peugeot 504 (araba) almayı düşünüyorum...Yardım..
Reklamlar
-
02 Haziran 2013, 23:51
Arkadaşlar merhabalar herkese.ben kocaeli üniversitesinde mimarlık öğrencisiyim.geçen ay arabamı (tofaş-serçe) sattım ve şimdi araba almak istiyorum.eski arabaları ve sanayiyi seven birisiyim.yeni hedefim 1974 model bir peugeot 504 (yahudi mersedesi diye bilinirmiş eskiden) almak.ben bu arabayı internet üzerinde gördüm ve aşık oldum.yarın 3 sınavım var ama benim aklımda arabalar tepiniyor.
lütfen yardım eder misiniz?
parçaları bulunur mu?
kullananların yorumları ne yönde?
örnek ilan:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6834921/detay/
izmirdeki dostlar benim için arabanın kaportasına bakabilirse çok mutlu olurum :wiinkk::wiinkk:
Reklamlar
-
03 Haziran 2013, 00:21
hayalimdeki araba dersem yalan demiş olmam heralde benim için mustangdan sonra 2. sırada
vakti zamanında iyi bi araştırma yapmıştım koldanvites,camsilgeci gibi bazı önemli şeyler soldaymış aynı zamanda araç 4 vites yedek parça konusuna gelince araç tr de pek yok yedek parça durumu nasıldır bilmem, zor buluncağını sanmıyorum sanayici arkadaşlara danışmak lazım ama dünyada çok tercih edilen bi model olmuş ilk çıktığından 2005 e kadar üretimi devam etmiş yahudi mercedesi denmesinin sebebi mercedesteki rahatlığın 504 de fazlasıyla olması yahudilerin peugeot sempatisi almanyaya duydukları öfkeden kaynaklı televizyondan dikkat ettim bikaçkere israilli diplomatların makam araçları hep peugeot
restorasyona müsait orjinal 504 bulsam bende almak isterim helede coupesini bulsam varya ama piyasada 504 çok az
-
03 Haziran 2013, 00:28
bir yandan çok istiyorum bir yandan da elimde patlar diye çok korkuyorum.motosikletten ucuz, 4 bine düzgünü var.bu arabayı kullanan veya iyi bilenler mutlaka çıkacaktır forumdan
-
03 Haziran 2013, 00:40
Moto sohbet ile alakası ?
-
03 Haziran 2013, 00:55
konuyu yanlış yere açmışım.başlıkta koskoca araba yazdım, bağlantı kurmaya çalışma ;)
-
03 Haziran 2013, 01:02
anil89tas adlı üyeden alıntı
bir yandan çok istiyorum bir yandan da elimde patlar diye çok korkuyorum.motosikletten ucuz, 4 bine düzgünü var.bu arabayı kullanan veya iyi bilenler mutlaka çıkacaktır forumdan
dediğin anda iş bitmiştir..haklı olarak tabi...gerçekleşme oranıda oldukça yüksek..
yıllardır işin içinde biri olarak uzak durmanı öneririm...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
03 Haziran 2013, 01:10
Parçasını bulamasın anca fransada tanıdığın varsa araba mezarlıklarından arar bulur yollar
-
03 Haziran 2013, 01:13
Samet abi geçen sene bir serçem vardı.hiç üzmedi, yolda bırakmadı.93 modeldi ve bakımlıydı.sizce bu pejoda beni en çok ne zorlar?yarın sanayiye gidip servise, parçacılara, çıkmacılara ve ustama gidip araştırma uapmayı düşünüyorum
-
03 Haziran 2013, 01:14
Arkadaşlar merhabalar herkese.ben kocaeli üniversitesinde mimarlık öğrencisiyim.geçen ay arabamı (tofaş-serçe) sattım ve şimdi araba almak istiyorum.eski arabaları ve sanayiyi seven birisiyim.yeni hedefim 1974 model bir peugeot 504 (yahudi mersedesi diye bilinirmiş eskiden) almak.ben bu arabayı internet üzerinde gördüm ve aşık oldum.yarın 3 sınavım var ama benim aklımda arabalar tepiniyor.
lütfen yardım eder misiniz?
parçaları bulunur mu?
kullananların yorumları ne yönde?
örnek ilan:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6834921/detay/
izmirdeki dostlar benim için arabanın kaportasına bakabilirse çok mutlu olurum
merhaba
Oncelıkle 504 u gorunc ekranda duygulandım bırden ... 78 model bır peugeot ıle araba kullanmayı ogrenmıstım . bızım ıkıncı arabamızdı 81 dogumluyum benden 3 yas yaslıydı Bostancı sanayı sıtesınde ozel peugeot servısıydı babam o donem Osman yagmurderelının ve Levent Kırca da babamın musterısıydıler ve 504 lerı vardı . Arabayla ılgılı soyleyeceklerım tank gıbı arab auzerıne otur hatta zıpla kaportası zırhlı gıbıdır kullanması cok keyıflıydı yere yapısıyordu 2.0 dı motoru hey gıdı gunler heyyyyyyyy
-
03 Haziran 2013, 01:16
ötv indirimi döneminde 2007 yılında hemen hemen hepsi hurdaya ayrılmış bunların
-
03 Haziran 2013, 01:20
Samet abi geçen sene bir serçem vardı.hiç üzmedi, yolda bırakmadı.93 modeldi ve bakımlıydı.sizce bu pejoda beni en çok ne zorlar?yarın sanayiye gidip servise, parçacılara, çıkmacılara ve ustama gidip araştırma uapmayı düşünüyorum
arabanın sağlamını bulursan yeni biçok arabaya taş çıkartabilir..orası ayrı..
demek istediğim herhangi bir parçayı bulamaman ,yada bulmak için aylarca beklemen ve pahalı olmasıda değil...
asıl sorun bu 4000 tl nin senin için ne kadar önemli olduğu..
abartıyorum,6000 - 7000 e 2012 ninja buldun ve arabayı satman gerekiyor...satma süreni ne kadar olarak hesaplıyorsun??
diyelimki iki sene satamadın,devletin eski arabaya koyduğu vergide geldi,bandrolü oldu 1500 tl...hurdaya çıkarsan sıfır araç almaya gücün yok...
uzun lafın kısası..4000 tl önemli değil,uğraşmak hoşuma gider,para çöpe de gitse sorun değil diyebiliyorsan eğer,al tabi..
ama tam tersiyse...93 serçe ila tek harfini bile kıyaslaman hata olur...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
03 Haziran 2013, 01:21
) ben 89 doğumluyum, babamın da ilk arabası koldan vitesli station kasa bir pejoydu.babam kolunda tesbih ile koldan vitesli arabasını kullanırken hatırlıyorum
-
03 Haziran 2013, 01:25
bizim burada aynı arabadan var bi tane..farları stopları sökülmüş..ama kasa sıfır toplanıp boyanmış ama bitirilememiş sanırım ..öylece yatıyor...ya bitirmek için bazı parçalar sorunlu yada başka bir durum var..
zamanında bunların bir karbüratörlü birde enjeksiyonlu olanlarının olduğunu ,enjeksiyonlu olanını çalıştırabilmek için karbüratör aradığını,bulamadığı için yıllardır yattığını söyleyen bir komşum vardı..bahsettiğim arabada sanırım onun arabası..sadece sokak değiştirmiş galiba...
-
03 Haziran 2013, 01:28
Samet abi benim anam, babam emekli öğretmen.şuan antalyanın bir köyünde yaşıyorlar (toroslarda küçük bir köy).ben bu arabayı 9-10 ay kullanıp onlara bırakmayı düşünüyorum.yani sigorta ve muayene bile yapılmayacak seneye ama çok da dökülmemesi lazım.yani dağ başında bırakmasın bizi.Allahtan bir mani gelmezse uzun zaman satmayı düşünmem bu arabayı
-
03 Haziran 2013, 01:33
anne baba bunun arızasıyla uğraşamaz..keşke serçeyi bıraksaydın onlara..arızalansa köyün bakkalı bile yapardı arabayı...
kusura bakma ama bana mantıklı gelmedi son yazdığın..kendi zevkin için anne babayı sıkıntılı durumda bırakma...
-
03 Haziran 2013, 01:38
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
anne baba bunun arızasıyla uğraşamaz..keşke serçeyi bıraksaydın onlara..arızalansa köyün bakkalı bile yapardı arabayı...
kusura bakma ama bana mantıklı gelmedi son yazdığın..kendi zevkin için anne babayı sıkıntılı durumda bırakma...
abi işte merak ettiğim için yazdım buraya.adam akıllı bir bakımla uzun zaman kullanabilir miyiz diye merak ettim.arabalardan hiç anlamam.serçeyi de kasasını beğenerek almıştım, motor yağ yakıyordu, motor üflüyordu, su eksiltiyordu acemilikten kitlediler bitik motorlu arabayı bana ;) çok şükür zararsız atlattık onu.yardımlarınıza ve görüşlerinize ihtiyacım var, bu 2. arabam olacak
-
03 Haziran 2013, 01:39
Samet abi benim anam, babam emekli öğretmen.şuan antalyanın bir köyünde yaşıyorlar (toroslarda küçük bir köy).ben bu arabayı 9-10 ay kullanıp onlara bırakmayı düşünüyorum.yani sigorta ve muayene bile yapılmayacak seneye ama çok da dökülmemesi lazım.yani dağ başında bırakmasın bizi.Allahtan bir mani gelmezse uzun zaman satmayı düşünmem bu arabayı
durum bu ise, r12 öneririm. 78 falan bulursan, yakında klasik olacak bir model. ya da 89 sonrası bişey alırsan 5 vitesli ve nispeten daha modern.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
03 Haziran 2013, 01:48
torosun arkası düz olanları mı oluyor onlar?işte köy yollarına gelebilecek bir araba bu toroslar.ama pahalı, 7-8 lira temiz ve topluları
-
03 Haziran 2013, 16:58
1974 yerden vitesli olanlarından 10 yıl kullanmıştım. Kaportası çoktan çürümüştür onun, üstünde havalandırması vardı ve sürekli çürür-su kaçırırdı. Motoru eskidikçe gürültülü çalışmaya başladı, benzin yakması da maaşallahdı. Asla bir Mercedes yerini tutmaz. Meraklısı kaldığını da sanmıyorum. (Ama gençliğinde yağ gibi giderdi hakkını yemeyeyim) Yahudi Mecedesi demekteki amaç konfor olarak ona yakın ama ucuz olmasındandı.
-
03 Haziran 2013, 19:51
her eski araba tarz olmuyor bence
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)