Potenza adlı üyeden alıntı
Sevgili orbay,
rs125 i 0 km alacaksan,o motor biraz daha evcilleştirilmiş ve 4 zamanlıdır.Dolayısı ile 2 zamanlıda sıkıntı yaratabilecek konular devre dışıdır.
Ben 2.motor olarak rs125 in 2008 modelini kullanmaktayım.Yazılanların hepsini okudum,Metal nickli arkadaşımız gayet güzel özetlemiş konuyu.Bende motorumda oldukça fazla değişiklikler yaptım,italkit,dellorto 34mm,beyin vs vs..Ama şunu unutma 2 zamanlı alacaksan,binmeden önce iyi ısıt,ısıtmadan sakın motora yüklenme,ve duracağın yerde en az 30sn kadar rolantide çalıştır ve öyle stop et.Koyacağın 2 zamanlı yağ motul yada ipone olsun.Motul 710 gayet iyidir,Castrol power 2T de olabilir.
Ben zincir dişli setine kadar değiştirdim,ama şunu unutma,2 zamanlıya modifiye yapan arkadaşlar,tabiri caizse kas yapıp,altına timberland ayakkabi ile koşmaya çalışıyorlar,işin içine de pek 2 zamanlıdan anlamayan usta kombinasyonu girince sonuç hüsran oluyor tabiiki.Eğer alacağın motor 2.else,sanırım 15-20bin km sonra piston,segman gömlek isteyecektir ki 2 zamanlının bu bakımı iyi bir usta ile 2-3 günde biter,sen bakma,yok 10 lt. yakıyor,yok şu km de motor biter vs..bunlar kulaktan dolma konulardır.Ben en agresif kullanımda bile bu tüketimlere çıkmadım,daha evvel de gpr125r kullandım o da modifiyeli idi,ama hiç kilitme vs sorunları yaşamadım,hatta 2 sene de aprilia sr50 di-tech kullandım,o nuda 70cc polini vs vs ile donattım,gene birşey olmadı.Eğer modifiye vs yapacaksan tamamını yap,beyine,krank koluna ve hatta debriyajına kadar.Parça konusuna gelince,şu an Türkiye ye ve Kıbrıs a gönderi yapan en az 3 site yazabilirim sana,burada reklamını yapmak istemem,en geç 20 günde de elinde oluyor parçalar.Ben daha evvelki 2 zamanlı motorlarımda da ihtiyaçlarımı yurt dışından getirdim.Evet Aprilia nın parçası biraz daha pahalıdır,ama bunlar sana uzun vadede ve sürüşte,zevk,konfor ve dayanım olarak geri döner.Her söylenene kulak asmamalısın.
Tüm bu yazdıklarım 0 km rs125 alman durumunda geçersiz olur bilgin olsun.Benim kullandığım rotax122 kodlu motor,Türkiye de rotax123 lerde var,2007 ve öncesi olarak.