola devam edemedim.
-
10 Haziran 2013, 01:52
şu uzun yolda dizlik takan arkadaşların (ki dizlik genelde pek iş yapmaz kot pantolon üzerine giyildğinde) , gittikleri uzun yol ile 2 sokak aşağı gitmek arasında geçirebilecekleri basit ama diz için etkili olabilecek dünya çeşit kombinasyondaki kazaların ne kadar farklı olduğunu merak ediyorum.
hea konumuz soğuksa, yaz kış korumalı motosiklet pantolonu giyin(sürtünmeyle yanmayacak,yırtılmayacak kumaştan olsun) diz korumaları sürüş boyunca dizinizi korur, düşmede de diz korumalar yine dizinizi, pantolonda 30-40km/s te bile düştüğünüzde oluşabilecek sürtünme yanıklarından sizi koruyacak..
Kazasız sürüşler..
-
10 Haziran 2013, 02:00
Dizlik candır. Botun üzerine giyilen dizlik candan öte.
Muhakkak giymenizi öneririm. Milletin dediğine bakma. Koşarken düşünce dizin yarılıyor motordan düşünce ne olur tahmin et.
-
10 Haziran 2013, 02:03
takendy adlı üyeden alıntı
merdiven cikarken benim dizlerden bir cikirdama sesi geliyor.
Onun haricinde hic sıkınti yok.
Aynı dertten bende muzdaribim. Özellikle merdivende çok belli olan çatırtılar geliyor dizlerimden. Neyin işareti acaba?
Motora bineceğim zaman (yaz veya kış, uzun veya kısa farketmeden) pantolonun içine yün dizlik, dışına korumalı sert dizlik mutlaka kuşanırım.
-
10 Haziran 2013, 02:08
Birisi test etsin, sadece sağda dizlik kullanın, solda kullanmayın. 30 yıl sürün, sonunda sorun sadece sağ dizde olursa evet ilişki var diyebiliriz .
Böyle bir araştırma vardı, parmak çıtlatma için. Çıkan sonuç parmak çıtlatmanın kötü etkisi yok. Bunlar kişiye bağlı (genetik, beslenme vs.) ortaya çıkan sağlık sorunları, hiç sanmıyorum dizlik olsun veya olmasın etkileyeceğini.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)