HERKEZE MERHABA 2006 YBR MOTOSİKLETİN YAGI AZALMIŞTIR KOMPLE YENİ YAGMI EKLİYİM YOKSA ESKİ YAĞIN ÜZERİNE EKLEMEMİ YAPIYIM BİRDE NE TÜR BİR YAĞ SEÇİYİM
HERKEZE MERHABA 2006 YBR MOTOSİKLETİN YAGI AZALMIŞTIR KOMPLE YENİ YAGMI EKLİYİM YOKSA ESKİ YAĞIN ÜZERİNE EKLEMEMİ YAPIYIM BİRDE NE TÜR BİR YAĞ SEÇİYİM
KAYBETMEKTEN KORKMA...
KORKARSAN KAYBEDERSİN
Şuan içinde olan yağı bi kutuya boşalt o yağa bak zift gibi ve su gibi olmuşşsa yağı komple boşalt yerine yeni yağ koy.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:51 ----------
marka olarakta shell helix seç on numara
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:53 ----------
veya Castrol al.
Yağ eksilmesinin önce bir incelenmesi gerekir
Kaç bin km önce değiştirmiştin? Motorda sızıntı belirtileri var mı, damlama var mı? Motor kaç km'de? Motorun ne renk?
1.500 km'de bir yağ değiştirmek pimpirik arkadaşların işi olup km başına düşen masrafı artırmaktan başka bir işe yaramaz. 2004 model YBR'nin yağını halen 4.000 km'de bir değiştirmekteyiz ve yağ adeta daha da idare ederim diyecek pozisyonda oluyor, herhangi bir eksiklik de görmüyoruz.
Motor rektefiye istiyor olabilir. Sen önce yağını değiştir bakalım bi Arada bir kontrol edersin. Gene eksilme oluyorsa yallah ustaya
En son kaç km önce değiştirdin ve ne kadar eksilmiş? Verdiğin bilgiler de eksik aslında.
Bahsettiğim YBR'de ve üstelik benim 2006 model Çinlide eksilme olmuyor.
Çubukla ölçtüğünde milimetrik veya çubuğun altt çizgisine yakın bir eksimeden bahsediyorsan bu normal karşılanabilir. (Yaklaşık 3.000 km'de ama)
Yağ eksilmiş diye konu açtığına göre ciddi bir eksilmeden bahsettiğini zannederek cevapladım seni.
Yoksa sorun sadece yağ tavsiyesi ise, biz motora genelde Yamalube 15/50 full sentetik koyuyoruz. Gene de YBR'cilerin tavsiyelerine bak bakalım
ben ybr nin yağını 3000 4000 veya 5000 bir değişirim 10 40 koyarım
çok çok sıkıştırırsam 5000km de 100gr yağ yakar oda normal ama insan gibi kullandığım zaman kaç km değiştiğimin önemi yok her zaman koyduğum yağı geri alırım
Aynen fatih abi benimde öyle motul'dan başka yağ koymuyorum 3000-4000 arası değiştiriyorum keyfim ne zaman isterse boş vaktim olursa 4000 bini geçmem ama bende yinede çıkan yağ tertemiz ve aynı 1 lt
yamalube 10w40 yarı sentetık 2500 kmde su gibi olmuştu ve yarısı buhar olup hava filtremi mahvetmişti.
castrol power1 10w40 yarı sentetik 3300 km gittim, yağ çubuğunda 1 mm kadar eksilmişti (2000-3300 arası) yoğunluğu hala güzeldi ama eksilmeye başladığı için değiştim.
şimdi ise 35 tlye aldığım ipone 10w40 sentetik var. bakalım bu kaç km gidecek? 2 binden sonra kontrollü devam edeceğim. castrolle arasındaki 10 tlnin hakkını verecek mi?
Beni bi daa bu saatlerde forumda görürseniz hemen sopayla kovun.
Ranger benden alıntı yaparak yazmış, ben de Burkan cevap veriyor sanıp ona göre devam etmişim yahu.
motorum daa yeni rektefenden çıktı 1000 km oldu çıkalı
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:01 ----------
motosikletim 15 gün çalışıyor 1 ay yatıyor kimse çalışmıyor cuugun yarısnda yağ var iken şuanda çubugun en alt kısmına dayanmış
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:03 ----------
Motosikletim 1000 km önce rektefeden çıktı ve ümiversite öğrencisi oldugum için ay yatıp 3-4 gün çalışıyor
kardeşim sen bütün yağı boşalt castrol 10 40 yarı sentetik bile senin işini çok rahat görür
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)