Mobeseden Adresime İlk Cezamı Yedim Hayırlı Olsun
Reklamlar
-
Evet arkadaşlar yakın zamanda mobeseden tespit edilen kaskız adamlara yada kadınlara direkt olarak plakalarına ceza yazılacağını ve bu cezaların siz kahvenizi yudumlarken evinize tebliğ edileceğinden bahsetmiştik.
Bugün postacı sağolsun kapıma kadar 77 tl lik kasksız motosiklet kullanma cezamı tebliğ etti,kabul ettik.Bu bir hata mı evet kasksız kullanmak hatadır.
Bu cezayı ödeyeceğim fakat hatrımda kalan plaka iptali yapan kolunda kaskla gezen plakası tespit edilemeyen racingcilere ceza gelmeyecek,ya da 10 liralık kağıttan takke takanlara da ceza gelmeyecek.Ben art niyet arar oldum çünkü uygulama şansa dansa düşeni öpüyor ve açıkları çok fazla.Kısacası çok şekilci bir uygulama.
Evimin tuvaletinde dahi mobese var neredeyse bakkala giderken dahi kask takmak zorundayız haliyle,kasksız yediğim zaman eczaneden ki alt sokağımızdadır ilaç almaya gitmiştim.
Bence abarttılar bu durumu,trafik canavarı onlarca adam mobeseden tesbit edilebilirken ve onlara ceza gelmezken sadece kasksız motosiklet sürücülerinin bu saçma uygulamaya tabi olması haksızlık ! Şerit ihlali yapanı da izle,trafikte beni sıkıştıran kural ihlali yapanı da izle yada kırmızı ışıkta geçen otomobilleri de düzenli izle ve cezalarını adreslerine teslim et ! Sanki işsiz bir grup adam oturmuş mobeslerin başına bu motorcuları mikmenin yolunu arıyorlar.Bir tane yunus kask takmıyor burada, burası sahil kenti ve aşırı sıcak bazen bunalıyoruz bakkala giderken takmıyoruz amenna ama kask takmayan 45 tane yunus resmederim size gün içinde hangi adalet !
"Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "
Psychedelic Gececi
Reklamlar
-
Geçmiş olsun. Cezayı yatırmakta geç kalmazsanız 52 lira gibi bir şey yatırıyorsunuz. Dediğiniz gibi plakasız veletler ortalıkta kural tanımazken kasksız plakasız kırmızı ışıkta direk geçerken plakalı muayeneli motosikletin üstünde ehliyetli ama kasksız ceza yemek ağırına gider insanın. Yine de yaptığınız hata ve bunu kabul etmişsiniz zaten. Artık daha dikkat edersiniz. Biz de öğrenmiş olduk mobeseden kaska ceza yazıp yazmadıklarını.
-
Hemserim :D kaskini takmiyosun sen peki
-
bizim burda 10 motor varsa 5 i plakasız 3 ü plakası katlı kalan 2 plakalıdan biride ben oluyorum. adaletse tam adalet.
plakası olmayan adama neden göz açtırıyorsun? ben vergimi sigortamı yatırırken o adam neden bu şekilde geziyor? ilk başta bunlara bi çözüm lazım. ne yani bendemi plakamı söküyüm?
-
şahsi algılamayın usta.
Konya bu senenin en fazla ceza kesilen şehri olmuş.
Çok alakasız yerlerde pat çevirme. Emniyet kemeri vs kontrol.
Öyle ki şehir merkezinde en işlek caddelerde her ışıkta bir polis
her polisin elinde bi tomar a4 kağıt, durdurma fln yok direkt cep telefonu ile
konuşan emniyet kemeri takmayanın plakasını not ediyordu. artık seriye bağlamışlardı.
ama şu an bi kaç inatçının apaçinin dışında çoğusu emniyet kemeri takıyor.
Bu bir süreç, ilk zmanlar bizde sen gibi düşünüyorduk ama şimdi
ekmek almaya giden bile kemerini polis korkusuyla takıyor.
Bir süre sonra bu alışkanlık olacak -kemer,kask takmak- ve o zaman
meyvelerini toplayacağız bu işin
-
Yahu ceza yiyeyim de çevirmeden yiyeyim zoruma gitme 45 kere kask takmışım 1 kere ihmal etmişim kuytu yerde bunun için ceza yemek ağrıma gidiyor.Commuter kullanıyorum maliyetinin yarısı kadar korumalara para harcamış adamım.
Arkadaşlar belirtmişler adamlarda ne plaka,ne ehliyet Allaha emanet apaçilik yapıyorlar ve onlara ceza gelmeyecek benim en ufak hatama hoop adrese teslim buna ayar oldum yoksa hata mı değil mi derdinde değilim,uygulama hatalı bence.
-
psyche adlı üyeden alıntı
Yahu ceza yiyeyim de çevirmeden yiyeyim zoruma gitme 45 kere kask takmışım 1 kere ihmal etmişim kuytu yerde bunun için ceza yemek ağrıma gidiyor.Commuter kullanıyorum maliyetinin yarısı kadar korumalara para harcamış adamım.
Arkadaşlar belirtmişler adamlarda ne plaka,ne ehliyet Allaha emanet apaçilik yapıyorlar ve onlara ceza gelmeyecek benim en ufak hatama hoop adrese teslim buna ayar oldum yoksa hata mı değil mi derdinde değilim,uygulama hatalı bence.
Şans işi..
Geçmiş olsun...
DEISIS ' ınde dediği gibi Geçen sene bir motor topladı polisler. Apaçi temizliği oldu resmen. iyide oldu. Ama bizde kızardık yok günde 3 kere çevirmeye girdik diye...
-
Az önce plakamı katladım taze apaçi adayıyım hadi bakalım.
-
-
Geçmiş olsun, sinirlerin bozulmuş tabi ceza yemeyi kimse istemez.
Ancak 45 kere takmış olman 1 kere ihmal ettiğinde allah esirgesin başına bişey gelse 77 TL'den daha ağır sonuçlara yol açsa eminim daha çok ağrına gider.
Madem motorun yarısı kadar korumalara harcadın kullan onları sorun da kalmasın
Memlekette ceza sistemi şansa kime denk gelirse ama orada haklısın.
-
üstad murphy böyle bişey işte...hep böyle durumlarda olur..bütün herkesin çevrilmesi gibi bir durum söz konusu değil...ben de kemerden çevrildiğimde polsini gözünün önünden 30 tane kemersiz adam geçti..sinirlenmemek elde değil tabi..
-
geçmiş olsun..işin cılkı çıkmış..sonra bana nedne plakasız geziyorsun diyorlar...ne uğraşcam ben..plakamı ben bile unumuşum...
-
Sizin işlediğinizden daha büyük bir suçun cezasız kalması, yediğiniz cezaya isyan etmek için geçerli mazeret değil ne yazık ki. İlerde bir gün katlanmış plakayla trafik polisine yakalandığınızda da "ama başkaları da katlıyo ona niye ceza yazmıyon" dersiniz umarım. Böyle saçma isyan görmedim arkadaş, o kaskı kendiniz için takıyorsunuz. Başkası suç işliyor da yanına kar kalıyor diye sisteme inat aynı suçu işleyerek intikam aldığınızı sanıyorsanız çooook yanılıyorsunuz.
-
Az önce plakamı katladım taze apaçi adayıyım hadi bakalım.
boşver abi sinirlenme bunlar sadece iyi niyetli kişileri bulur kurallara uymayanları değil
YaLnız kaLmaktan korkmuyorum da,motosikletsiz kalmaktan korkuyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)