Fren diski - balata aralığı
-
Selam arkadaşlar.
Bir sorum var.
Az önce fren disklerimi kontrol ettim ve fren balatalarının disklere hafiften sürtündüğünü gördüm. Fren hidroliklerim tam, pompalarda sorun yok, tekerleri de boşta elle döndürdüğümde dönüyorlar. Sadece derinden bir sürtünme sesi geliyor.
Balataların diske değiyor olması normal midir?
Teşekkürler
Reklamlar
-
Evet normaldir. Çünkü frene bastığınızda balataları geri götüren bir düzenek yok. Dolayısıyla çok az bir temas bulunur.
-
Teşekkürler
-
Benim motorumda da öyle, eğer balatalar diske tam paralelse, kaliperin vidaları doğru sıkılmışsa, balatanın diske hafifçe sürtmesinin zararı yoktur. Motosiklet hızlandıkça fren diskinde milimetrenin onda biri kadar bir yalpa varsa bile balataları yeteri kadar aralayacaktır. Balataları diske bastıran hidrolik basıncı var ama geri çekilmesini sağlayan bir kuvvet yok o yüzden 5-10km gibi hızlarda freni sıkıp bıraktıktan sonra sanki balatalar diski frenliyormuş gibi hissedebilirsiniz ancak 70-80km hıza kadar hızlanıp fren kullanmadan motor freni ile yavaşlayıp durursanız tekerlerin balataların hiçbir frenleyici etkisine maruz kalmadığını görürsünüz.
-
ee benim balatalara baktığımda 1-2 mm ayrık durduğunu görüyorum.
demekki diskim okadar atık.
-
Disklerinizde ısınma olup olmadığını kontrol edin. Isınma yoksa problem yoktur.
Balata temizleyici sesi azaltabilir belki, toz vs. kaçmış olabilir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)