motordan anlayanlardan yarrdımm !!!
Reklamlar
-
15 gün oldu mondial 100 mfh motor aldım sıfır dişimi tırnagıma takarak taksitle peşinatla aldım ama gel gelelim motorda sıkıntı çıkıyor ve bu bana çok koyuyor motor 240 km de daha ve mesela 2 viteste yawaş ve sabit hızla giderken benzin bitiyomus gibi boğuluyormuş gibi elektrik kesiyo ve motor sendeliyor aynı şekilde ışıklarda veya virajlarda ayagı mı vitesten çektiğimde motor stop etme konumundan geliyormuş gibi oluyor sürekli motora ara gaz çektirmek zorunda kalıyorum sıfır motor tın tın kız gibi çalışması gerekişrken boyle bi sorun yaşatıyor servise götürüyorum adam bişeyler yapıyor ama aynı sizce sorunu nedir ne yapmalıyım ...
Reklamlar
-
Subab ayarı ve hava ayarı bozuk, servise değil adam gibi bir ustaya götür düzeltirler. Garanti bakımında bile subab ayarı yapmıyolar serviste.
-
Pek zannetmiyorum ama karburatorune baktir dusuk bi ihtimal ama olsun baktir. Rolantisindede. Sonecek gibi oluyosa yuksek devire cik sonra eski haline geri gel. Motoru sogukken ara gaz ver isit
-
Teknik bir hata yoksa, Avukatla ayıplı mal hükümlerince değiştir veya para iadesi al. 30 günün var Tüketicinin korunması hakkında 4077 sayılı kanun
Maddeyi aşagıda verdim.
Ayıplı Mal
Madde 4- (Değişik: 6/3/2003-4822/4 md.)
Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.
Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir
-
Bu araba ve motosiklet milleti ustanın yanında kendi kendine tamir oluyor arkadaş. Şimdi gider derdini anlatırsın usta ver bi tur atıp bakıyım der saat gibi çalışır motor bu kez de. Sen bence direk aldığın yere git kaşlarını çatarak ve sert bir üslupla anlat bunları. Ya tamir edin ya değiştirin ya da paramı verin de.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Subab ayarı ve hava ayarı bozuk, servise değil adam gibi bir ustaya götür düzeltirler. Garanti bakımında bile subab ayarı yapmıyolar serviste.
evet abi bizim arkadaşın driftte 3 bin kmden beri istop ediyodu gitmiyodu motor çalışsa bile bişey zorluyormuş gibi zar zor gidiodu 4 binde gitti subab ayarları çok bozulmuş ondan yapıyormuş...
-
sübab ayarından, 2006 yılında aldığım çinli motor da söylediğin şeylerin aynısını yapardı, sübab ayarı yaptırdım sonra 30.000 km yol yaptım motoru sorunsuz çalışıyodu sattığımda bile. sağı solu kaportası döküle döküle bitmişti ama
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
usta bu subap ayarı nedir tam olarak?
zor bişi mi ayarlaması ne işe yarar?
Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..
-
sübap ayarından değilse beyindendir diyebilirim. sıfır km. motorun sübap ayarlarının bozuk olması ihtimali olduğunu sanmıyorum. bunlar elektronik ateşleme olduğu için beyni değiştirip bir dene derim. beyin dediğin 10 lira bişey zaten bu motorlarda.
-
arkadaşlar motorcuda motorumun basında 5 saat durmamla birlikte motorun arızasını tespit ettıler sayılır motorum beynini değiştirdiler şimdilik normal aynı hatayı yapmıyor motor ama ben ilk aldıgım günlerdede götürmüştüm motoru aynı sorundan dolayı beynini değistirdim demişti usta eğer gerçekten değiştirmişse benim motor sürekli beyini bozuyor olabilme ihtimali var mı yoksa değiştirmemişmidir .
-
fare662 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar motorcuda motorumun basında 5 saat durmamla birlikte motorun arızasını tespit ettıler sayılır motorum beynini değiştirdiler şimdilik normal aynı hatayı yapmıyor motor ama ben ilk aldıgım günlerdede götürmüştüm motoru aynı sorundan dolayı beynini değistirdim demişti usta eğer gerçekten değiştirmişse benim motor sürekli beyini bozuyor olabilme ihtimali var mı yoksa değiştirmemişmidir .
dostum sürekli beyin bozulmasının sebebini çözmeliler. Benim motorun 3. beyni şuanda.. stator sargılarını ve konjektörünü kontrol etsinler.. yani motordan pek anlamam ama benimkinde sorun bundan kaynaklanıyordu...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)