Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Deprem ve Motosiklet

REKLAM ALANI
    chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    milli içkimizi fazla kaçırmış 100 kere dedim sek içmeyin şunu
    Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    soyuldu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    birader bilgisayarı kapat. elektrik yazıyor. maksat masraf yapmasın yani.
    fuck martha stewart !

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Alıntı SolidSnake adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    su içtim onun kafasını yaşıyorum. Buraya gelip adam gibi soru soralım dedik,

sonra " Ekleme yapma gereği duydum, deprem zamanında aklıma tek gelecek şey tabii ki motorum değil. Önce kendi canım sonra başkalarının canıdır. Ancak masraftan olabildiğince kaçınmak her zaman kolaylık sağlar, gereksiz yere harcanan masraf birgün size veya başkasına lazım olabilir. Eyvallah. " diye ekleme yaptık.

ancak sadece 1 tane adam gibi cevap aldık. Saygı duymuyorsanız susarsınız, rencide etmek çok hoşunuza gidiyor herhalde insanları. burada masraftan maksimum düzeyde kaçınmanın yollarını arıyoruz, laf kalabalığı değil. Sanki deprem anında sadece aklıma motor gelecek, ne de güzel yargılıyorsunuz insanları. Önlem almakta mı ayıp?

KONU LÜTFEN SİLİNSİN.
    Kasko yaptırırsan Liberty sigortay yaptırma, pisaman olursun
    YAMAHA

SolidSnake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı amaninmb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SolidSnake PS oyunu olan MEDAL GEAR karakteriydi ve Hideo Kojima emmi'nin oyunuydu. Severdim... İlk oyununda bile ses repliklerini hayırlarım hala...
    -Snake
    -Snake
    -Snaaaaaaaaaaaaaaaaake diye bağırırdı ölünce.

neyse. bu şekilde olması Rabbimize kalmış. Nerede ne zaman deprem olacak bilemeyiz. Yola çıkarken ölme riskiniz daha fazlayken deprem vs düşünmeyiniz. Sonuçta morot ayakta kalsa bile motorun içinde bulunduğu bile çökse sizde motorda Rahmet'e kavuşursunuz... Nasip Kısmet , kim nerede ne zaman ölecek bilemeyiz.
    Tüm risklerin farkındayım, teşekkürler.

Alıntı fz6_fazer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kasko yaptırırsan Liberty sigortay yaptırma, pisaman olursun
    Size de teşekkürler.

Alıntı soyuldu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birader bilgisayarı kapat. elektrik yazıyor. maksat masraf yapmasın yani.
    Harika ilişkilendirmişsiniz tebrik ediyorum. Bu kadarını akıl edemezdim, derhal kapıyorum pc'yi. Size de teşekkürler.

Alıntı chemical adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    milli içkimizi fazla kaçırmış 100 kere dedim sek içmeyin şunu
    Sek su da zararlı olabiliyor tabii.

Lütfen daha çok dalga geçin buna ihtiyacım var.

CONSTANTİNE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    kendinede bi yan ayaklık taktır motorun diğer tarafına geç hayatta bişeycikler olmaz :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:37 ----------

Alıntı CONSTANTİNE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kendinede bi yan ayaklık taktır motorun diğer tarafına geç hayatta bişeycikler olmaz :D
    yok arkadaşım üstüne alınma sakalasıoruz burada eminim bütün arkadaslarda kötu niyetle yapmamıştır maksat braz takılmak. ama el insaf eyle :D şimdi bu konuya takınılmaz mı..
    Diosan takınılmaz özür dileriz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Motorun yakınına bisküvi , kurabiye , su falan koymalısın.Allah korusun göçük altında kalırsa hayatta kalmasına yardımcı olur.Bi de çekiç koy.Belki göçükten kazarak kurtulabilir.

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Hocam bu sefer 10.000 kişi hayatını kaybedecek diyorlar 10000 binnn hatta şöyle yazim ; OONNNBİİİNNNNNN varsın motoruma birşey olsun.. Hatta ekstra 1 kişinin hayatını kurtaracaksa motorum kalsın göçük altında.. Tiallam yaa konuya bak!!!
    Mengu16 bunu beğendi.
    If you don't Ride, You don't know...

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Bina dibine felan koyma bos alana koy mesela otopark tabi otopark parasida

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

17 ağustosun sabahı Gölcük Değirmendere'de hava aydınlanmışken çocuklugumun gectigi sokakların,yolların,binaların hallaç pamuğu gibi birbirine girdiğini görünce,enkaz altında komşularımla çaresizce konuşunca,depremde göcük altında kalan adamın yüreği parcalayan bagırıslarını duyunca,her saniye yerin altından gelen korkunc ugultuyla olusan artçı depremleri yaşayınca,45 saniyede değişen hayatları,coğrafyayı görünce inanın trilyonlarınız olsa umrunuzda olmaz...

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı SolidSnake adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar arkadaşlar, ben birşeyi çok merak etmekteyim. Ben istanbul'da yaşamaktayım ve çok kısa bir süre sonra kendime sport touring bir motor alacağım. Apartmanımın garajına koymayı düşünüyorum, ancak malumunuz istanbul'da büyük bir deprem bekleniyor ve oldukça sarsıntılı olacağı aşikar. keza ege bölgesi de aynı şekilde deprem bölgesi. Kendi canımızı bir şekilde koruduk, ancak deprem sarsıntıları sonrası ben motosikletlerimizin ayakta kalabileceğini sanmıyorum, devrileceklerdir ve ekstra masraf olacaktır. Ne önerirsiniz? Sizce motosiklet duvara sabitlenir mi?

Cümleten iyi akşamlar.
    benim motor yan ayaklığındaydı düşmedi 7.2 lik depremde

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:42 ----------

Alıntı eren özer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    100lerce Saçma sapan Topik gördüm ama bu gördüğüm en saçmasıydı
    O denli büyüklükdeki bir depremde adam motoruna alacağı 3,5 kuruşluk masrafı düşünüyor
    O büyük debrem dediğin marmara debreminden daha şiddetli gececeği ileri sürülüyor ve binlerce kaybımız olacak sen şuarada 3 kuruşun lafını yapmıyor daha kötüsü Topiğini açıyorsun
    Ya ben niye yazıyom ki
    Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam bu sefer 10.000 kişi hayatını kaybedecek diyorlar 10000 binnn hatta şöyle yazim ; OONNNBİİİNNNNNN varsın motoruma birşey olsun.. Hatta ekstra 1 kişinin hayatını kurtaracaksa motorum kalsın göçük altında.. Tiallam yaa konuya bak!!!

ÖZELLİKLE BÜYÜK HARFLE YAZIYORUM

EM MARMARA HEM VAN HEM DE AĞRI DEPREMLERİNİ YAŞAMIŞ
    3 DEPREMDE DE ARAMA KURTARMA FALİYETLERİNDE BULUNMUŞ BİRİ OLARAK YAZIYORUM

BENİM EVİM BENİM EŞYALARIM VE BENİM TÜM MAL VARLIĞIM,
    EĞER İSTANBULDA BÜYÜK BİR DEPREM OLUR VE SAĞ KALIRSANIZ
    HİÇ BİR DİN DİL IRK SİYASİ GÖRÜŞ AYIRIM YAPMADAN SİZİNDİR
    BURADAN BAĞIRA BAĞIRA SÖYLÜYORUM GELİRSİNİZ MİSAFİRİM OLURSUNUZ
    EVİM HEPİNİZE AÇIKTIR
    ZATEN EĞER ÖLMEZ DE SAĞ KALIRSAM DEPREMDE ORAYA ARAMA KURTARMA FALİYETLERİNE %100 GELECEM
    O YÜZDEN HERZAMAN BAŞINIZ SIKIŞINCA VAN DA SİZİN BİR KARDEŞİNİZ OLDUĞUNU UNUTMAYIN
    aonal, Mengu16, eren özer ve 2 diğerleri bunu beğendiler..
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    99 depremınde motorum devrılmemıstı .
    Hatta o zaman bakım maksatlı motoru sokmustum ve koca sokagı benım sokuk motorun farı ıle aydınlatmıstım . . O karmasada farı , akuyu , kabloyu nasıl buldum hıc hatırlamıyorum

aonal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 esd idi
    Alıntı eren özer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    100lerce Saçma sapan Topik gördüm ama bu gördüğüm en saçmasıydı
    O denli büyüklükdeki bir depremde adam motoruna alacağı 3,5 kuruşluk masrafı düşünüyor
    O büyük debrem dediğin marmara debreminden daha şiddetli gececeği ileri sürülüyor ve binlerce kaybımız olacak sen şuarada 3 kuruşun lafını yapmıyor daha kötüsü Topiğini açıyorsun
    Ya ben niye yazıyom ki
    Sırf senin yorumunu beğenmek için giriş yaptım.. motor dediğin ne kadarda özgürlük hayat felsefesi.. falan filan olsada istanbul depreminde onbinlerce insanımız ne olacak diye düşüneceğine motorum yana devrilirmi ne olacak diye düşünüyor yemişim motorunu ya adamın canını sıkıyosun motor neymiş alınmayacak birşeymi yok olsa bidaha alınmazmı sanki
    Alan O Veren O, Nedir Senden Gidecek, Görende Can Senin Zannedecek...

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı Uğur Ak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    17 ağustosun sabahı Gölcük Değirmendere'de hava aydınlanmışken çocuklugumun gectigi sokakların,yolların,binaların hallaç pamuğu gibi birbirine girdiğini görünce,enkaz altında komşularımla çaresizce konuşunca,depremde göcük altında kalan adamın yüreği parcalayan bagırıslarını duyunca,her saniye yerin altından gelen korkunc ugultuyla olusan artçı depremleri yaşayınca,45 saniyede değişen hayatları,coğrafyayı görünce inanın trilyonlarınız olsa umrunuzda olmaz...
    Berbat bişeydi, o tarihte 11 yaşındaydım ben de ailemle yalovadayım alttan 2 katı çökmüş binanın en üst katından kurtulan akrabalarımıza sahip çıktık. Dümdüz olmuş binalar, ortadan bıçakla kesilmiş gibi içi görünen binalar, domino taşları gibi üstüste dizilmiş katlar. Göçük altından bağıranlar, cenaze tabutları falan ne ararsan vardı. Depremden sağ kurtulan malı mülkü motosikleti düşünmez bile.

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Adam motoru düşünüyor. Depremde memleketin yarısı gitti. Benim hiç aklıma ev, araba, motor gelmedi.
    Kaç kere sallandık belli değil, 5 bilmem kaç noktada evden çıkmadık. O derece içli dışlı olmuştuk.
    İnsan o dönemde Su ve ekmek haricinde hiç bir şey düşünmüyor. Külçe külçe altın olsa umrunda olmaz.
    Mahallemin haline bak, motor kimin umrunda olur.

dreamkiller bunu beğendi.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

Can malın yongasıdır derler ama sen beya beya malını candan daha çok düşünüon

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Bu tür konular direk silinmeli bence yöneticiler tarafından ... Bir yakınınız göçüğün altında kalıpta bağırınca siz hala motorsikletinizi düşünün madem öyle ... Bu tür insanlardan insanlık adına bir fayda geleceğini düşünmüyorum , ağır oldu kusura bakma ama böyle ...

macar_93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150 x MZ etz 125 (92)
    Hiç motor kullanırken , deprem oldu mu ? Acaba nasıl olur ?
    fz6_fazer bunu beğendi.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı macar_93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Virajda motoru çok yatırmışsan düşebilirsin ama düz yolda bişey olmaz, türkiyenin asfalt yolları engebeli arazi gibi olduğundan zaten alışkınız sallanmaya zıplamaya.
    macar_93 bunu beğendi.

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı macar_93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastik patlamış gibi oluyor
    macar_93 bunu beğendi.
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

Motosikleti
    Artık Yok...
    çevre yerleşimleriyle 10 milyon nüfusu bulan bir şehirde tahmin edilen 7.5 lik deprem olursa onu geçdim 6 lık 6.5 lik bile olsa bırak 10 bini imkansız ötesiya o rakamın misli misli misli fazlası insan hayatı söner bence..Allah korusun ama belki içinde bizimde hayatlarımız buna dahil olur.. hayat kader kısmet işidir evin sapa sağlamdır ama depreme öyle bir yerde yakalanırsınki kaçarın olmaz yada tam tersi evin çöker ama sen o sırada depreme dayanıklı bir yerdesindir yada dışardasındır kader kısmet işidir.. ama kimse bana gelipde 10 milyon nüfuslu bir şehirde heleki doğru düzgün altyapısı bile olmayan bir şehirde 10 bin kişi ölücek demesin kimse buna inanmaz amerikalıyı avrupalı bilim adamlarını getirin helikopterle şehrin üstünde gezdirin sonra deyinki adamlara burda büyük depremde 10 bin kişi ölücek adamlar bile kahkaha atarlar inanmazlar..

motora gelince konuyu açan arkadaşıma şöyle diyim.. öyle bir zaman gelirse motor düşünüceğin en en son şey olur için rahat olsun.. insanlar o sıra canlarının derdine düşmüşken yakın akraba eş dost kardeş derdine düşmüşken can derdine düşmüşken sen motorum ne oldu yanmı yattı diye düşünmessin bile.. binalar çökmüş yollar çökmüş heryerde enkazlar acı çeken insanlar varken senin motorun yan yatmış bunun derdinemi düşüceksin o sıra hiç sanmıyorum..

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)