Merhaba arkdaslar 2011 model aldıgım yamaha crypton yuksek devırde kullandım ve 100 km 12 tl odedım sızce ortalama yakıt tuketımı nasıl cryptona gore ?
Merhaba arkdaslar 2011 model aldıgım yamaha crypton yuksek devırde kullandım ve 100 km 12 tl odedım sızce ortalama yakıt tuketımı nasıl cryptona gore ?
Ben de ilk baş okudum 100 km 12 lt. Uykumuz gelmiş yavaştan . Tüketim değerin çok iyi. 100km. 2. bilmem ne tüketmişsin işte . Yürüsen suya daha çok para verirsin. Güle güle kullan...
yamaha crypton kullanmadım ama bence çok yakmış o motor bahsettiğin 100 lük cup modeliyse eğer bnm honda cb 125 e daha az yakıyor sert te kullansam yumuşakta
benim 150 cc tvs apache 100 kmde en fazla 13 tl yakiyor. SENINKI hafiften cok yakmis gibi. tabi crypton yakit ortalamasini bilmiyorum. sadece 110 ccye gore cok yakmis diyebilirim
Çok yakmış 100'lük çinli cub'lar 2 litre yakıyor 100km'de.
peki bakımını yenı yaptırdım yetkılı servısde hava fıltresı , yağı,bujısı vs komple degıstı harıcı olarak ne gıbı bır sorun olabılır sızce cok yakmasının sebebı ne olabılır
ben 0 km aldım 15 lira ile 150km yaptı rodajdayız halen. yavaş yavaş azalıp 8 kuruşa iner diye düşünüyorum (tamamı şehir içi ve trafikte)
1. FYM MASAİ 250 CC CHOPER 2. HONDA CBF 150 CC COMMUTER
3. ASYA GY 200 CC ENDURO 4. HONDA CB 125 E YİNE COMMUTER ve commuterin kralı son MCX 162 CC
sakin kullanımla normal değerlerine iner..
inş bnde oyle dusunuyorum trafıkte kulandım ve motoru aldıgımda 4-5 aydyr motor yatıyormus bende motor kendıne gelsın dıye yuksek devırde kullandım aslında cok buyuk yada motordan soğuyacak kadar fazla yakma soz konusu degıl benım ıın ve arkadasların yorumlarından sonra da bnı dusunduren fazla yakmasının sebebı kalıcı bır arızası varmıdır dıye endısem
Kullanımdan kullanıma fark var. Yüksek devirde kullandım demişsiniz o halde gayet normal. Bir arkadaş rodajda 15tl ile 150 km gittim demiş fakat tahminim o arkadaş rodaj kuralları çerçevesinde (düşük devir ) kullanmıştır. Bence hiçbir sorun yok motorunuzda
2.testıme dun basladım hc bagırtmadan ve sakın bır 100 km yapıcam kesın sonuca o zaman varacagımı dusunuyorum ;) tesekkerler tum yorumlarınız ıcın arkadaslar
bence hesabı para ile değilde litreye vurun daha net sonuçlar alınabilir benim düşüncem test sonucunuzu bekliyorum
bence çok iyi değerler
ben 200 km yolda 27-30 tl arası yaktım joyride 200i ile çok mutlu etmişti beni bu değer :D
o yolu arabayla gitseydim eğer epey rampada vardi 60 tl yakardı benim araba
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)