benim bildiğimde 50cc ye kadar ki motorlara binmek için ehliyet gerekmediği...
benim bildiğimde 50cc ye kadar ki motorlara binmek için ehliyet gerekmediği...
Motoru bağlarlar.Çekici artı otopark parası 100 milyon tutar(motorun kaç gün parkta kaldığına göre değişir ama günlük 6 milyon sanırım çekici de 70 milyon)serkoner adlı üyeden alıntı
yetersiz ehliyetten 172 milyon ceza yersin eğer motor ruhsat sahibi sen değilsen ruhsat sahibine de 172 milyon ceza kesilir.yani 342 milyona fırlar...
bununla da bitmiyor..savcılığa sevk edilirsin..450 milyoncuk bir ceza da ordan gelir.10 gün içinde ödemezsen 600 milyon olur ceza..
bunun yanında eğer trafik kuralı ihlalinden (gereksiz yere emniyet şeridi kullanımı) durdurmuşsa polis,o ihlalden dolayı da ceza yersin yaklaşık 96 milyon civarı...
ehliyet ise tüm masraflarla beraber 300 milyon civarında))
[B]Salih "Lowrider"
Kadıköy-İstanbul[/B]
hayır hocam...üzerinde plakası içinde motoru olan herhangi birşeyi kullanmak için ehliyet gereklidir...Bi de şu var..250 cc ye kadar b ehliyet yeterli diyenleri sakın dinlemeyin...slayer adlı üyeden alıntı
[B]Salih "Lowrider"
Kadıköy-İstanbul[/B]
hocam dediğin doğrudur da sencede saçma değilmi yav 50cc bi kişi taşıyan minicik bir motor zaten buna ehliyet istemek sencede saçma değil mi?LowRider adlı üyeden alıntı
saçmalık a1,a2 diye ayrılmasında...Sadece a ehliyet olsa ve tüm 2 tekerli araçları bu sınıf ehliyetle kullanabilsek daha kolay olur...zaten a1 ehliyet alan yoktur...
Ama ne olursa olsun ehliyetsiz binmeyelim lütfen motorumuza...Haklı olduğunuz yerde haksız duruma düşersiniz.
[B]Salih "Lowrider"
Kadıköy-İstanbul[/B]
saçmalık a1,a2 diye ayrılmasında...Sadece a ehliyet olsa ve tüm 2 tekerli araçları bu sınıf ehliyetle kullanabilsek daha kolay olur...zaten a1 ehliyet alan yoktur...
Ama ne olursa olsun ehliyetsiz binmeyelim lütfen motorumuza...Haklı olduğunuz yerde haksız duruma düşersiniz.
[B]Salih "Lowrider"
Kadıköy-İstanbul[/B]
Bence bütün cc ler ehliyetle kullanılmalı. Sonuçta A2 alabilmek için 17 yaş sınırı var. Eğer motorsiklet ehliyeti ortadan kalkarsa ki ben buna inanmıyorum. Kanı kaynayan gençlerimiz için bence cok tehlikeli olur. Motosiklet fiyatları cep telefonu fiyatları ile aynı olunca gençler ailelerinden izinsiz bile motorsiklete sahip olabilirler gibi geliyor bana...
kac seneden berı boyle bı soylentı var
biri kuyuya tas atti kimse cikaramiyor hahahaha. Tabi tabi kalkar emin ol. Dunyanin her yerinde A2 varda Turkiyenin ozzelligi ne imis kaldiracakmis o ehliyeti. Ne zamandan beri otomobil suren motordan anlar oldu bakalim.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)