ilk aldığım zmanlar bende aynı sorunu yaşadım.sorun motor da değil dostum sende.alışırsın.debriyaj yenile yada ani dusuruşlarda vitesleri tek tek düşür.nokta
ilk aldığım zmanlar bende aynı sorunu yaşadım.sorun motor da değil dostum sende.alışırsın.debriyaj yenile yada ani dusuruşlarda vitesleri tek tek düşür.nokta
Bende de cbr250 var. Motorun rodaj suresi 500 km demis kitapcikta. Zaten rodaji tamamlamissiniz siz.
Bu ne bilgi kirliliği dolu bir konudur yarabbim adminler lütfen konuyu kapatın.
Rodaj süresi 1000km dir.
1000Km de gitmede gör bakalım 500 mü bin mi motorun garantisi bile iptal olur.
Yanlış bilgi paylaşıp bilmeyenlerin kafasını bulandırmayın!
Bu arada bu zaten hemen hemen her cbr 250 de olan bişi ama bir sorun değil asla.
Bunu çözümlemenin birden çok yolu var o kadar merak ediyorsanız cbr 250 konusuna bekliyorum.
Konu lütfen kilit.
evt trafikte ışıklarında boşta beklerken 1 geçmiyor hareket etmek zorunda kalınıyor.
eğer durduğun yerden 5. vitesden 1.vitese atmaya kalkarsan olmaz tabiki ışıklara geldikce hızınla birlikte vitesinide düşürmen gerekiyor..
2 tane çözümü var.
Birincisi bosta durunca motoru debrayaja basılı iken hafifce öne arkaya oynatmak o sırada vitese geçirmek veya hafif gaz vererek vitese geçirmek.
Normal bunlar, 1-2 kere yağı değişince motorun yumuşar kolay geçer vitesler.
Rodajdan sonra biraz düzlir. Vites e gecirmek için özellikle mtor sogukken arka tekeri hafif ileri geri yapın.
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
Bende ybr 125 de 1 den 2 ye geciste yasiyorum bazende 2 den 1 e geciste hep bosa birakiyo cozumum debriyaji birakip tekrar sikmak. Zamanla yavas yavas alismaya basladim gecmedigini anlayip hemen duzeltebiliyorum durumu ancak diger soylenen yontemleri denemekte fayda var.
normal gibi ama yakından görüp bakmadan tamda bişey demek doğru olmaz..
Arkadaşımın cbr250r ın da da var aynı sorun hocam. Çok kafaya takma. Vitese geçirirken debriyajı hafif bırak geçiyor. Çok sorun etme kendine.
Motosiklet, eğlence, gırgır, şamata..
Motora yeni başladım, sürecimi anlatıyorum.
http://bilmeyenadam.wordpress.com
2013 haziran beyler ayık olun, o motor tamir oldu çoktan..
Bir başka aynı sorunu yaşayan biri girdiğinde yazılan çözümleri görür ve tekrar konu açarak ne zaman kaybı yaşar ne de forum kirliliği oluşturmayacak
geçen hafta konu hakkında cvp vermiştim tekrar anlatmakta fayda var gibi. işin ehli bir ustanın dediğine göre dişliler bazen üst üste binebilir sıkıntı yok dedi. boştayken 1e geçmiyorsa yapmanız gereken debriyaja basılırken debriyajı bırakmadan ayağınızla vitesi bastırıcaksınız bastırıken elinizi debriyajdan yavaşça kaldırıcaksınız tok diye geçiyor 1e
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)