Uzun yol yapıcam önerilerinizi bekliyorum :)
Reklamlar
-
01 Haziran 2013, 23:46
Öncelikle herkese merhaba,
Ben Mct 250" Motorum ile uzun yol yapıcam, tabi pek uzun denilirse Önerilerinizi bekliyorum ..
Öncelikle merak ettiklerim şunlar ;
250 KM/H Kadar yol gidicem , Acaba Mct 250 ne kadar yakıt yakar ? ( Tahmini )
Bir arıza halinde ( Allah korusun ) yanımda neler bulundurmalıyım ?
Mct 250 Uzun yol için sağlıklımıdır ve ne kadar KM " Motoru Susturmadan Gide bilirim ?
Ve yola çıkılmadan önce bakılacak, dikkat edilmesi gerekli hususlar nelerdir?
Herkese teşekkür ederim ..
Reklamlar
-
01 Haziran 2013, 23:59
Size de merhaba.Öncelikle motorunuz ne kadar yakabileceği hakkında bir fikrim yok ama uzun yol için bazı tavsiyeler verebilirim.Zira bende haftaya cuma Ankara'dan Diyarbakıra gideceğim.Öncelikle gideceğiniz güzergah için hava ve yol durumunu bir gün evvel kontrol edin.Bu aralar yağmur olmaz belki ama rüzgar durumuna da bir bakın derim.Ve yanınızda mümkünse bir pense,plastik kelepçe,yedek sigorta,yedek sinyal ve far ampulü en önemlisi de lastik tamir spreyi bulunsun Bunlara ek olarak yedek gaz ve debriyaj teli,bunları değiştirmek için gerekebilecek yıldız ve düz tornavida da alırsanız arkanıza bakmadan yola çıkın derim.Bu arada zinciriniz bakımlı ve motor yağının eksik olmadığından emin olun.Eğer bakımlıysa motorunuz daha uzun dayanır ama siz yine de 100 kmde bir dinlenin yanınızda su bulunsun yada yolda durup alabilirsiniz.Arıza deyince akla binbir türlü olay geliyor ama benim saydıklarım malzemeler en temel olanları.Bu liste öyle uzayıp gider ki paranoyak oluruz.Şimdiden iyi yolculuklar.
-
02 Haziran 2013, 00:00
Yazı nerde görebilen varmı ?
-
02 Haziran 2013, 00:03
Kısmetse bende önümüzdeki hafta 2000 km lik bir yolculuk planlıyorum. Benimde aklımı kurcalıyo neler alsam yanıma diye, bakalım tecrübeli arkadaşlardan neler gelecek.
Benim gibi gündüz sürüşü yapcaksan, güneş gözlüğü, su, terlemeye karşı tedbir olarak yedek çamaşır, en azından 8-10-12 anahtar, pense, tornavida, koli bandı. Bunlar benim aklımdakiler.
Düne ait ne varsa, dünde kaldı cancağızım.
Bügün yeni şeyler söylemek lazım.
-
02 Haziran 2013, 00:07
Hocam , yorumun için teşekkür ederim .
Söylediklerinizi uyguluyacağım , Farklı yorum belirtmek isteyen kardeslerim abilerim varsa onlarda buyursun
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:05 ----------
Hayırlı yolculuklar hocam, Kazasız belasız
-
02 Haziran 2013, 00:40
merhaba arkadaşlar ne olur ne olmaz bi parçanız düşer kalkar taşımak zorunda kalırsınız topcase yoksa yada doluysa bi file yada poşet çanta tarzı birşey bulundurun ve en önemlisi lastik tamir kiti veya köpüğü bulundurun ben şehir içinde bile yanımda taşıyorum çünkü istanbul içinde 4-5 km motoru iteklemek zorunda kaldım bi kere =)
-
02 Haziran 2013, 00:44
Haklısın hocam Valizim var malum üniversite bitiyor memleketime dönüyorum
-
02 Haziran 2013, 00:44
cüzdanın dolu,kredi kartın boş oldumu korkma çık yola
-
02 Haziran 2013, 00:49
Onlar çok önemlide hocam, e5 de yol üzerinde onlar olsa faydası yok fazla malum kamyonculara tamir yaptırılmaz :D :D
-
02 Haziran 2013, 00:55
Saatte 250 kilometre gitmek istediğini görüyorum. Ama ne demek istediğini anladım tabii öncesi rutin bakımları ( lastik kontrolü , zincir kontrolü , kendi kişisel kontrolün vs. ) yapsan pek sıkıntı olmaz sanırım. Her ihtimale karşı yanına lastik onarım spreyi al derim. Çünkü ne olacağı belli olmaz. İyi yolculuklar dikkat et .
-
02 Haziran 2013, 00:58
Saolasın hocam teşekkürler
-
02 Haziran 2013, 01:43
İlk motorum MCT idi. 250 km binip sattım. Zaten bunun 120 km si malatya-elazığ arası geçti. Çok rahat yorulmadan gelmedim. Ancak orjinal gidon açısı ve dişliler ile oynanırsa çok daha rahat bir yolculuk yaparsın. Orjinal dişliler ile 90 km/s ile anca titreşimsiz yolculuk yapılabiliyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)