noter satışında ruhsattaki koltuk sayısı değişiyormu?
Reklamlar
-
arkadaşlar yeni bir motor almak üzereyim yalnız alacağım motosikletin ruhsatında koltuk sayısı 1 yazıyor. bildiğiniz üzere ruhsatında koltuk sayısı 1 yazan motosikletler tüv muayenesinden ağır kusurlu olarak geçemiyorlar. ben bu ruhsatında koltuk sayısı 1 yazan motoru aldığımda, sayı otomatik olarak yeni ruhsatta 2 yazarmı? yoksa biz bir talepdemi bulunmalıyız. talepde bulunacaksak bunu noterdemi yapıcaz?
Reklamlar
-
noterler ilgilenmiyor bu konu ile ilgili. sormuştum çünkü
-
-
Tam emin olmamakla birlikte bu tip bir problemde proje çiziliyor diye biliyorum. Yalnız eğer faturası ve teknik belgesi varsa ve orada sürücü dahil 2 kişi yazıyorsa o belge ile trafikten ruhsatı değiştirebiliyorsun.
-
abi tekrar muayneye filan giriyor ruhsat değişiyor diye duydum bu yüzden bulaşma derim..
-
ne alaka muayne den geçemiyor.tabiki 1 koltuk her motorun 1 koltuk yazıyor diye biliyorum ben
-
önemli olan tip onay belgesinde kaç kişilik yazıyor. ona bakınız. elinizde yoksa kayıtlı olduğu trafik şubede dosyasında kopyası vardır.
-
Noterde ilgilenmezler noterden sonra ruhsatın sana gelmeden önce emniyete almaya git orda konu hakkında memura bilgi ver muayeneden gecmedigini söyle seni arşiv e yönlendirecek ordaki memura anlat durumu bilgisayardan düzeltecek işlem tamam ruhsatın olması gerektiği gibi çıkar .
-
Şubat ayında satışını aldığım motorun eski ruhsatinda 1 kişilik yazıyordu , plakayı değiştirdikten sonra yeni ruhsat çıkınca 2 kişilik yazıyor. Sanırım sistemde düzenleme yapmışlar
-
Aynı olay başıma geldi motorun ilk sahibinde koltuk sayısı 1 yazıyordu. Satış yapmadan önce sahibi trafiğe gidip 2 olarak düzelttirdi sistemden. Sonra satışı yaptık. Yeni ruhsatı aldığım zaman koltuk sayısı 2 olmuştu.
-
Şoförler ve otomobilciler derneğinden ek 1 belgesi alınıyordu ruhsatta düzeltmeler yapmak için, oraya da sorabilirsiniz.
-
bahsi geçen motoru muayenesi bitik vaziyette noter satışıyla aldım. daha sonra muayeneye soktum. tüvden vizeyi aldım ve karakola gittim yeni ruhsatı koltuk sayısını 2 olarak değiştirterek aldım. olay kapandı
-
bize de hayırlı olsun demek düşer.
"Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."
-
çelikatlı adlı üyeden alıntı
arkadaşlar yeni bir motor almak üzereyim yalnız alacağım motosikletin ruhsatında koltuk sayısı 1 yazıyor. bildiğiniz üzere ruhsatında koltuk sayısı 1 yazan motosikletler tüv muayenesinden ağır kusurlu olarak geçemiyorlar. ben bu ruhsatında koltuk sayısı 1 yazan motoru aldığımda, sayı otomatik olarak yeni ruhsatta 2 yazarmı? yoksa biz bir talepdemi bulunmalıyız. talepde bulunacaksak bunu noterdemi yapıcaz?
dostum aynı durum arkadaşımın başına geldi satışı yaparken gerizekalı noter iki kişilik yazmamış şimdi trafik şubeye gidip herhangi biri oluyor tescil ettircek ama muayenesi yoktu motorunu muayene götürdü muayanenden geçti daha yeni oluyor bu dediğim bu hafta muayeneden sonra trafik tesçil için bir ay müsade vermişler trafiğe tescil ettirdikten sonra muayene istasyonuna kağıdı götürcek tekrar ama satıştaki notere söyleyin 2 kişilik yazsın bunlarla uğraşmayın
1. FYM MASAİ 250 CC CHOPER 2. HONDA CBF 150 CC COMMUTER
3. ASYA GY 200 CC ENDURO 4. HONDA CB 125 E YİNE COMMUTER ve commuterin kralı son MCX 162 CC
-
isaaras adlı üyeden alıntı
ne alaka muayne den geçemiyor.tabiki 1 koltuk her motorun 1 koltuk yazıyor diye biliyorum ben
fizy'de 2 diye yazıyor.
-
arkadaşlar bende birşey sorayım hala
bir ilçede yapılan noter satışını yine satışın yapıldığı ilçeden tescil edilmek zorundami yoksa değiştimi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)