Helal parayla alınmış malımız varmış.. Dikkatli olun arkadaşlar.
-
Reklamlar
-
Ayni sey bende de olmustu dershaneye gecikmistim hemen kaldirima biraktim dershanenin girisine dondugumde baktim anahtar kontagin ustunde verilmis sadakam varmis dedim sonra
-
Ah mehmet abi ,Gidici bu motor dikkat et gözünü seveyim Allah Korumus vallahi
-
çok güzel bir mahhallede oturuyorsunuz demekki
-
abi açık adres verir misin
-
Gercekten Allah korumuş daha dikkatli.
-
aman kardeşim dikkat et.. bu sana ders olsun..
-
Arada banada oluyor genelde scooter'da oluyor pazardan eve 3-5 şey alıyorum eve onları bırakıyorum, bakıyorum ki anahtar yok. Kendi kendime " Samet yine koltuğun altında unuttun anahtarı" deyip çıkıyorum ve olduğu yerde buluyorum Umarım birgün ters bir durum olmaz daha dikkatli olmak lazım ne olur ne olmaz dünyanın binbir türlü hali vardır sonuçta
-
O da bişey mi yahu
Ben kontak açık halde sabaha kadar unuttuğumu bilirim.
Sabah işe gidecekken evde deli gibi anahtar arıyorum. En son dedim motorun etrafında mı düşürdüm acaba, bir gittim ki boş ışığı yanıyor
Marşa basmaya da hazır bırakmışım yani bilmeyen hırsızlar için
-
motorunuzu (varsa) kırmızı düğmeden (run off) stop etmeyin, anahtar ile stop edin ve anahtarı çıkarıp cebinize koymayı adet edinin.
-
bikaç kez ben de yaptım sıkıntı yok şansına artık ;)
-
Genel de yorgun olduğum zaman oluyor. Bir keresin de akşam motoru çektim. Sonra ev de anahtarı aramaya başladık ara, ara yok gece yarısı oldu belki bir ihtimal motorun yanına gittiğim de anahtar üstündeydi (hemde motosiklet yol üstünde) sabaha kalsaydı ! Düşünmek bile istemiyorum.
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
-
Ben bi kere alışveriş merkezi otoparkında anahtarı üzerinde unuttum 15-20 dakka sonra alışverişimi yapıp motorun başına geldiğimde motor yerinde duruyodu, çin malı motor sahibi olmanın güzellikleri evin garajında veya bahçede kaç kere anahtarı üzerinde bırakıp sabah anahtarı motorun üzerinde bulduğumun sayısını bile hatırlamıyorum o kadar çok oldu ki.
-
ben de anahtarları üzerinde unutmuşum kontak açık farlar açık 5 saat fln öyle kaldı aküsü bitmişti farlar sönmüş. ayak marşıyla çalıştırıp 50 km lik bi yol yaptım daha sonrasında aküde kendine geldi. benimde başımdan böyle bi sıkıntı geçmişti. Allah tüm motoruna değer verenleri,kötü niyetlilerin şerrinden korusun ...
-
Demek ki hala din kardeşiyiZ =) çalınmadığına göre ;)
-
calinan haram parayla aldi yani? cunku helal olsaydi calinmazdi dimi?
-
ilk elden stoplu motorum oldugunda 2 ay boyyunca nereye gitsem anahtar ustunde kontak acık sadece atesleme kapalı konumda unutuyordum =) sonra unutmıyım dıye fosforlu yesıl anahtarlık taktım
-
aytacaksel adlı üyeden alıntı
calinan haram parayla aldi yani? cunku helal olsaydi calinmazdi dimi?
Ne alakası var arkadasım. ?
-
Permatiq59 adlı üyeden alıntı
Ne alakası var arkadasım. ?
actigin basliktan anladigim; malini helal para ile satin aldigina, bu yuzden calinmadigina inaniyorsun. buna inanan insanin, calinan mallarin haram para ile alinmis oldugunuha inanmasi gerekmektedir. aksi taktirde helal oldugu icin calinmadigina inanmazdin.
-
valla başlığı yazarken öyle enine boyuna düşünüp yazmadım. bir deyimi kullandım. ayrıca batıl inanc konusuna girmiyorum konu cok farklı ama senin tezine göre ''buna inanan insanin, calinan mallarin haram para ile alinmis oldugunuha inanmasi gerekmektedir.'' cümlenede söyle cevap veriyim. Başkasının malını mülkünü gasp eden çalan mahluklara insan gözüyle bakmıyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)