Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yağ ne sıklıkla degismeli??

REKLAM ALANI

Ben scooterı satın aldığımdan beri, ilk 300 km.de ilk kez değiştirdikten sonra her, 1000 km. de bir yağını değiştiririm. Bunu kılavuzda destekliyor...Yağ çok önemli dikkat edilmeli.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Ne adamlar var ya!

Kardeşim " kullanım klavuzuna göre değiştirme! " ne demek ya? Neye göre değiştirecek peki?

Tam da tersidir arkadaşım. Kullanım klavuzunda yazan en kaliteli yağ markasından orada yazan numara ve değerlere göre alacaksın. Türkiyede en iyisi castrol dür. Ve orada yazan kilometre ne ise onda değiştireceksin! Bu ülkede ne motoru alırsan al ikinci el almayacaksın. Çünkü öyle bir milletiz ki aynen 10000 km de yağ değiştiren nice tuhaf insan var.

Sonra da şaşar kalırız "japonyada aynı motor 250 000 km de hala yürüyor, bizde ise 50000 de motor yapılıyor!" diye. Japon nasıl kullanmış acaba nasıl bakım yapmış? diye soran olmaz ama!
    M.balibey ve ahmetunuver bunu beğendiler.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Alıntı mustf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne adamlar var ya!

Kardeşim " kullanım klavuzuna göre değiştirme! " ne demek ya? Neye göre değiştirecek peki?

Tam da tersidir arkadaşım. Kullanım klavuzunda yazan en kaliteli yağ markasından orada yazan numara ve değerlere göre alacaksın. Türkiyede en iyisi castrol dür. Ve orada yazan kilometre ne ise onda değiştireceksin! Bu ülkede ne motoru alırsan al ikinci el almayacaksın. Çünkü öyle bir milletiz ki aynen 10000 km de yağ değiştiren nice tuhaf insan var.

Sonra da şaşar kalırız "japonyada aynı motor 250 000 km de hala yürüyor, bizde ise 50000 de motor yapılıyor!" diye. Japon nasıl kullanmış acaba nasıl bakım yapmış? diye soran olmaz ama!
    o arkadaş tii ye almak için öyle yazdı

Motosikleti
    yamaha cryptone
    O arkadaş şaka amaçlı mı yazmış bilmiyorum, gerçi şaka olduğuna dair bir belirti yok ama. Önemli olan gerçekten de birçok insan 2500 de bir değişimi istenen yağı 10000 de değiştiriyor. Değişik bir milletiz biz. İnnova gibi bir motoru 20000 km de indiren adam gördüm. 1000 tl verip motor yaptırdı. Hiç yağ değişimi yapmadan 20000 binmiş adam.

KTM 125 Duke servis kitapçığında 5000 km aralıkla değişim tavsiye ediliyor. tavsiye edilen yağ 15w 50 veya 10w 40

Motosikleti
    KTM 125 Duke
    Kafama sicayim sayfa 9 da mı yazyo :D bastan sona okudum oraya bakmadim.
    5bin km de bir diyorsa ben 3000 de bir yPayim çünkü yuksek devirde kullanyorum.

M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı KTM07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kafama sicayim sayfa 9 da mı yazyo :D bastan sona okudum oraya bakmadim.
    5bin km de bir diyorsa ben 3000 de bir yPayim çünkü yuksek devirde kullanyorum.
    yüksek devirden ziyade eğer şehir trafiğinde çok fazla dur kalk yapıyorsan belirtilen aralıktan önce değiştirmen daha iyi bazı araçlarda bunun için bir saat bulunur hatta genellersek 100 saat dolunca servis ışığı yanar 10 bin yada 15 bin kmye gelmediyse bile bende motorumda bu kurala göre tahmini bir değişim yaparım

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Alıntı mustf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O arkadaş şaka amaçlı mı yazmış bilmiyorum, gerçi şaka olduğuna dair bir belirti yok ama. Önemli olan gerçekten de birçok insan 2500 de bir değişimi istenen yağı 10000 de değiştiriyor. Değişik bir milletiz biz. İnnova gibi bir motoru 20000 km de indiren adam gördüm. 1000 tl verip motor yaptırdı. Hiç yağ değişimi yapmadan 20000 binmiş adam.
    her 2000 km'de 1 100 lira yağ parası desen (yağı sinekten süzüyoruz o sebepten o para ) 20 bin km içinde 10 sefer yağ değişme fiyatını tamirciye vermiş
    ne güzel
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

Motosikleti
    KTM 125 Duke
    motor zaten kendisi uyaryo bi tersilk olunca ben 3 bin de bi değiştireyim en iyisi zaten yeni değişti

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sakın kullanım kitapçığında yazan periyodlarda değiştirmeye kalkışma
    Alıntı xawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    neden ?
    Alıntı ferad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Klx`in kullanma klavuzunda yağ değişimi 12.000 km olarak belirtilmiş ama merak ediyorum hangi yağ o kadar süre özelliğini yitirmeden durabilir?Bence çorba olur
    Elbette kinaye yaptım. Yani Kullanım Kitapçığı ne diyorsa o vakitte değiştirmek en doğrusu.

@ferad honda'larda da (125 ve 250 lik modellerinde) 12.000 de yağ değiştirin diyor. Hemde 80'lerden beri. Demekki olay bence parça kalitesi ile alakalı. Tee 20 yıl öncesinin yağı bile 12.000 km dayanabiliyorsa bugünün tam sentetik yağları hayli hayli dayanır. Hadi senin içine sinmiyor diyelim(bana da çok garip geliyor ama hem Honda hem Kawa mühendisleri mal değildir herhalde) ~8.000 de felan değiştir daha da evhamlanmanın anlamı yok bence
    #sürenadam

ferad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Klx 250 D`Tracker
    Valla hocam güzel diyorsun mühendisler mal değil elbet ama eski kullandığım ybr motorlu xt de yağ değişimi 6 000 km olarak belirtilmiş ybr de ise 3000 bu nasıl çelişkidir ? :D

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    en sağlıklı yağ değişimi bnm görüşüm ve tecrübem :

ilk yağ değişimi 300 km
    ikinci yağ değişimi 1000 km
    ve sonraki yağ değişimleri her 2.000 km de bir yani :300 - 1000 - 3000 - 5000- 7000 - 9000 die gitmeli.

cross serisi motorlarda her 1000 km de tercihimdir.
    naked ve tourin makinalar da 2000 de bir
    racing makinalarda 2000 de bir değiştirmeli.
    bu değerli motorunuzun uzun ömürlü sağlıklı çalışması ve yakıt tasarrfu için bnm önerdiğim km lerdir .

unutmayinki kitapçıklarda yağ değişim zamanları maximum km lerdir.

ve bu 3 tarz makinayada yağ terciğim castrol 10w-50 dir ( ege ve marmara bölgesi). iyi bir takip ve ölçümlerle bu yağın ne kadar iyi olduğunu göreceksiniz.yağ seçimini marka ve modeine göre kitapçık da önerilen yağı kullanmak önemlidir.
    reklam amaçlı değildir.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)