aslında müslümanlık ta değil. ben namazda kılarım bira da içerim. Kur-an da yazanı bilmem ama insanlar hakkında iyi düşünen insanlara yardım eden aklından fesatlık geçmeyen kıskanmayan insanların namaz kılan insanlardan daha müslüman olduğu kanaatindeyim. şahsen ben camiiden çıkınca 5 vakit namaz kılan amcalarımızın mahallenin kızlarına bakmalarına anlam veremiyorum ve bu işn namazla olmayacağını anlamış bulunmaktayım. guven arkadaşımızın mesajı yerine biralar sana kalsın bi kola ısmarlarsın öğretirim demesi daha doğru olurdu.
biralar kırmızı tuborg ise ben varım nerde oturuyosun teker eğitimi de vericem bak
Tabi ki hayır, biraz tebessüm olsun diye söyledim. Yoksa her inanca saygı duyuyorum.
---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:45 ----------
Abi şaka olsun diye söyledim. Herkes inancında serbesttir.
Başka bir niyetim olsaydı, bira içen adamla işim olmaz gibi bir cümle kurardım.
Dostum söyleyecekler mi kişisel olarak algılama genel olarak konuşacağım. Şimdi o beş vakit namaz kılan ve camiden çıktıkdan sonra öküz trene bakar gibi kızlara bakan amcalar varya onlar benim gözümde müslüman değil ve bence onlar hiç namaz kılmasın bile çünkü onlar ve onlar gibiler yüzünden islam kötüleniyor. Müslümanlar emredilen gibi yaşasa yasaklara uymaya çalışsa ve herkes ortalıkta ben Elhamdülillah müslümanım diye gezmese gezeceksede kurallarına uyarak gezse böyle olmaz islam kötülenmez ve müslüman olanların kişilikleri insanları müslüman olmaya itebilir ama bahsettiğim tipler (senin dediğin kızlara bakan amcalar gibi ) gibileri ortalıkta dolaştıkça müslümanların geneline karşı islama karşı ön yargı ve soğuma oluyor insanlarda. Seni tanımıyorum ama senin yaptığında yanlış namaz kılıyorsan müslümansındır müslümansan içki yasaktır içmemen lazım ve müslümansan Kuran-ı Kerimde yazanları azda olsa bilmen ve uyman gerekir fakat benim sana ders verecek halim yok herkesin fikirlerinede saygım sonsuzdur. Ama lütfen müslümansanız lütfen uyun kurallarına uymayacaksanızda bence müslümanım demeyin. He şöyle bir durum var ben uyuyor muyum kurallarına elimden geldiği kadar fakat tabiki bence bende tam anlamıyla müslüman değilim ama yaptığım hareketlerde islamı dışarıya yanlış tanıtmıyor benim gözümde. Ve tekrar söylüyorum kesinlikle bu mesaj polemik çıkarmak için yazılmamıştır yanlış algılanmasın tamamen kendi düşüncelerimdir söylediklerimde karşı çıktığınız birşey olursa ve normal bir dille anlatırsanız saygım sonsuzdur.
burda olsaydın beleşe teker yapmayı bile öğretirdim sana
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)