Motorumu ışıkta,güneşte değişen Renk yapmak istiyorum Bana yardımcı olabilirmisiniz bu konuda bilgiye sahip değilim...
Motorumu ışıkta,güneşte değişen Renk yapmak istiyorum Bana yardımcı olabilirmisiniz bu konuda bilgiye sahip değilim...
? Guneste degisen renk derken? Motorun ne usta
Sanırım benim bildiğim şekliyle yanar döner boyadan bahsediyor.
Mısır gevreginden cikan sicak suda renk değiştiren kasiklara benzemis iğrenç
Uploaded with ImageShack.us
Bunu yapabilmek için alta metalik gri üste şeffaf kırmızı bir kaç kat atılırken finalde en üst katman olarak ince bir kat mat siyah atılmasıyla oluşuyor. Gündüz kırmızı , akşam üstü bordo , gece siyah gibi görünüyor.
Kötü haber : 5 yıldır bunu yapacak boyacı ararım. Bırakın yapanı daha ne olduğunu anlayana rastlamadım.Yapan birilerini bulursanız sonuçlarıda görmek suretiyle bende motorumu aynı ustaya boyatabilirim.
Ve aleykum selam.
bu dediğiniz olayı izmirde biris bmw arabaya yapmış tam yanımızdayken mor ileri gidince değişiyor bence ilginç benim aklımada yattı araştırmak lazım
Maslak oto sanayide bu tip birçok araç görmüştüm yapabilen mevcuttur mutlaka çünkü o gördüğüm araçların o renklerde satılması imkansız.
acaba bu boyanın fiyatı ne kadar olur benımde hoşuma gitti
Yine yanlış bilmiyorsam. Deli Çerkes abimizin verdiği fotoğraf başka bir metodla yapılıyor. Benim verdiklerim boyadan kaynaklanıyor
Bunu öyle standart boya yapan bir yer yapmaz büyük sanayilerde servislerin bile boyattığı boyacılar oluyor bazen mesela dediğim gibi maslakta bir dükkan vardı seneler evvel gördüğümde adam ferrari boyuyordu önünde de corvette porsche falan bekliyodu boyanmayı.Fiyatı oldukça tuzludur tahminimce motora 1000-1500 lira isteyebilir gibime geliyor arabanın iyi bir boyacıda işçilik malzeme ve desenlemeye göre 5 bin liraya kadar çıkabildigini düşünürsek boya konusunda.
burda seneler önce lamborgini diablo diye bi araç dediğiniz tarzdan renk değiştiriyordu .ancak bu istediğiniz pek mümkün değil gibi görünüyor
sizin yerinizde olsam bu kaplamayı yaptırırdım
çünkü mümkün olan birşey
Gaziantepte,Bir boyacı sahin dogan marka aracına yapıyor 5 boya karıstırarak 5 senede bitiyor motoru full yüklü 300 Hp basıyor 27.000 Tl istiyordu.
Arkadaşlar bildiğiniz boya ile yapılıyor,
sadece farklı olarak üzerine SEDEF atııyor,
bu sedefin rengi ne olursa o boyaya yandan bakınca ve güneş vurunca değiştiği görülür,
pearlescent paint deniyor ecnebice
Boyama ile aksiyona gerek yok.google.da efekt kaplama diye aratırsan 2-3 çeşit bu tarz kaplama olması lazım.
serkanADH13 ün dedigi gibi sedef li boya bu maslakta cok var bu tip boya farkına bakar normal boyanın kilosu 40 tl metalık 80 buda 200 cıvarı bıse olması lazım arastrmadan ögrenılmez gıdıp sormak gerek =) ama ben aracımı boyatmak ıstesem ya fosforlu yesıl yada fosforlu turuncu ıyı gıderdı
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
Sedefli boya benim bildiğim ;Boyanın içinde farklı renklerde mika parçaları atılıyor.Astardan sonra yapılıyor.Boya'ya parlaklık efekti veriyor.Gece,gündüz renk cümbüşü sağlıyor.Discovery kanal'da izlemiştim Deli çerkezin dediği gibi renk değiştiren boya farklı bir kaç kat boya uygulamasıyla oluyor.İşciliği biraz daha meşakatli.Sprey boyalarda'da çeşitli renklerde sedefli boya var.Denemek lazım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)