Abilerim 17 yaşıma girmeme 5 ayım var şimdi kursa yazılsam yasıma girincede sınava girip ehliyetimi alsam olurmu? Şimdiden teşekkür ederim
Abilerim 17 yaşıma girmeme 5 ayım var şimdi kursa yazılsam yasıma girincede sınava girip ehliyetimi alsam olurmu? Şimdiden teşekkür ederim
Ehliyet alabilmen için 17'ye girmen değil bitirmen lazım.
SONUNA KADAR İZİNDEYİM ATAM!
Dört teker bedenimi, iki teker ruhumu taşır.
B için de yani yanlış bilmiyorsam araba ehliyeti 18i bitirmesi gerekir. Yani daha açıklayıcı olmak gerekirse A2 ehliyeti alabilmek için 17 yıl 1 gündür yaşıyor olmak gerekiyor.
Benim bildiğim kadarıyla da öyle. 17' yi bitirmen lazım ehliyet alabilmen için. Yani 17' yi bitirip 18' e girmiş olman gerekiyor.
5 ay beklemen lazım.yazıldıktan 1 ay sonrada ehliyet alamıyosun.ben şubatta yazıldım herşeyi geçtim sertifika bekliyorum şimdi.Yani ehliyeti eline almana 10 ay falan var
Kursa girebilirsin. Fakat kurs kaydını Milli Eğitim' e ve Trafik İl Şube müdürlüğüne bildiremezler. Resmi sınavlara 18' e girene kadar giremezsin ve kurs gördüğün herhangi bir resmi kurum tarafından kabul edilmez.
Zaten ehliyet alabilmek için herhangi bir kursa mensup olmayada gerek yok. Gerekli evrakların takibini yapabilir, gerekli kurumlarla iletişimini sağlayabilirsen ve harçlarıda aracısız olarak yatırabilirsen hem sınavlara girersin hemde ehliyetini alırsın. Fakat bunlar karışık işler ve bunları kurslar sizin adınıza yapıyor. + olarak eğitim alıyorsunuz.
Şu an sizi kabul edebilecek (birçok kurs kabul eder) herhangi bir kursa girebilir, sınavlara hazırlanabilir, direksiyon eğitimi alabilir (kurs gördüğünüz resmi olmayacağı için belki sadece direksiyon' dan pratik yaptırmayabilirler) ve 18' e girdiğinizdeki sınavlardan başarılı olabilirsiniz.
Kısacası; olabilir, neden olmasın ...
Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.
Gun ay yil olarak 17 yasini doldurman lazim buda benim girusum genede surucu kurslarina bir sor dogum tarihini gun ay yil olarak verirsen hesaplarlar
Bosuna 1 yil bekleme
Yanlış duymuşsun boş konuşan çok. Sen istersen yinede bi ehliyet kursuna sor hatta tekrar bu başlığa ne dediklerini yaz. Çok iyi olur.
A2 için yaş 17. Bu kursa başlama tarihi için de geçerlidir.
Örneğin; 10.10.1990 doğumlu birisi, 10.10.2007'den önce A2 kursuna yazılamaz. 10.10.2008'den önce de B için kursa yazılamaz. Yaşını doldurması gerekir.
Ben zamanında doğumgünümden bir gün sonra yazılmıştım ehliyete
MhmtcnKoral dediği gibi en iyisi kursa sormak
1996 doğumlu isen bu sene alabliyorsun. Babamın sürücü kursu var oradan biliyorum bu sene 96 lılar alabiliyor
1996 doğumluysan gidip sürücü kursuna başvur.En azından sınava gireceğin zaman geldiğinde yer kalmama sorunu olmaz girebileceğin ilk sınava girmiş olursun.Bir nevi rezarvasyon yaptırmış gibi olursun yani
aynı dertten bende muzdarip im 20.09.1996 doğumluyum ne yazıkki eylül ayına denk geliyo baktım eylül ayında sınav yok ekim dede yok kasım da başlıyo 2 senedir gün sayıyom tam 150 küsüre inmişti eylül-ekim sınav olmaması nedeniyle 200 küsüre çıktı ağlayasım geldi canım sıkıldı bende piskiletimde geziyom geceleri fatih-beşiktaş yapıyom en azından acımı dindiriyo :( : (
20.09.2013 az kaldı
Adamın aklını karıştırmaıyn kardeşim, 17'ye girdiğin gün gidip ehliyet kursuna yazılabilirsin, Ben 17'ye girdim 2.günü gittim ehliyet kursuna yazıldım.
Sırf şu araştırmayan ve canı sıkıldığı için forum mantığını bilmeden üye olup başlık açan insanlar yüzünden bahar ve yaz aylarından nefret ediyorum.Ağız tadıyla girip başlıklara bakalım diyoruz illa bu sürekli aynı şekilde yapılan boş başlıkları görüyoruz.
Şuan Ne kadar boş konuştuğunun farkındamısın ki Millete boş Konuşuyor diyorsun.
Yakın arkadaşlarım bu işi yapıyor ve Hatta benide Çalışmam için çok davet ettiler
A1,A2,F,H Sınıfı Ehliyet alman için 17 Yaşına girip 18 den gün alman gerekiyor Yani 17 ye girecen 1gün geçecek 18 den gün almış olacaksın
Aynı şekilde B ve G Sınıfı Ehliyeti içinde 18 girip 19 dan gün aman gerekiyor 18e girip 1 gün geçtikden sonrada 19 dan gün almış oluyorsun
Aynı Şekilde C,D,E Sınıfı Ehliyet alabilmek içinde 22 ye girip 23 den gün alman gerek 22 ye girip 1 gün geçtikden sonra kursuna yazılabilir ehliyetinizi alabilirsiniz
Gün almak 1 gün geçmesi işi biraz karmaşık O yüzden sen
A2 İÇİN 17
B İÇİN 18
C,D,E için 22 say bu kadar basit.
Bunları heryerden her kaynakdan öğrene bilirsiniz Böyle Boş konuşmayın lütfen
Sen boş konuşuyor diyerek burada neredeyse bu konuyu bilen bütün arkdaşlara hakaret ediyorsun
Sado
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)