Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hasarlı 150-ZAT Scooter için Tavsiyelerinize ve Tecrübelerinize ihtiyacım var.

REKLAM ALANI

Merhabalar,

Yaz geldi malum, kız arkadaşımla scooter almaya karar verdik.

Yaz aylarında fırsat bu fırsat deyip Motorlarını değerinden 300-500 lira fazlasına satanlar yok değil..

Temiz, sıkıntı çıkartmayacak scooterların fiyatı bi hayli fazla geldi bize.. Üniversite öğrencisiyiz sonuçta.

Önden darbe yemiş bir 150-ZAT Scooter buldum. 500 Lira fiyat biçmişler. 350 Liraya kadar düşürebildim.

Motorun dezavantajları: ( kabataslak bir fiyat listesi çıkartıyorum. Net fiyatlar için lütfen yorum yapıp beni bilgilendirin..)

### 3 dönemdir muayenesi yapılmıyor. ( Tahminimce 150-200 Lira buna masraf çıkacak.)
    ### Motorun önündeki düğmelerin hepsi kırılmış veya kopmuş. (sinyal, far, elektrik ile çalıştırma) - Masraf 100 Lira
    ### Hız göstergesi, Hararet göstergesi, Benzin göstergesi çalışmıyor. ( Masraf - 50 lira )
    ### Ön kaportanın durumu kötü. Yeni kaporta taktırmam gerekecek. ( masraf 150-200 Lira)
    ### Aküsü boş, yenisini alacağım. 50 Lira
    ### Bujiler değişecek - 20 Lira
    ### Bunlar bittikten sonraki komple bakım: 50 Lira

Tüm Masraflar : 650 , Motor: 350

Fikriniz...?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    brocks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda 954 RR
    dostum sakın o motora girişme derim ben. adam gibi saglamini al 1 ay 2 ay gec olsun duzgun birsey al. o tarz aletler genelde beklenilenden fazlasini cıkarir birde surekli sorun olursa ugrasirsin.. ilk motordan beklersende bir hayli sıkılır motoru birakirsin gidende paran olur ..

tahsins - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 2015 + doblo safeline 1.3mjet 2012
    hurdacıya bile satamazsın o motoru. hiç girişme

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Şöyle 1.000-1.250 tl arasında çinli bi cub alabilirsiniz. Ufak tefek masraflarla zattan daha çok randıman verir size. Bence hiç bulaşmayın.

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    ### 3 dönemdir muayenesi yapılmıyor. ( Tahminimce 150-200 Lira buna masraf çıkacak.) - gib.gov.tr ' den masrafını öğrenebilirsin net olarak.
    ### Motorun önündeki düğmelerin hepsi kırılmış veya kopmuş. (sinyal, far, elektrik ile çalıştırma) - Masraf 100 Lira - mondialyp.com dan parça fiyatlarına bakabilirsin. net fiyat için
    ### Hız göstergesi, Hararet göstergesi, Benzin göstergesi çalışmıyor. ( Masraf - 50 lira )- mondialyp.com dan parça fiyatlarına bakabilirsin. net fiyat için , veya insaflı tamirci bulabilirsin.
    ### Ön kaportanın durumu kötü. Yeni kaporta taktırmam gerekecek. ( masraf 150-200 Lira) - mondialyp.com dan parça fiyatlarına bakabilirsin. net fiyat için
    ### Aküsü boş, yenisini alacağım. 50 Lira -Akü ortalama 50-60 TL
    ### Bujiler değişecek - 20 Lira -Bujiler 5-10-15 TL gibi fiyatlarda iridyum vs 20-25 Tl civarı
    ### Bunlar bittikten sonraki komple bakım: 50 Lira -50 lira ile çıkacağını sanma , karburator , supap ayarı , yag ne durumda hava filtresi , benzin koyulacak , işcilik , lamba patladı vs sen bir 150-200 kenara koy.

Yada bu masrafların hepsini bir koy

-350 Tl motor
    -250 Tl vize borcu desen
    -Motoru üzerine alacaksın orlama 90 Tl idi.
    -Sigorta yaptıracaksın ortalama 150 Tl desek.
    -Motorun vergisi ödenmemiş desek (ocak-haziran) 98 TL
    -100 Tl dümeler için
    -200 Tl ön parçalar desek
    -60 Akü
    -10 Buji
    - 200 Tamir yağ vs sezonluk bakım masrafı desek:
    -----------------------------------------------------
    sana 1508 Tl'ye gelecek...
    Bunun Yerine ;
    BU OLABİLİR
    Buda Olabilir
    Bunun gibi ilanlarda bulunabilir.

toplamaktansa toplusunu almak daha mantıklı.
    ustaya git gel - yol masrafın - toplama masrafın - vakit kaybına değmez küçük motorda veya klasik değilse.

bir laf vardır ya "benim ucuz mal alacak kadar param yok" bu hesapla düşünün derim.
    Sabredin biraz biriktirin olmadı çalışın biryerde 1-2 ay adam gibi motor alın binin.
    Bunun daha kaskı , kıyafeti var. ve ehliyet varmı?

Motosikleti
    Triumph Street Triple 675
    SAKİN!!! Tatilin zehir olur

serdar1547 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    motoru komple yaptırdıktan sonra çıkabilecek arızalar: PAHA BİÇİLEMEZ

altınkartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dostum kesinlikle onaylamıyorum japon ve kazalı bir motoru kazalıı olduğundan dolayı yarı fiyatına alsan neyse.(ki ben böle birşey düşünüyorum geçen cbr250r gördüm( grenaj hasarlı km saati pert ve ön maşa eğilmiş düzeltilmişti) 4750 liraya ki aileme bağlı olduğumdan dolayı hiçbirşey yapamazdım ancak kendi maaşım olsa kesin pazarlıkla biraz daha düşürür alır toplardım.) Ayrıca kazalı olan şey scooter scooterla uğğğraaaşılmaz kazalı motor alınacaksa scooter harici motor alınır sebebini bilmediğim bir şekilde scooterlardan nefret ediyorum helede çinlilerinden. Çinli scooter dedimi zaten en az 50 kere düşüneceksin.

hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    Bu işin içinde olan birisi olarak tek diyeceğim, bulaşma. O motor düzgün yapılmazsa asla ayar tutmaz. Git kazasızını al kafan rahat etsin.

blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsuz :(
    zat ın sıfırına ayar çekemediler,2006 da arkadaşım sıfır aldı,bizim o dönemdekı şahinle aynı yakıyodu meret,1 sene yaşamadıgı macera kalmadı,yarı fiyatına sattı eleman.

MBHoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom DL 650
    saçlarının beyazlama sürecini hızlandırmak istiyorsan alabilirsin.
    APALA bunu beğendi.

APALA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ARMadillo
    Yapıldıktan sonra ne olabilir ki diye düşünüyor olabilirsin, lakin, iş öyle değil.
    Hiç yoktan biraz heybet-gösteriş olsun istiyorsun sanırım, ancak bu fiyatlara hakikatten zor kardeşim.

Hele ki, usta değilsen ve bu işlerden kendim anlarım demiyorsan, ki öyle yazmişsın, bu iş sana bi GL 1800 GOLD&WİNG parasına ulaşır tabiri caiz ise... Goldwingi niye öyle yazdınız derseniz, heybetini isimden belli etmek için efenim ahada bu: http://www.motosiklet.net/forum/moto...anicilari.html

Kardeşim, bu motosiklet hiç öyle karlı, ve en önemliside keyifli birşey olmayacak ne yazık ki.
    Kaldı ki, öyle çıplak bir motosiklet de değil. Yani az buçuk bakmalık... Senin başına öyle bir bela olur ki bu, hurdaya koymalık yer bulamazsın mahalle de en azından.

Neden bu kadar efkarlı yazdın dersen, bende Üniversite öğrencisi olarak, İspanyol marka bir ss e biniyorum.
    Talebe adamın halini en iyi anlayanlardan biriyim sanırım. Sonuç, bulaşma...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)