Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

istanbul yol sulama çalışmaları

REKLAM ALANI
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Topbaşı bi açlışta yakalıycan Kartal Belediye Başkanına yapılanı yapacan ondan sonra dikkat edecekler muhtemelen...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Topbaşı bi açlışta yakalıycan Kartal Belediye Başkanına yapılanı yapacan ondan sonra dikkat edecekler muhtemelen...
    ne yaptılar kartal belediye başkanına?

forewer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZ-R1200
    Ülkemizin yollarımızın durumu tarzı belli, mümkün olduğunca basmayalım ki sudan falan etkilenmeyelim.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bugün ankarada epey bi yağmur yağdı, motorla çıktım biraz gezdim, yolların ıslak olması pek bişey değiştirmiyo doğrusu. Şu acemi olup da ön freni sıkar sıkmaz düşenler nasıl beceriyor bilmiyorum ama 15 km hızla giderken freni sıkabildiğim kadar güçlü ve ani sıktım, ön lastiği anca kaydırabildim birazcık daha az freni sıksam bile kaymıyor. Lastiğin kayma eşiği normal frenlemedeki fren koluna uyguladığım gücün 10 katı falan olabilir. Lastiklerim de michelin, pirelli falan değil Unilli. Ön freni sıkıp motoru devirenler heralde motor yatıkken veya gidon sağa sola dönükken ani fren yapıyor.
    mete_han bunu beğendi.

bagımlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf 150(2010)
    Bizim burdada galerici beyefendi arabalarını yıkıyor sabunlu suyunuda caddeye boşaltıyor.(Ümraniye Alemdağ caddesi)

korbygs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCX 162 CC
    şakır şakır yağmur yağarken veya yerler ıslakken zaten kaymaz yere tutunur ama acemisen ıslak kuru farketmez ilk yağmur çiselediğinde kurudan ıslağa geçtiğinde viraj çıkışında motorla yatmışken ani gazlamada ani frenleme yaptığında böyle bi zeminde makinede hangi lastik olursa olsun kayar ancak altında bi odun varmışçasına sürüyorsan (hiç yatırmıyorsan virajlara) gayette yumuşak kullanıyorsan makineyi ancak o zaman kaymaz ve ayakta kalabilirsin

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün ankarada epey bi yağmur yağdı, motorla çıktım biraz gezdim, yolların ıslak olması pek bişey değiştirmiyo doğrusu. Şu acemi olup da ön freni sıkar sıkmaz düşenler nasıl beceriyor bilmiyorum ama 15 km hızla giderken freni sıkabildiğim kadar güçlü ve ani sıktım, ön lastiği anca kaydırabildim birazcık daha az freni sıksam bile kaymıyor. Lastiğin kayma eşiği normal frenlemedeki fren koluna uyguladığım gücün 10 katı falan olabilir. Lastiklerim de michelin, pirelli falan değil Unilli. Ön freni sıkıp motoru devirenler heralde motor yatıkken veya gidon sağa sola dönükken ani fren yapıyor.
    Mengü senin de dediğin gibi acemiler olarak düşüyoruz, kaldı ki fizik kanunlarına göre de düşük hızlarda ani ön fren çok kolay düşürür ama o da acemilikten. Herkes senin gibi 80'le mıcırda viraj alamıyor (motor yatıkken dediğine göre viraj dedim, düz yolda neden yatasın!). Konumuza dönecek olursak, özellikle Altunizade E5 katılım ve çıkışına dikkat edin arkadaşlar, 5 fıskiyenin 3 tanesi direk yola geliyordu, hala düzeltmedilerse. Ayrıca yine orada metro çalışmaları nedeniyle çıkan kamyonların tekerinden çıkan çamurlara azami dikkat. Gerçi yıkama havuzları var ama çok fazla kamyon geçişinde yol illa ki kirleniyor.

Motosikleti
    Alıntı reeper adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mengü senin de dediğin gibi acemiler olarak düşüyoruz, kaldı ki fizik kanunlarına göre de düşük hızlarda ani ön fren çok kolay düşürür ama o da acemilikten. Herkes senin gibi 80'le mıcırda viraj alamıyor (motor yatıkken dediğine göre viraj dedim, düz yolda neden yatasın!). Konumuza dönecek olursak, özellikle Altunizade E5 katılım ve çıkışına dikkat edin arkadaşlar, 5 fıskiyenin 3 tanesi direk yola geliyordu, hala düzeltmedilerse. Ayrıca yine orada metro çalışmaları nedeniyle çıkan kamyonların tekerinden çıkan çamurlara azami dikkat. Gerçi yıkama havuzları var ama çok fazla kamyon geçişinde yol illa ki kirleniyor.
    80'le mıcırdan geçmek şöyle oluyo dediğim gibi çok az bi mıcırdan geçtim. Verdiğim örnek ufacık bi mıcır beni düşürmüyosa ufacık bi su birinkintisi neden düşürsün demek içindi. Aslında o mıcıra girmezdim de tek tük arabanın geçtiği köy yolunda o gün tam o mıcırın olduğu yerde karşıdan araba geldi iyice sola kaçamadım kaçabildiğim kadarıyla da o kadarcık bi mıcırdan geçmiş oldum.

Motosikleti
    Mengü reyiz yağmurlu havalarda kaymaz..aksi düşünülemez... reyiz o..reyizler yağmur mıcır demez adeta akar yolda biz fani matorcular düşeriz şaka maka ama bende yağmurlu havalarda hızımdanpek ödün vermiyorum..ön frenajım minumuma düşer...ama kurudan ıslağa ani geçiş olursa sulama alanına daldınmı yani o zaman lastik ishale bağlar...şorolo olur sürüş...

Motosikleti
    http://youtu.be/qdA_PUF2xuE?t=2m54s
    Islak ve çamurlu yolda nasıl gittiğime örnek 1 dakkasını izleyin yeter, burda motorumun lastikleri ön 2.25-17 arka 2.50-17. Fren tabiki yapmıyorum motosiklette motor freninde azami ölçüde faydalanırım. Bide burda bindiğim motorun ön fren kampana zaten fren kolunu sonuna kadar sıksan anca yavaşlatıyor motoru.
    mete_han bunu beğendi.

Motosikleti
    Mengüm bende senin gibi sert sürüş bağımlısıyım...mobildeyim videyo desteklemiyor telefon..evde bakarım...yanlış anlaşılmasın ama dikkatli süreceğim diye kız sürüş moduna geçemem...non stop yardırmaca olayım budur...bişey oldumu yatır motoru...işte motor yatırmayı bilmeyenin patlaması sağlam olur...ama bu sulama işi kamikaze gibi...dalıyon ıslak zemine..o an kilitsin...

Motosikleti
    mr 250 destro
    valla benım motorum abs lı olmasına ragmen anı fren yapmaya korkuyorum ıslak zemınde bu arada goztepe e5 kavsaklarında aksam uzerlerı sulama oluyor dıkkat edelım arkadaslar.

jesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ''00 ZX-12R..00 cb1100,, "16 integra 750
    Alıntı Alper_tim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    en kötüsü tramvay yolunda gitmek zorunda kalırsanız raylar ıslaksa kesinlikle raylara paralel geçiş yapmayın kesin düşüyoruz
    unut artık şu olayı be :D ne çektin be alperim be ne çektktin beeeee. hani tramvay yoluna niye girdin demiyorum girdinde raydanniye geçiyosun.diyorum . ama geçecen tabi naapacan geçmeyipte elaleme rezilmiolacan ay :D:D:D:D
    bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
    Drift Religion

Motosikleti
    Yamaha mt09
    Alıntı maverıck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla benım motorum abs lı olmasına ragmen anı fren yapmaya korkuyorum ıslak zemınde bu arada goztepe e5 kavsaklarında aksam uzerlerı sulama oluyor dıkkat edelım arkadaslar.

sadece Göztepe değil uzunçayır e5 harem istikameti çıkışında da sulama var

yine birilerinin hatasini biz kapatmak zorundayiz. virajlara dikkatli girelim..

thb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda wave 110i
    Alıntı Alper_tim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    en kötüsü tramvay yolunda gitmek zorunda kalırsanız raylar ıslaksa kesinlikle raylara paralel geçiş yapmayın kesin düşüyoruz
    Tramvay yolu ıslaksa 4 teker için bile tehlikeli. Araç sollamak için sol şeride (rayların üstüne) çıktım. Sokak dönüşlerinin birinden bir araç ani çıkış yaptı freni kökledim, 6-7 metre kaydım nasıl oldu bilmiyorum çarpmadım, yol virajlı olduğu için lastikler raydan kurtulduktan sonra durabildim. Eğer yol düz olsaydı belki 10 metrede bile duramazdım.
    Saygılar.
    thb
    bizi eskiler tanır, yeniler örnek alır, görenler anlatır

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)