Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

herkes düşman :(

Motovento
    REKLAM ALANI
    madlive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vespa SLX 250 ie.
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neymiş arızası öyle saçma sapan arızalar veriyo demekle olmuyo. Forumda mondial drift sayfası var 3 senedir açık, abuk sabuk bir arıza görmedim duymadım.
    Alıntı yqavuzhyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yolda baktın ıslaklık var veya zemın toprak gibi, o kaygan zemıne gelmeden once vitesi 1 tane düş bırak kompresörde girsin motor o yola, frene basarsan kayar mesela, yada zincirde gevseklık varsa o yolda gaza basınca da bır anda kaya bılır. İnşaallah bir daha da motoru yatırmazsın. Ben bir parmağım sürekli debriyajda gezerim herhangi bir durumda direk debriyajı asılırım. Şu ana kadar 3-5 sefer kaydırdım ama şimdiye kadar yatıramadım allaha şükür. Ama benım motor günden güne kötüye gidiyor gibi. Rolanti ayarlıyorum önce gaz yemıyor stop edıyor bıraz artırıyorum bu sefer gaza basmadan da motor gitmeye baslıyor :D Tüm vidaları havala tabanca ile sıktırttım, motorun oynamayan yeri kalmadı. 4 bin devirde titreme dizlerime vuruyor artık. Zinciri nasıl gerıyse adam 1mm bile esneklık yok su an zıncırde. İnternette video izledim zincir germe diye orada adam 40 sefer denge ayarı yapıyor. Benımkı direk arkaya cektı sıktı vııdaları, su an motorun götü-başı oynamayan yeri kalmadı. Artık 1. vitesede geçmiyor motor. Bana bu motoru aldırmakta emeği geçen herkesin.... ellerinden öperim
    Tekrar söylüyorum. Cb yi kesinlikle övdüğüm yok o paraya gidip cb almam ama drift de almam. İkisi de çin malı cb kesinlikle daha kaliteli.
    Bunu farketmemek için eşek olmak lazım ikisine de bindim ikisini de kullandım ikisinde de dip gaz asıldım çevre yoluna çıktım ani frenleme yaptım.

Buradan duyduklarımla yazmıyorum. Kullandım öyle yazıyorum.
    korbygs bunu beğendi.
    ölümün seni nerde beklediğini bilemezsin..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Adam karbüratörü kurcalamış, servisi de zinciri çok germiş ne var bunda. Arıza olan bişey göremedim hepsi ayarsızlık. Titremiyo mu dedik titriyo ama bende de var mondial 9 bin devirden sonra titreşim cidden hissediliyo.

Motosikleti
    Vespa SLX 250 ie.
    Evet bu ayarsızlıkların hepsi ilk motoru alacak bir kişi ve senin benim gibi anlamayan biri için arıza niteliği taşıdığı için öyle söyledim.
    Driftin elle tutulur tek yanı gitmesi. Motor gidiyor başka da güzel bir yanı yok. 135 cc ve cb 125 den fazla yakıyor.
    Muhattabın olan servis yok!
    Bisikletçiden bozma servislerle uğraş dur. Hondaya gittin mi en azından bir servis ve garanti mantığın var.
    Tamam cb kötü motor titriyor gitmiyor çin malı pahalı ama Mondialle kıyas götürecek motor değil.
    3 yıldır motora biniyorum. Şu an 7. motorumu kullanıyorum.
    Tüm yazdıklarım okuyarak değil kullanarak edindiğim tecrübelerim.

Alıntı rapidhacker5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    farlar güvenlik açısından gündüz de çalışıyor.tüm dünya artık bu standarta gecıyor yavaş yavaş
    Yok öyle bişey maliyetten kısma amaçlı. Öyle olsaydı marşa basınca farları kapayan sistem koyarlardı 7 amper aküye farla marş bastırıyolar boşuna zorlanıyo akü, zayıflayınca da marş basmaz olacak.
    Yok öyle birşey demek ne kadar kolaycı bir yaklaşım. Açın, bakın:
    http://travel.stackexchange.com/ques...during-daytime

EU'da 2011'den beri satılan bütün araçlarda DRL (daytime running light) zorunlu. Yani sürüş halinde sürekli açık far.
    korbygs bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı madlive adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet bu ayarsızlıkların hepsi ilk motoru alacak bir kişi ve senin benim gibi anlamayan biri için arıza niteliği taşıdığı için öyle söyledim.
    Driftin elle tutulur tek yanı gitmesi. Motor gidiyor başka da güzel bir yanı yok. 135 cc ve cb 125 den fazla yakıyor.
    Muhattabın olan servis yok!
    Bisikletçiden bozma servislerle uğraş dur. Hondaya gittin mi en azından bir servis ve garanti mantığın var.
    Tamam cb kötü motor titriyor gitmiyor çin malı pahalı ama Mondialle kıyas götürecek motor değil.
    3 yıldır motora biniyorum. Şu an 7. motorumu kullanıyorum.
    Tüm yazdıklarım okuyarak değil kullanarak edindiğim tecrübelerim.
    Ben geçen yaz aldığım motoru aldığımdan beri servise götürmedim bi kere subab ayarı için rastgele bi servise götürdüm. Garantisi yok ama şu ana kadar 7800km'de bikaç tane ampül değiştirdim başka da bi arızası yok. O yüzden mondial servisleri beni ilgilendirmiyo. 3 kere bakıma gideceğim parayla piston silindir ve silindir kapağı değişiyo.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:39 ----------

Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok öyle birşey demek ne kadar kolaycı bir yaklaşım. Açın, bakın:
    http://travel.stackexchange.com/ques...during-daytime

EU'da 2011'den beri satılan bütün araçlarda DRL (daytime running light) zorunlu. Yani sürüş halinde sürekli açık far.
    Biz avrupalı değiliz ki arap birliğini kuracaz bu gidişle
    Ayrıca,
    Son 10 yılda çıkmış arabaların neredeyse hepsinde marş basarken bütün farları ve teybi kapayan sistem var. 80 amper akü olmasına rağmen bunu koymuşlar, motosiklette 7 amper akü var ve farlar açık marş basıyosun sence nasıl olur ?

korbygs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCX 162 CC
    yok abi mondial işi biliyor farı kapayıp açma koymuş akü bitmesin diye honda nın mühendisleri düşünememiş honda kötü kaka çin yaramaz beş para etmez o yüzden durup durup sayfalar açılıyor tartışma konusu olsun diye o yüzden piyasada en fazla honda motoru var sorunsuz biniyor millet o yüzden peynir ekmek gibi satılıyor o yüzden kuryeler honda yı tercih ediyor tamam japonun içinde en dandiği honda 1 kawasaki 2 suzuki 3 yamaha 4 honda kalite kalite 250 cc ye kadar çin de üretiliyor işçilik maliyeti ucuz diye parça kalitesi nasıl bir IPHONE nun iyise HONDA da öyle kabul edin ki her motosiklet kullanan 100 kişiden 10 un da honda var ucuz ama kaliteli dayanıklı avrupa ile kıyaslamıyorum TÜRKİYE çapında bu böyle
    1. FYM MASAİ 250 CC CHOPER 2. HONDA CBF 150 CC COMMUTER
    3. ASYA GY 200 CC ENDURO 4. HONDA CB 125 E YİNE COMMUTER ve commuterin kralı son MCX 162 CC

@Mengu16
    İstediğin birliği kur, japon motorlar EU üzerinden geliyor, seve seve o direktiflere uyacaklar. Bit kadar Türkiye pazarı için kimse değişikliğe gitmez.

Ayrıca dediğin şey yine yanlış. Yük bindirse marş basarken far parlaklığı azalır ve artar. Hiç öyle olmuyor, net yanıyor farlar. Aşırı yük bindirdiği falan yok. Sen canını sıkma, Honda mühendisi düşünüyor bunları, Çin işi değil ki bu .

Motosikleti
    http://www.honda-sundiro.com/pro/sho...=104&ClassID=3
    Çin işi değilmiş illa verdireceksiniz bu linki.
    korbygs bunu beğendi.

Motosikleti
    Vespa SLX 250 ie.
    Ben geçen yaz aldığım motoru aldığımdan beri servise götürmedim bi kere subab ayarı için rastgele bi servise götürdüm. Garantisi yok ama şu ana kadar 7800km'de bikaç tane ampül değiştirdim başka da bi arızası yok. O yüzden mondial servisleri beni ilgilendirmiyo. 3 kere bakıma gideceğim parayla piston silindir ve silindir kapağı değişiyo.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:39 ----------

Biz avrupalı değiliz ki arap birliğini kuracaz bu gidişle
    Ayrıca,

İlk servisim 1000 kmde 30 tl.
    Sadece yağ parası alındı. Ipone 10/40.
    Yapılanlar:
    Zincir ayarı, debriyaj ve gaz telinin yağlanması vidaların sıkılması vs.
    ikinci servisim 4000 km 60 tl.
    Bütün bunlara Sübap ayarı ekle.
    Bu şekilde gidyor.

Sen bütün hepsini kendin yapıyorsun.
    Yapamayanlar ne olacak?

50.000 km de bir Honda ile Mondiali yanyana koy bakalım.
    Neyse benden bu kadar.

Ucuz etin yahnisi yavan olur. Tartışmaya gerek yok daha.
    korbygs bunu beğendi.
    ölümün seni nerde beklediğini bilemezsin..

Honda Türkiye sitesini verince de Türk işi mi oluyor ?
    korbygs bunu beğendi.

Motosikleti
    MCX 162 CC
    mengü kardiş çin de üretiliyor 250 cc ye kadar japon markaları yazdım okumadın galiba sen de dünkü çocuklar gibi yazdırtma bana aynı şeyleri tekrar tekrar ( İŞÇİLİK maliyet ucuz )
    3. ASYA GY 200 CC ENDURO 4. HONDA CB 125 E YİNE COMMUTER ve commuterin kralı son MCX 162 CC

Motosikleti
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda Türkiye sitesini verince de Türk işi mi oluyor ?
    Hayır bu honda'nın çindeki fabrikasının sitesi sundiro-honda markası aslında küçük cc'li hondaların markası. Çinde üretilmesi benim için sorun değil de, hani kötülediğiniz çin malları var ya onlarla aynı ülkede üretiliyo işte ondan söylüyorum.

Motosikleti
    MCX 162 CC
    sıfır parçaları al eline bi incele bi mondialin silindirinin malzemesine bak bi de hondanın silindirinin malzemesine isterse papağayeniginede üretilsin farketmez ben hondayım bnm standartlarımın altında parça üretemezsin diye şartı var adamların sözleşmesinde yahu

Motosikleti
    Alıntı korbygs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sıfır parçaları al eline bi incele bi mondialin silindirinin malzemesine bak bi de hondanın silindirinin malzemesine isterse papağayeniginede üretilsin farketmez ben hondayım bnm standartlarımın altında parça üretemezsin diye şartı var adamların sözleşmesinde yahu
    Nesi varmış ya parçalarının.

Motosikleti
    MCX 162 CC
    aliminyum farkı silindir piston krank ta at yere çıkan sesten anlarsın biri boş biri dolu anladın sen onu varsa tamirci arkadaşın git yarın al eline iki yedek parçayı dene denemesi bedava istanbul da olsan gel dicem yanıma göstereyim farkı fiyatı olayını

Motosikleti
    Boş daha iyi hafif motor daha kolay devirlenir.

Motosikleti
    MCX 162 CC
    ülen herşeyden bi pay çıkarcan mondine yani tamam sen mondi ye bin 50000 km git ben honda ya binim 100000 km gidim ok mi

Motosikleti
    30 binde piston silindir değiştiren Cbf150'ler de mi gol değil

Motosikleti
    MCX 162 CC
    o kamiller 1000 km de bi yağ değiştirmezlerse öyle olur tabi bi de hayvan gibi sürerlerse olacağı o ben cbf le de 100000 km giderim bakarsan bağ olur bakmazsan bi cacık olmaz bundan önce asya gy 200 e biniyodum (taş gibi motor) ondan önce cbf e sıfır almıştım ne yağ eksiltiyodu ne de yağ yakıyodu kullanmadan kullanmaya fark var sadece ilk motorum olan choper yarramaz ve beş para etmezdi cb125e min dışında hep sıfır aldım bi daha sıfır motor almam 8000 tl zarar ettim al sattan bi de chopeeeeeerrrrrr pır pır ladı beni işin kısası bakıcan ki o da sana baksın herşey karşılıklı nasıl iki teker aşkısa bu böle yoksa ben böle aşkın ızdırabına dersin durursun hor kullananlar için lafım .

Motosikleti
    Vespa SLX 250 ie.
    Debriyaj balatası bile değiştirmeden 100.000 km devirenlerde var 30.000 de piston silindir atıp devam eden hondalar da var. 10.000 km de hurdaya giden bir sürü mondial var.
    100.000 km de 2500 liraya alıcı bulan cbf150 ler de var arkadaşlar.

Evet lanet olası ikisi de çinde üretiliyor.
    Bu ikisinin de aynı kalitede olduğunu göstermez.

Cb125 çin malı. Ve mondialin en kaliteli motorundan daha kaliteli.

İlk yorumumda yazdığım gibi üstüne bastırarak söylüyorum. Cb 125 e kalitesiz bir motor titriyor ve parasını haketmiyor. Cbf150 de öyle. Ne yazık ki vergilendirme sistemimiz bu şekilde ve bu motorlar bu paralara satılıyor.
    Honda cb125e Mondial kadar dandik değil.
    İsteyen istediğini alır.

İki motora da binip test ettiğim için yazıyorum. Her hangi bir marka fanatikliğim yoktur.
    125mh drifte bende alıcı olarak gidip kullanıp test ettiğim için yazdım bunları.
    İyi olsa neden iyi yazmayayım?
    Herhangi bir kaygım yok. Şu anki motorum da cb 125 e değil.

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)