Kaldırırken vitesi ayarlayamıyorum
Reklamlar
-
selam arkadaşlar başlıktanda anlaşılcağı gibi acemiyim ve bana öğretebilicek kimse yok etrafımda. hyosung rx 125 1999 model motor aldım kapının önünde öyle duruyor. birtürlü vitesi ayarlayıp kaldırmaıyorum..
boşa alıyorum 1 e atlatırken hafif gaz veriiyorum stop ediyor :/ 2 ye atlatınca direk ediyor :/ birde acaba 1 yerine direk 2 ye atlatarak kalkış yapsam olur mu :/ bulundugum semtte biraz yokuş feci şekilde zorlanıyorum. engin deneyimlerinizle benii aydınlatın lütfen.
Reklamlar
-
Sanzimana baktir. Dislinide
-
1. viteste kaldıramadığın motoru 2'de nasıl kaldıracaksın 1. vitese tak yarım gaz ver debriyajı hafif hafif bırak motor stop etmeden hareket edecektir. Böyle 5-10 kere deneme yap kalkış yapmak için ideal debriyaj-gaz kullanımını bulacaksın. Yokuşta kalkış yapmak biraz daha zordur ben acemi olmadığım halde motor çekmiyor stop edebiliyor mesela, öyle bi durumda motoru geri çevirip aşağı in aşağıdan hızlan gel. Yokuşta dururken geri manevra ile dönmek dikkat ister mesela direksiyon sağa dönük geri geri yokuş iniyorsan motoru sağ bacağının üzerine yatırıp dik yokuşta motoru devirmeden dönüş yapabilirsin. Motoru yola dik tutmaya çalışırsan bi noktada ayağın motoru tutamayabilir düşersin. Yokuşa doğru motoru yatırıp yokuştan güç alman lazım.
-
Cevrenizden geçen bir vitesli motor sürücüsünü durdurn.
Abi şunu bi sür deyin . Sonra nasıl yaptığını anlattırın.
En temizi bu.
-
istanbuldaysan sana seve seve yardım ederim ulaş bana
-
teşekkürler mengu, kaldırmaya ugraşırken yanlız üstüme dogru geliyor stop edince bide o zorluk var :/ hepinizden pozitif enerji bekliyorum çabucak ögreneyim. görünmez zihin ışınlarını akıtın gelsin. :(
-
Bence önce elini gaza ve debriyajı bırakırken nerde motorun yüke bindiğine alıştır kendini bunları yavaş yawaş yap el alışkanlığı kazan. Ondan sonra özellikle debriyajı nerde bırakırken yüke bindiğini kavraya bilirsen gaz verme meselesinide ona göre ayarlaman daha kolay olur
-
motoru askıya al. Arka teker havadayken kavrama çalış.
-
DrFeelGood adlı üyeden alıntı
hepinizden pozitif enerji bekliyorum çabucak ögreneyim. görünmez zihin ışınlarını akıtın gelsin. :(
yolladım yarına sende olur.
1)iki teker arasında yükselti farkı olmayan biyere çek motoru.
2)çalıştır.
3)gaz verip bırak. 3000-5000e kadar yükselsin devir( elin gaz tepkisini öğrensin).
4)gaz vermeden debriyajı mikro milimetre hesabı bırak yavaş yavaş , aheste aheste(bu arada gaza hiç dokunma). motor hafiften 'abi bırak benide gideyim' dediği nokta olan kavrama noktasını ezberleyene kadar debriyajı 3-5 defa sık bırak.bunları yaparken motoru stop etmemeye çalış.
5)debriyajı bırakırken kavrama noktasına gelmeden önce gazı çok hafif aç. kavrama noktasında ise biraz daha ver gazı. motor hareket ederken dengeni sağlayıp ayaklarını peglere koyduğun anda gazı istediğin kadar açıp herhangi bir araca bodoslama girebilirsin.
6)yokuşta motoru kaldırmak ise yukarıdakilerine fren ve bir miktar fazla gaz eklenmesiyle oluşur. afiyet olsun.
-
OGUZHANKY adlı üyeden alıntı
motoru askıya al. Arka teker havadayken kavrama çalış.
Debriyajı sonuna kadar sıksanız bile arka teker döner vitese takınca. Kavramayı arka teker havada anlamak pek mümkün değil.
-
Sakin ol, odaklan, cilala ve parlat.
-
130 kiloluk motoru 40-50 derece yokuşta nasıl düz yere çekeceğim ben, ön frenle lastik yakma pahasına deneyeceğim dediklerini yarın. 50 kere stop eder heralde yapana kadar :d
h2rx adlı üyeden alıntı
2)çalıştır.
3)gaz verip bırak. 3000-5000e kadar yükselsin devir( elin gaz tepkisini öğrensin).
4)gaz vermeden debriyajı mikro milimetre hesabı bırak yavaş yavaş , aheste aheste(bu arada gaza hiç dokunma). motor hafiften 'abi bırak benide gideyim' dediği nokta olan kavrama noktasını ezberleyene kadar debriyajı 3-5 defa sık bırak.bunları yaparken motoru stop etmemeye çalış.
5)debriyajı bırakırken kavrama noktasına gelmeden önce gazı çok hafif aç. kavrama noktasında ise biraz daha ver gazı. motor hareket ederken dengeni sağlayıp ayaklarını peglere koyduğun anda gazı istediğin kadar açıp herhangi bir araca bodoslama girebilirsin.
6)yokuşta motoru kaldırmak ise yukarıdakilerine fren ve bir miktar fazla gaz eklenmesiyle oluşur. afiyet olsun.
-
Geçen gün sahildeyken can sıkıntısından motosiklet nasıl sürülür diye bir video çekmiştik,tam senlik Sabredersen onu youtube a atayım izle belki faydası dokunur.
-
h2rx adlı üyeden alıntı
2)çalıştır.
Eline sağlık arkadaşım. Cok doğru ve degerli bilgiler.
-
alışırsın alışırsın bugün değil belki yarın alışırsın DrFeelGood
debriyajı bırakırken aynı oranda gaza bas 1 2 öğrenirsin
http://www.youtube.com/watch?v=YlaIUXobg9E
-
Bende senin gibi acemiydim dostum.. istanbul trafiğinde dur kalk-dur kalk yarım saatte çözdüm motoru.. senin trafiğe ihtiyacın var bence :D
-
jacks0n adlı üyeden alıntı
Bende senin gibi acemiydim dostum.. istanbul trafiğinde dur kalk-dur kalk yarım saatte çözdüm motoru.. senin trafiğe ihtiyacın var bence :D
Öncesinden manuel araba kullanmayı biliyodun ama heralde, vitesli araba süren motor da sürer, kamyonda minibüste otobüste sürer 5 dakkada öğrenip.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Öncesinden manuel araba kullanmayı biliyodun ama heralde, vitesli araba süren motor da sürer, kamyonda minibüste otobüste sürer 5 dakkada öğrenip.
hiç tecrübem yok diyemem elbette ama ..(bence) zorlayıcı bir şart olunca öğrenme süresi kısalıyor. tabi soğukkanlı, panik yapmayacak bir yapınız varsa..
-
bendede araba ehliyeti var ama arabadan zor geliyor, honda titanda ögrenmştim sürmeyi o vibratör gibi makineydi ama bundan kolay kaldırıyordum. belkide yokuştan bu kadar zorlanıyorum bilemicem. çocuklar bi kaybolsun birazdan çıkıp tekrar deneyeceğim elin çocuğunu ezmeyeyim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)