Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

motorsuzluk :)

REKLAM ALANI
    hyce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Alıntı MeTaL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Günümüzde Javascriptler genel olarak tarayıcıya entegre çalıştığı için onu saymadım.
    Bunu anlamadım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Alıntı hyce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunu anlamadım
    Örneğin Smf' de, Php' de birçok javascript entegre çalışır veya video sitelerinde dvix player, flash playerlar falan gibi. Siz o forumu veya sayfayı herneyse ilk açtığınızda bir veri akışı gerçekleşir. Her açtığınızda değil ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Alıntı canerol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun

çekirdek demeyin bana motorla giderken bile çekirdek çitleyen bi insanım ben
    alternatif sahibinden başka motosiklet siteleri varmı sahibinde kalmadı bakmadığım
    Vallahi hocam ben sahibinden baska tüm yerlere baktım ama kayda değer bir site bulamadım hyosung gt 250 r arayışı içerisindeyim ve bir fırsat ürünü bulursam ahtapot gibi yapışıcam satıcıya

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    bişe değil artık arabaya önem vermeye başladım arabyı 1 aydır yıkamıyordum onu yıkadım motoru 1 haftada 1 yıkıyordum
    4 tekere kayarım diye korkuyorum

hyce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Heh şu mesele, aynı şeyden mi bahsediyoruz diye merak etmiştim de

(madem konuyu yedik, daha da derine dalalım)

Aslında sayfayı her açtığınızda veri akışı gerçekleşir. HTML komple gelir ama düz yazı sayfanın diğer elemanlarına kıyasla genelde çok yer kaplamaz. Javascript ve CSS dosyaları gelir ve mantıklı bir tarayıcı kullanıyorsanız tarayıcı cache'te tutar. Sayfayı tekrar açtığınızda ya da aynı sayfanın farklı bir tipini açtığınızda (örneğin sahibindende farklı ilanların sayfaları) aynı javascript ve css dosyaları geleceğinden tarayıcı bunları serverdan istemek yerine cache'ten kullanır. Keza sayfa içindeki flashlar ve resimler de öyle.

Kota olayına dönersek, sayfanın byte cinsinden büyük olmasının kullanıcıya olduğu kadar sunucuya da maliyeti büyüktür. Bunun için js ve css'ler sıkıştırılır (boş satırların silinmesi, satırların peşpeşe eklenmesi, uzun değişken isimlerinin kısaltılması vs.. şeklinde. teknik terim: obfuscation)

serdar1547 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    vallaha bende bir/iki ay önce motorumu satmıştım,neden sattım ne bok yemeye sattım bilmiyordum,belkide bırakmak için satmıştım ama duramadım ertesi gün emanet bir motor buldum bir abimden o binmiyordu ben binerim dedim o da al bin dedi... aldım...motor cup motordu ama beni kesmiyordu 200 lükten sonra...bir de motor benim olmayınca tat vermiyordu.
    sende olan herşey bende de oldu geceleri uyuyamadım,iştahım kesildi,hızla kilo vermeye başladım ve hasta oldum...moralim sıfır,sıfır sıfırdı hep sırf bu yüzden ağzımda dolu yara çıktı
    motor almak için sahibinden com da ne kadar yakın bölge var aradım durdum taaa nerelere gittim motor almaya ama motorlar hep ezilmiş cinstendi sonunda yine gittim sıfır bir 200 lük makina aldım ve şimdi uykularım düzene girdi,yemem içmem düzeldi ve moralimde çok iyi...kilo almaya da başladım tekrar.
    şimdi millet bana motora binme diyor,ben motora bir ay binmedim 4 kilo verdim bir sene binmesem yok olurum ama bunu kimse anlamıyor işte
    DALGIC_800 bunu beğendi.
    UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.

Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Alıntı hyce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Heh şu mesele, aynı şeyden mi bahsediyoruz diye merak etmiştim de

(madem konuyu yedik, daha da derine dalalım)

Aslında sayfayı her açtığınızda veri akışı gerçekleşir. HTML komple gelir ama düz yazı sayfanın diğer elemanlarına kıyasla genelde çok yer kaplamaz. Javascript ve CSS dosyaları gelir ve mantıklı bir tarayıcı kullanıyorsanız tarayıcı cache'te tutar. Sayfayı tekrar açtığınızda ya da aynı sayfanın farklı bir tipini açtığınızda (örneğin sahibindende farklı ilanların sayfaları) aynı javascript ve css dosyaları geleceğinden tarayıcı bunları serverdan istemek yerine cache'ten kullanır. Keza sayfa içindeki flashlar ve resimler de öyle.

Kota olayına dönersek, sayfanın byte cinsinden büyük olmasının kullanıcıya olduğu kadar sunucuya da maliyeti büyüktür. Bunun için js ve css'ler sıkıştırılır (boş satırların silinmesi, satırların peşpeşe eklenmesi, uzun değişken isimlerinin kısaltılması vs.. şeklinde. teknik terim: obfuscation)
    Benimde çokca forum açıp kapatmışlığım olduğundan ve meslek dolayısıyla aşinalığım var. Fakat bildiğiniz üzere web tasarımı, grafik, veri tabanı gibi kollar tamamen farklı alanlarda. Malesef o konularla ilgili profesyonel anlamda tecrübem yok.

Fakat bu kota olayı her hosting alımında ençok beni yoran kısım. Aslında "kota" veya "veri trafiği" gibi şeyleri hiç bilmemek en güzeli. Ne zamanki liseli veya üniversite öğrencisi bir gence "izlediğin videolar kotanın en büyük düşmanı, bak şöyle şöyle" diye açıklamada bulunsam, çocukların uykuları kaçıyor. Halbuki eskiden ne güzel günde 100 tane video izleyip kotayı neden aştığını düşünüyordu : ).

Neyse, sonuç olarak ne kadar sörf o kadar kota : ) ...

c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    bende bikaç aydır bu modtayım, umarım bu ay en geç haziran ayı içerisinde alacağım

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Senede birgün aşırı kar yağdığında binmiyorum sonraki gün yine buzun üzerinde de olsa biniyorum. Bırak bu havada motorsuz olmayı. Gerçek motor bağımlısı mümkün değil duramaz.

albaywolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Fizy 125
    Emanet aracın canı tatlı oluyor gerçekten bırak arabayı motoru bisiklet bile olsa insan geriliyor. Bence maddi olarak seni zorlamayacaksa ikinci el seni idare edecek bir şey al tabi motorsuz yapamam arkadaş diyorsan

ugrgnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ramzey QM200 GY
    motosikletsiz kalmayı bana sor sen. 3 ay mı oldu ne oldu bılmıyorum ama kafayı yemeye baslıyorum artık. bıde oyle bıyerde yasıyorum kı, yuruyerek gıdılebılecek hıcbıryer yok can sıkıntısına, ama motosikletle gidilebilecek muhtesem yerler var. oyle olunca sıyırmaya baslıyorum yavas yavas ama 500 lıra bırıktırdım. usta da dedı 500-600 bırıktır bı vıteslı ayarlarım sana, zzaten kazalı mazalı olsa ugrasır duzeltırız. bakalım alıcaz herhalde yenı bıtane ama 0 olmıcagı kesın.. gercı kesın mesın dıyorum da allah buyuk. belkı babam gel lan cok cektın sen der alır bıtane.. bakalım allah buyuk
    Think Nothing! Just Twist The Wrist

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    3 Haftadir lanet bir elektrik arizasi yuzunden binemiyorum Tokur a.. O bana ben ona hasret.. Bi iyi olsun canina ot tikayacagim serefsizin. Bu guzel havalarda beni nasil yalniz birakir gostercem ona :-)
    If you don't Ride, You don't know...

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

I.Love.Drift - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    Benim hic motorum olmadi ve ben bu sevdayi 18 haziran 2012den beri hergun cekiyorum napcaz simdi senin daha 1 hafta olmus

Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Alıntı I.Love.Drift adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim hic motorum olmadi ve ben bu sevdayi 18 haziran 2012den beri hergun cekiyorum napcaz simdi senin daha 1 hafta olmus
    "Alışmış kudurmuştan beterdir" derler. Sen zaten alışmamış olduğundan, motosikletsizlik sendromlarını daha kolay atlatırsın sanırım ...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)