Öncelikle Herkese Merhaba .
Sizinle deneyimimi paylaşmak istiyorum ben baya yararını gördüm, eğer kullanıcısı varsa sizinde yapmanızı tavsiye ederim .
Öncelikle , Motorun değiştiriceğimiz parçası debriyaj balatası , Yerine alınacak olan 6lı debriyaj balatası.
Gerekli Olan Malzemeler , 6 lı Debriyaj balatası set, Karteli sökmek için anahtar takımı , debriyaj somununu açma anahtarı karteli sökerken yırtarsak diye , conta , ve Sıvı Conta .
İşlem basamakları ;
İlk Önce Motorun Alt kısmından motor soğuk iken yağını boşaltın.
Yağı boşalttıkdan sonra yağ tıpasını kapatın.
Gelelim Kartel kısmına , Marş pedalını sökün , ardından ayak koyma pedalını sökün . buraya kadar yaptıysak , gelelim kartel kısmını sökmeye .
Sırasıyla kartelin vidalarını gevşetelim ( Tek tek sökmeyin , Sağdece gevşetin kartel esneme yapmasın ) Kartelin Vidasınıda Söktükden Sonra .
Kartelin Orda kulakları olur .
Cam çekici diye bir çekiç var plastikden yapılma , Normal Çekiç Karteli Çatlata bilir .
Ufak Ufak O kulaklara tıklayalım ve kartelde Çıktı .
Önümüze , Debriyaj balatası ve yağ pompasının olduğu bölme çıkıcaktır , ve gelelim debriyajı sökmeye , Debriyajın ordaki Somunu sökün , ve bekleyin .
Sırada , Yağ Pompasının üstündeki yağ bölümü çıkıcaktır. Bu parçayı Çıkartmassanız Debriyaj Balatası Çıkmayacaktır .
Ve Elimize Çektiriciyi Alalım Ve Somunu Sökelim . Ve Yerine Yeni Debriyaj Balatası Setini Takalım .
VE ARTIK , DEBRİYAJ BALATASI SETİMİZ DEĞİŞMİŞTİR .
Balata değiştikden Sonra, Karteli Takarken ; SIVI CONTA SIKALIM NE OLUR NE OLMAZ .
İşlem Basamaklarını Tekrarlayarak , Çıkarttıgımız Malzemeleri Geri Takalım .
Hayırlı olsun .
6 Lı Debriyaj Balatası Setin ; Yararları .
Motorun Çekişi İnanılmaz derecede artıyor . tek teker meselesi çok basit bir hale geliyor . ( Denemenizi Tavsiye Etmiyorum ) ama yinede . denenirse çok rahat bir biçimde olucaktır .
Diğer Türlü Takılmadan Önce Eğer Balata Bitmişse Orjinal 4 lüsünü takmaktansa 6 lı Takmak Çok daha cazip .
Motorsikletimize , - bir zararı yoktur .
+ sı BOLDUR .
Eksik takıldığı bir yer olursa yapacak arkadasların mesaj atmaları yeterlidir .
" KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER"
"MOTORSİKLET KULLANIRKEN , TAM KORUNMALI EKİPMAN CAN SAĞLIĞI DEMEKTİR" ..
Sağlıcakla kalın.