Silahımın tutukluk yapmaması için tavsiyeleriyeriniz ? (sadece havaya sıkıyorum)
-
Yukarıdaki başlığın sakıncalı olduğunu düşünüyorsanız birde şuna göz atın ..
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...konusalim.html
İkisi arasında zerre fark yok, motorcumuyuz kanun kaçağımıyız ???
Yarın öbür gün plakası kapalı motorla kaçan birisini polis vurup öldürse kıyamet koparılır ....
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Reklamlar
-
bilginiz olsun diye yazıyorum,
baruta nem aldırabilirsiniz,
horozun iğneyi kırabilirsiniz,
horozun boşluğuna sert birşey sıkıştırırsanız,
veya mermini üzerine reçel falan dökülürse silah tamamen tutukluk yapabilir,
bunun dışında ben katlanır plakalığın gerekli olduğunu düşünüyorum,polisten kaçmak için değil de, tren yolundan geçerken (karaköy-beşiktaş trafiği insanı öldürüyor),yada tünellerdeki edslere vb şeylere yakalanmamak için kullanılabilir,ama gel gelelimki polis dur dedimi de kaçmak olmaz şimdi.
-
ayda bir veya 3 5 şarjörde bir temizleyip yağlamak gerek
bende şaşırdım motosiklet sitesinde silah ne alaka diye
-
Benim tutukluk gibi bir problemim yok. Silahı ilk ve son askerde gördüm.
Siz de silahtan kurtulun, böylece sorun ortadan kalkmış olur.
-
Arkadaşlar elimde minigun var çok sıkınca ısınıyor ne yapam
-
Türkiye bireysel silahlanma ülkesi
Türkiye bireysel silahlanmada 178 ülke arasında 14. durumda. Maganda kurşunuyla yılda 650 kişi hayatını kaybediyor. İmal edilen silahların yüzde 70’i insana sıkılıyor. Dünyada 720 milyon silah olduğu tahmin ediliyor.
14 Ekim 2012 Pazar 16:14
ANTALYA- 'Türkiye'de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri' konulu yerel medya eğitim seminerinde konuşan Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, bireysel silahlanmada Türkiye'nin 178 ülke arasında 14'üncü sırada olduğunu söyledi.
Antalya Dedeman Otel'de gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını yapan Nazire Dedeman Çağatay, vakıf olarak bireysel silahsızlanma, şiddet ve barış kültürü hukukunun üstünlüğü konusunda 19 yıldır çalışmalar yapıldığını, elde ettikleri verilerin de medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıldığını söyledi.
Şiddet uygulayarak kişinin hayatına son vermenin yaşam hakkı ihlalinin en uç noktası olduğunu vurgulayan Çağatay, "Şiddetin en uç noktası ise bireysel silahlanmadır. Medya sayesinde Türkiye'nin şiddet haritasını daha kolay görebiliyoruz. Silahlanma konusunda Türkiye 178 ülke arasında maalesef 14'üncü sırada, son 10 yılda da ateşli silahlarla işlenen suçlarda yüzde 83 artış olmuştur" dedi.
Seminerde daha sonra 'Eleştirel Gazetecilik, Şiddet Haberleri' konulu oturum gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Antalya Gazeteciler Cemiye Başkanı Mevlüt Yeni'nin yaptığı seminerde Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Psikiyatr Dr. Ayhan Akcan, yaşama hakkı açısından bireysel silahsızlanmanın Türkiye'de durumu ve medyanın sorumluluğu hakkında konuşma yaptı. Psikiyatr Dr. Akcan, TBMM'de görüşülmesi planlanan silah kanunu tasarısı hakkında görüşlerini belirtti.
MAGANDA KURŞUNUYLA 650 KİŞİ ÖLÜYOR
Türkiye'de yaz aylarında açık hava toplantıları, düğün gibi kutlamalarda yılda 650 civarında kişinin bireysel silahla yaşamını yitirdiğine dikkati çeken Psikiyatr Dr. Akcan, "Türkiye'deki silahların yüzde 95'ini eşinin rızası olmadan erkekler, yüzde 5'ini de kadınlar alıyor. Evde silah olacaksa eş rızası, taşıma ruhsatında da avukatlardan ve doktordan referans alınması gerekir. Silah alma konusunda bekleme süresi uzatılmalı. Açık hava toplantılarında silah bulundurma yasaklansın" diye konuştu.
İMAL EDİLEN SİLAHLARIN YÜZDE 70'İ İNSANA SIKILIYOR
Türkiye'de erkeklerin yüzde 75'inin güvenlik amacıyla evde silah bulundurduğunu aktaran Psikiyatr Dr. Akcan, silahın yapıldıktan 3 ya da 4 kişi tarafından el değiştirdiğini ve yüzde 70'inin cinayet, yaralama gibi olaylarda kullanıldığını dile getirdi. Psikiyatr Dr. Akcan, kocalarını öldüren kadınların yüzde 40'ının olayı silahla gerçekleştirdiğini, aile içi şiddet sonrası da eşinin silahıyla kendini öldürebildiğine dikkati çekti.
DÜNYADA SİVİL HALKTA 720 MİLYON SİLAH VAR
Dünyada sivil halkta 720 milyon civarında silah bulunduğunu ve silahla yılda 7 milyona yakın insanın hayatını kaybettiğini aktaran Psikiyatr Dr. Akcan, ölenlerin yüzde 40'ının savunmasız çocuk ve kadınlardan oluştuğunu kaydetti. Türkiye'de adli tıp ve Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre silahla ilgili suçlarda öldüren ya da öldürülen kişilerin yüzde 60'ının 28 yaşının altında olduğunu belirten Psikiyatr Dr. Akcan, silah alma yaşının mutlaka 25 olması gerektiğini söyledi.
REKLAM YASAĞI GETİRİLSİN
Psikiyatr Dr. Akcan silah ruhsatlandırılması işlemlerinde sağlık kurumlarında kişilik ve öfke testlerinin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Sigara ve alkollü içeceklerdeki reklam yasağının silah kullanımına yönelik de yapılması gerektiğini dile getiren Psikiyatr Dr. Akcan, internet ortamında silahla ilgili reklamların kolay şekilde ulaşılabilir olmaması için çaba göstereceklerini aktardı.
5 KİŞİDEN 1'İ SİLAHLA SUÇU İŞLEYEBİLİR
Silah ruhsatlandırılması öncesinde eğitim verilmesi gerektiğini ve silahın takip edilmesi için elektronik ortamda kaydının tutulabileceği çipli sistem gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydeden Psikiyatr Dr. Akcan, "Türkiye'de 5 silah sahibi kişiden 1'inin her zaman silahla ilgili suç işleme potansiyeli var" dedi.
300 BİN ARAÇTA SİLAH VAR
Silah kasası zorunluluğu getirilmesi gerektiğini vurgulayan Psikiyatr Dr. Akcan, Türkiye'deki silahların yüzde 6'sının yastık altında, yüzde 30'unun açıkta, yüzde 5'inin arabada taşındığını belirtti. Türkiye'de 15 milyonun üzerinde araçtan 300 bine yakınında silah bulunduğunu söyleyen Psikiyatr Dr. Akcan, silah bulundurma ve taşıma ruhsatına başvuranların yüzde 50'sinin ilk defa başvurduğunu, bunlardan yüzde 60'ının silahı gösteriş olarak algıladığını, yüzde 15'e yakınının can güvenliği gerekçesiyle aldığını kaydetti.
Psikiyatr Dr. Akcan, Türkiye'de silahın sadece polis ve jandarmada olması gerektiğini, sivil halkta yasaklanmasını istediklerini söyledi.
BAŞLIKLAR DEVLET OPERASYONUNUN SONUCU
Seminerin 'Ayrımcılık ve Medyanın Sorumluluğu' adlı ikinci oturumunda ise Gazeteci ve Yazar Ertuğrul Mavioğlu, medyadaki nefret söylemi hakkında görüşlerini aktardı. Hrant Dink'in öldürülmesi olayını örnek gösteren Mavioğlu, "Nefret söylemi medyada mutlak surette bir sonuç üretmek üzere yapılan devlet operasyonlarının sonucudur. Hiçbir gazeteci birdenbire kafasına taş düşmüş gibi 'Ben biraz Ermeniye küfür edeyim' diye başlık atmaz" dedi.
HRANT DİNK'İN ÖLDÜRÜLMESİ
Hrant Dink öldürülmeden önce bazı gazetelerde Ermenilere yönelik yapılan haberleri anlatan Mavioğlu, şöyle konuştu:
"Hrant Dink, Pelitli'den gelmiş bir çete tarafından öldürüldü öyle mi? Cinayet mahallindeki kamera kayıtları silinmiş kasetlere rağmen ortaya çıkan bazı görüntüler, net bir şekilde olay yerinde dahi çocuğun yalnız olmadığını ortaya koyuyor. Ama mahkeme bunu dikkate almadı. O kadar net ki Hrant Dink'in öldürüleceğine dair ihbarlar. İhbarları dikkate almayanlar ve kasabanın sırrı haline gelen herkesin bildiği bir cinayet. Önceden hazırlanıyor. Ortak eylem olarak Hrant Dink öldürüldü. Ogün Samast, Yasin Hayal, nefret beslediği için mi bu olay oldu?"
KAYNAK : http://www.yurtgazetesi.com.tr/yasam/turkiye-bireysel-silahlanma-ulkesi-h20781.html
-
daha dün sıktım emektar 7,65 le 25 adet. namussuzu öyle bir temizlemişimki maşşallah hiç dikmedi. (iş için sıkıyorum)
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
-
Silahı motorun üzerindeyken sıkıyorsan tam buranın konusu olur.
Katlanır plakalığın gerekli olduğu tek bir mantıklı durum göremiyorum. James Bond musunuz arkadaş ne ihtiyacınız var plakayı kapatmaya?
-
tutukluk yapmaması için kaliteli yağ kullanın motul öneririm.
-
Motosikletiniz tramvaya mı dönüşüyor o yola girdiğinizde? Dönüşmüyorsa neden giriyorsunuz? Tünelde neden yüksat sürat yapma gereği duyuyorsunuz? Trafik kurallarının bir mantığı var ve uyulması gerekiyor. Köprü vb yerler için ücret fazla geliyorsa kaçak geçmek alternatif olamaz. Gerekli mercilere baş vurdunuz mu ücretin düşmesi için? Bu konu uzar gider, velhasıl kapatmayı plakayı. Plakası kapalı bir motosiklet yakınınıza çarpıp kaçar ve yakalanamazsa plaka kapatmanın ne kadar büyük bir suç olduğunu anlarsınız(inş böyle bir olay yaşamazsınız tabii de) Eyvallah.
-
dental_land adlı üyeden alıntı
Türkiye bireysel silahlanma ülkesi
Türkiyemi bireysel silahlanma ülkesiymiş? ))
ABD deki aile içi silahlanmaya bi bakmanı tavsiye ederim.. adamlar silahı aşmış, hertürlü otomatik tüfekleri mevcut ve herkesde var.
Sorunu yasaklarla aşma zihniyetinden kurtulmak lazım.''Birşey sorun çıkarıyorsa yasaklayın gitsin!'' değilde, insanları bilinçlerdirme yolu tercih edilmeli.
Yoksa bireysel silahlanma bana göre avantajlı bir durum.Ne kadar; artık silah gücünün, günümüz savaşlarında bir önemi kalmasada.Amerikalı sıradan bir kızdan daha az tecrübeye sahip oludugu için daha kötü atış yapan askerlerimiz var.
Çünkü memlekette silah alan adam öldürmeye kullanıyor, hobi olarak kullanan, atış poligonlarında kullanan yok.
Bilinçlenmek lazım.
Edit:Asıl konuya gelirsek forumda konuşulacak bir konu değil hata o bence.Özel mesajla racing kullanan birine sorsa oradan iletişimi sağlar arkadaş zaten.Fakat motosiklet.net erişim gücü ciddi derecede yüksek olan bir site, bu bilgiler herkese yayılabilir.Konu bizim için ve o arkadaş için daha kötü bir duruma döner.
Örneği hindistanda uygulanan, motosikletlerdeki ön plaka olayı :( iğrenç, berbat birşey.
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
Katlanır plaka taraftarıyım. İstemeyen katlamaz.
Polisten kaçmak veya kanunsuz işlere girmek başka.Artık kota doldurmak ve milleti söğüşlemek için koçan yazmak başka.
Yakalanmayacağımı bilsem köprüden hep plakamı gizleyip geçerim. (Son 3 keredir Bilerek halat kilidimi plakanın üzerine düşürüyorum.)
Daha öncede yazdım bu o parayı ödeyememekle ilgili değil. Ödediğim paranın karayolları ile ilgili bir yere gitmediğini biliyorum.
Bende kendime göre sivil itaatsizliğimi yaşıyorum. Bu durumda sadece beni ilgilendirir.
-
-
ben olayı anlamadım ya =) ne alaka plakayla sılah
-
antilop_skul adlı üyeden alıntı
ben olayı anlamadım ya =) ne alaka plakayla sılah
arkadaşın biri plakayı nasıl katlarım diye başlık açtı ona olan sitemi dile getirmiş arkadaş
bu aralar çok gereksiz konular sarfedildiğinden burasının bir motor forumu olduğunu anlatmak istemiş.
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
-
Kullanmayınca tutukluk yapmıyor . Ben denedım olumlu sonuc aldım .
-
oocan adlı üyeden alıntı
Yarın öbür gün plakası kapalı motorla kaçan birisini polis vurup öldürse kıyamet koparılır ....
Sen rahat ol, millet kapalı plakayı geçtim hiç plakası olmayan motosikletle başkalarının motosikletlerini çalıp ayağıyla ittire ittire götürüyor. Polis ne yapıyor dersin ? Geçen 2-3 ayda 10'larca motosiklet çalındı. İstese eliyle koymuş gibi bulurlar, umurlarında değil.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
Plakada ney ? Aracımda Ön Plaka yok nerden cıkartabilirim ?
Yemisim Kanununu ,Bi işe yarasa tamam oda yok ,,Sorun yok böyle devam,,Sahsi fikrim kimse alıntı yapıp,Tartısmaya girmesin.
-
plakaya karşı olanlar
takmayacağın plakaya para verip hiç ruhsat çıkarmayın ozaman. akıl parası vermenin mantığı yok.
-
silahla motosiklet bir mi ?
silah dediğin nedir oyuncak parçası ama plaka kapatmak tam bir piskopatlık delilik dermişimmmmmmmmmmm
ama diyorum ki .
bunca EDS varken .
araçlar motosikletlere bukadar saygısızken.
motosikletlerin emniyet şeridini kullanmaları yasakken .
sıkışık trafikte aralardan geçerken .
e plakanın kapalı olması faydalı olabilir
ama yok ben beklerim köprü trafiğini 2 saat yine emniyet şeridine girmem aralardan da geçmem diyorsan ozaman diyorum ki
WWAAAAAAAAAAOOOWWWWWWWWWWWW
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)