Kendi fikrim bu konuda çok büyük bir algı sorunu var. Boy ve kilonun önemsiz olduğunu söyleyenler var
Saydığın motorlardan YBR 125 TVS 125 ve RKS 150 nin kesinlikle sana uygun olduğunu düşünmüyorum.
1.82 boy 105 kilodan bahsediyoruz . Ben 1.70 68 kiloyum arkama 50 kilo olan arkadaşım oturduğu zaman ne zaman inecek diye dakika sayıyorum.
Bir motorda artçı olmakla arkanızda artçı olması çok farklıdır.
Benim motorum RKS TİTANİC 150 ilk aldığım gün arkadaşım sürdü bende arkasına bindim lan dedim motor 2 kişiyi ne kadar güzel taşiyor.
Ama ben arkadaşı artçı olarak bindirdiğim zaman in lan in dedim motor gitmiyor :D
Vitesli yada vitessiz olması sizi pek etkilemez diye düşünüyorum sonuçta çocuk değiliz .
Zaten saydığınız bu motorlar yırtınsa 120 yapıyor.
Vitesi çok çabuk öğrenirsiniz . Aldığınız ilk hafta boş bir alanda çalışın araba kullanıyorsanız zaten trafiğe alışırsınız
Benim tavsiyem CBF 150 RKS 200 PCX 150 yada sizin hoşunuza giden başka bir 200 250 cc motorla başlamanızdır.
Çünkü motor sizin sandığınız gibi asfaltta akıp gitmiyor 68 kilo olmama rağmen 150 cc motor da altımda birşeyin zorlandığını hissediyorum.
Siz 105 kilosunuz 200cc altı motorlarda asla rahat edeceğinizi düşünmüyorum.
Ayrıca kimse yanlış anlamasın ama ybr ve tvs nin selesini odundan yapıyorlar heralde :D hatta bütün motoru yontulmamış odundan yapıyorlar.
Tamam sapasağlam motorlar ama bizdeki de vücut yani uyuşmasın bir zahmet :D
Ybr ve tvs diyen arkadaşların bir kere de olsun RKS markasını kullanmasını öneririm övmüyorum motorumu çin malı sonuçta
Şu da var ki burda 3000-7000 tl arası motorlardan bahsediyoruz . Varsın satarken sizi 2000 tl zarara soksun
Yeterki kullanırken hoşunuza gitsin