Sigorta , Kaza Raporu, Trafik Takip Alım Satım İşlemleriyle ilgili soru ve sorunlarınızı buraya yazarsanız Gün içinde cevaplayabilirim Böylelikle Forumda gereksiz bir sürü başlık açılmamış olur.Hemde Sorunlar kısa zamanda çözülmüş olur
Sigorta , Kaza Raporu, Trafik Takip Alım Satım İşlemleriyle ilgili soru ve sorunlarınızı buraya yazarsanız Gün içinde cevaplayabilirim Böylelikle Forumda gereksiz bir sürü başlık açılmamış olur.Hemde Sorunlar kısa zamanda çözülmüş olur
0 motor aldığımızda yapmamız gereken işlemler sırasıyla nedir? ne kadar zamanda ve ne kadara hallolur. kendim halletmek istiyorum da. teşekkürler
Aptallık En Büyük Günahtır !
Plakayı 2 saatte, ruhsatı 2 günde alırsın. Motoru aldığın bayinin vereceği fatura, tip uygunluk belgesi ve ötv makbuzuyla, 2 adet Ek-1 belgesi dolduruyosun. Motorunun evraklarıyla trafik sigortası yaptırıyosun, Ek-1 belgelerini sigortacı da doldurabilir, bilgisayar çıktısı veya daktiloda doldurulması gerekiyo. Ek-1'ler hariç elindeki bütün evrakların, sigorta poliçesinin ve nüfus cüzdanının 2'şer fotokopisini çektirip. Bütün belgeleri toparlayıp Ankamall yanındaki emniyetin alt kapısından içeri girip şöförler odasından tescil dosyası alıp tescil memurunun yanına gidiyosun işlemleri hallediyo. Randevu almak gerekiyo diyolar ama ben randevu saatimden önce gitmiştim işlemimi yapmışlardı.
Mengü arkadaş cevap vermiş ama
Önce bayinin kestiği Fatura, Uygunluk Belgesi, Ötv Makbuzu, Ötv Alındı Belgesi, Satış Yetki Belgesi alınacak
Sonra Şoförler Cemiyetinden 1 adet Kapakı Dosya alınıp 2 adet Ek1 Belgesi Doldurtulacak
Sonra trfaık Sıgortası Düzenlenecek 80-200 arasında Yaşa Göre değişir.
Trafık sigortası ve nufüs cuzdanı ıle bırlıkte evraklardan 1 er fotokopı yapılıp iliniz / İlçenizdenki trafik Tescil Müdürlüğüne Kimliğinizin aslı ile birlikte müracat edilecek
Kardesim 2. El alicam noter satisindan sonra trafiye gitmeye gerek varmi veya kac gun sonra gidicem plakada degisicek.
15 gün içinde trafik sigortasını yaptırdığınız takdirde şayet plaka değişikliği yapılmayacaksa kayıtı olan adresinize Ptt vasıtasıyla gönderilir. Teslimat anında 5 tl ücret ödenir. Plaka değişikliği için 30 gün içinde fakat sistemler 25 günden sonra bazen plaka değişikliği yapmıyor 25 gün içinde gitmeniz iyi olacaktır
Trafik sigortası 2 adet ek1 Formu ve motosiklet üzerindeki plaka ile birlikte tescil şube müdürlüğüne gitmeniz durumunda yeni plaka ve ruhsatınız teslim edilir.
çok güzel düşüncede bence işlemez
çünkü sitede milyonlarca konusu tartışması olduğu halde
hala ybr mi cbf mi diye konu açıldığına göre bu işte hallolmaz
kafa yapısı aynı çünkü
sıfır motor aldığımızda sigorta,ruhsat,plaka vs işleri en geç kaç günde bitiyor?alır almaz binebilir miyiz?ve ruhsat plaka çıkarma ücretleri ne kadar... son soru;yaş 20 alacağım motor tvs apache 150 Ankarada yaşıyorum,Sigortacı çok yakın arkadaşım tahminen sigorta ne kadar tutar?
sigorta yaşa göre değişmekte olup 80-250 civarı arasında tutar
ruhsat Bedeli 155,50
plaka basımı 20,00
ek1 ücreti 30,00
takip ücreti ?
Normalde evraklar sabah verılırse ogleden sonra plakanızı takıp bınebılırsınız. Tabi Sizin orda randevu sistemi oldugundan aynı gün yetişirmi bilmiyorum ama Takipçi arkadasınız ise o işlemi hızlandıracaktır
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)