Arkadaslar yağ ne sıklıkla degismeli
Arkadaslar yağ ne sıklıkla degismeli
cc hacmine göre değişir yağ değişme sıklığı, ufak cc motorlar aynı km yi tamamlamak için daha yüksek devirlerde çalışması gerektiğinden büyük cc motorlara nazaran yağı daha çabuk deforme ederler ve daha sık yağ yenilenme ihtiyacı söz konusu olur. ..Motorunun marka ve modelini söylersen daha güzel cevaplar alırsın. 1000 km de bir yağ değiştiren motosiklette var.. 10 binde bir değiştiren de var. Yinede en doğrusu kullanma klavuzuna bağlı kalmaktır.
KTM 125 Duke
kullandığın motosikletin user manuel kitapçığı yok mu?
yok sa internetten indirebilirsin.
ayrıca servisine danışmanda fayda var.
en temizi 1500 ama castrol falan kullanırsan 2000 de bir değiştir.
valla ben 4 bin de bir değiştiriyorum siz anlamadım ben bu işi
Sakın kullanım kitapçığında yazan periyodlarda değiştirmeye kalkışma
Honda 4 binde yağ değişimine çağırıyo ama bütün ustalar 2500-3000 arası değiştir diyo.
motor yeni değilse 1000 yada 2000 km de yağ mı değiştirilir yahu ? tamamen israf en kötü 4-5 bin km rahat gider en kötü motor yağı bu kadar dert etmeyin yağsız kalmasın yeter.aklıma geldikçe değiştiririm bazen 7-8 bin km o şekilde giderim hiç bir şekilde farketmiyor performansı farkediyor diyen varsa da yalan söylüyor yada psikolojik artık.
şimdi bende cbr250 var 3000 de bir değiştirince sorun olmaz dimi ?
kardeşim kullandığın motor sarı çizmeli mehmet ağa değilki KTM bu! kitapçığında ne yazıyorsa o doğrudur. onlara tek tek dikkat edeceksin. ayırca bu işler mt nin demesiyle yapılacak şeyler değil her motorun ki farklı. mesela benim motorun 6bin km değişim
kullanım kitapcıgında kaç km de bir değişmesi gerekyor die bişi yazmıyor seviyesi kaçta tutulmalı hangi marka önerdikleri başka bişi demiyor sadece nasıl değiştirileceğini anlatmışlar şurasını aç burasını aç diye
iki farklı yağı karıştırmanızı öneririz diyor
kaç litre koymam gerekyo onu diyor
ama kaç km de bir değişmesi gerektiğini söylemiyor
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
ybr de 6 binde bir değilmi
Düz mantık; yüksek devirli kullanıyorsan 2000-3000 arası iyi , sakin kullanıyosan 4000-7000 arası sıkıntı yaratmaz gibi
Motorunun içinde yağ olduğu sürece yağ değişmeye gerek yoktur,
Zaten içinde var...
motorunuza biniyorsunuz sizi gönül rahatlığı ile gezdiriyor,
ve siz 20,,30 lira verip bir yağ almaya çok diyorsunuz.
Bu düşünce nasıl bir mantık çözmüş değilim arkadaşlar,
biri demiş ben 3..5 bin değişmiyorum,
biri demiş benim motorum 8 benim yağım eskimiyor,
AYRANIN İMALAT TARIHİ 06,,06,,2013,
sON KULLANIM TARİHİ 15,06,2013,
bu ayranı 2015 tarihinde içinde halen ayran var ise içilir öylemi ???
Arkadaşlar motorun yağı dişlilerden çok rulmanlar (bilyalar) için önemlidir,
ve o rulmanlar (bilyalar) incecik misketerden oluşur,
ve oraya yağ yerine su halini almış sıvı gelirse motorun düzeni bozulur,
Motorunuza yazık etmeyin...
Tabikide HERKESİN KENDİ MALI KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ.
Fakat bari bilmeyen arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)