bilenler yardım etsin
devirli kullan 5000 i geçme 500 km sonra kademe kademe artır zorlama fazla...
Öncelikle motorun hayırlı olsun kardeş. Rodaj döneminde motor hastaya benzer iyileşene kadar ne fazla zorlayacaksın nede ölü gibi kullanacaksın..sürekli düşük devirlerde kullanmayacaksın kısa süreli olarak hızlanıp kompresörde yavaşlayacaksın bu sayede piston üst noktalara çıkmayada alışmış olacak..rodaj döneminde parçaların birbirine alışması için kısa süreli olarak her deviri görmesi gereklidir.bu parçalardan kaynaklanan toz, çapak, pislik vb maddelerin motordan uzaklaştırmak için ilk 300 km de yağını değiştir derim.. Birde şunu unutma ki bunu her zaman yapman lazım motoru ilk çalıştırdığında iki-üç dakika hiç gaz vermeden bekle sonra hareket çünkü motor soğukken motor yağı aşağı iner ve donma yapar eğer motor ısınmadan yüksek devirlere çıkarırsan motoru yağlama yapılmaz ve motora ciddi zararlar verir..uzun ömürlü motor istiyorsan bunlara dikkat et derim..
Daha detaylı bilgi için bu başlığı okumalısın: http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/67261-rodaj-hakkinda-bilinmesi-gereken-gercekler.html
el kitabını okumayı neden denemiyorsun orada nasıl rodaj yapman gereğini her üretici yazar.
mh drift'in yakıt durumu ne acaba kullanan arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim
Kullanmıyorum ama kullananların yorumlarına göre, sakin kullanımda 3 litre, agresif kullanımda 4 litreye yakınmış.
Drift sayfasında yazyor zaten.100 km de 3 ila 3.5 litre
şehir içi 16 kr. şehir dışı 14 kr. (biraz yüksek devirde kendi motorum)
teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:53 ----------
drift iyi bir motormudur sizce
Sence Nasıl bir Motordur ?
Üstten egzantrikli, balansörlü, hava soğutmalı, 135 cc, 13 hp gücünde bir motor.
Işte böyle bir motor.
cbf al cbf
menguuu nerdesin.. özletme kendini
arkadaşım dalga mı geçiyorsun sen ? gir drift kullancıları sayfasına oku yorumları.. ben cbf aldığımda günlerce okuduğumu bilirim..
sonra diyorsunuz ki motosiklet.net adam gibi site değil..neden ? dalga geçiyorlar.
yapmayın arkadaşım yapmayın..
şunu unutma..motordan önce koruma ekipman kask ve ehliyet.. esas şart bu..
birGarip..
Mengü böyle konulara pek cevap yazmaz. Onun ilgi alanı teknik konular.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)